op
×
Ποδηλασία στους δρόμους της Λιλιπούπολης |Παιδικό θέατρο
Φωτεινοί Ποδηλάτες
21/12/14 17:00
European-Village: Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος - Νομαδική Κουζίνα, Αγρόκτημα, Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο
Αττικής » Κεντρικού Τομέα Αθηνών » Αθηναίων
άλλα:
Κυριακή 21/12 στις 17:00 | Σε μία καταπράσινη κοιλάδα, όπου ανθίζει ένα πανέμορφο λουλουδάκι, εμφανίζεται ο Υποψήφιος Δήμαρχος ο οποιος αδιαφορεί πλήρως για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις...

Ποδηλασία στους δρόμους της Λιλιπούπολης |Παιδικό θέατρο

Διαβάστηκε
Κυριακή 21/12 στις 17:00
Σε μία καταπράσινη κοιλάδα, όπου ανθίζει ένα πανέμορφο λουλουδάκι, πολύτιμο για την κοινωνία των φίλων μας, εμφανίζεται ο Υποψήφιος Δήμαρχος που επιθυμεί να παρουσιάσει τα αναπτυξιακά του σχέδια, αδιαφορώντας πλήρως για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Όμως, ο Σπόρος, η Saiga το Αηδόνι, ο Μάγιστρος, και το Χέλιξ, οι πολύχρωμοι ήρωές μας, με πολύ χιούμορ, τραγούδι, χορό, και τα αυτιά της καμηλοπάρδαλης, που όταν τα φοράνε αφουγκράζονται τα αισθήματα και τις ανάγκες του, μαλακώνουν σιγά-σιγά τις αντιστάσεις του και καταφέρνουν να τον πάρουν μαζί τους για μια βόλτα με το Ηλιακό τους Λεωφορείο (Ποδήλατο- Γεννήτρια). Περνάνε από το μουσείο του δάσους, τον χορό του άλογου και του δέντρου, την φθινοπωρινή σπορά, το σπίτι της Ρόζας… .Μετά από την ποδηλασία τους στους δρόμους της Λιλιπούπολης, τα αναπτυξιακά σχέδια του για το περιβάλλον έχουν αλλάξει. Το λουλουδάκι, θα συνεχίζει να ανθίζει.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης ερμηνεύονται ζωντανά με μουσική 11 τραγούδια από την αγαπημένη μας Λιλιπούπολη, και προτείνεται στα παιδιά κινητική –χορευτική διάδραση. Στο τέλος της παράστασης παρουσιάζουμε την ποδήλατο-γεννήτρια, και μιλάμε με
απλότητα για την ενέργεια στα παιδιά. 

Είσοδος ελεύθερη. 
Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς. ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Η Ποδηλασία στους δρόμους της Λιλιπούπολης, είναι μια παράσταση που εντάσσεται στον τομέα της «Βιώσιμης τέχνης»: ένας τόπος όπου βιωσιμότητα και τέχνη συνομιλούν μεταξύ τους γεφυρώνοντας την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. Όπως η λέξη Permaculture (Permanent culture) –Μόνιμη Καλλιέργεια σημαίνει ταυτόχρονα και μόνιμος πολιτισμός. Μέσα από την παράσταση επικοινωνούμε σημαντικά, για τις μέρες μας, περιβαλλοντικά ζητήματα όπως, υπερκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, η ερημοποίηση, η διαχείριση υδάτινων πόρων και άλλα. Στόχος της παράστασης είναι να σπείρει στις καρδιές των παιδιών το θάρρος και την γνώση για να πρασινίσει η έρημος που εξαπλώνεται στη Γη μας, εξ ου και το όνομα της ποδήλατο γεννήτριας μας Pacha mama- μητέρα γη. Η παράσταση προάγει τη Μη Βίαιη Επικοινωνία (NVC) ως γλώσσα επικοινωνίας μοιράζοντας απλόχερα ενσυναίσθηση, αγάπη, δημιουργία, αυτονομία.

Ο Μασανόμπου Φουκούοκα γράφει: «Όταν το ανθρώπινο πνεύμα και η ανθρώπινη υπόσταση αναμειγνύονται με την φυσική τάξη, και η μοναδική ενασχόληση του ανθρώπου είναι να υπηρετήσει την φύση, αυτός ζει ελεύθερα σαν ένα ολοκληρωμένο τμήμα του φυσικού κόσμου». 

Αυτή είναι η ελευθερία που βιώνει η κοινωνία της Λιλιπούπολης, που έχει πλήρη συνείδηση και ευθύνη των πράξεων της και των αισθημάτων της, γνωρίζοντας πως το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στον άλλον είναι η παρουσία του.European-Village: Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος -   Νομαδική Κουζίνα, Αγρόκτημα, Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο   web:
Τηλεφανους και Μοναστηριού 10, Αθήνα 104 42, Ελλάδα
Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αθηναίων
Ώρες λειτουργίας Καφενείου Τρίτη - Κυριακή από τις 12.00 μέχρι τις 24.00 τηλέφωνο: 211.2217260 FAX: 211.2217259 email: info[at]european-village[dot]org evs[at]european-village[dot]org mobility[at]european-village[dot]org kafeneio[at]european-village[dot]org και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο. στο Internet Facebook: https://www.facebook.com/european.village.org Google+: https://plus.google.com/u/0/118261570147384565351 Twitter: https://twitter.com/EuroVillage_NGO Youtube: http://www.youtube.com/user/xrisostomosg

Η "European Village" είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2006 και δραστηριοποιείται στον χώρο της Αλληλέγγυας Κοινωνικής και Συνεργατικής Οικονομίας.


Ανάμεσα στα εγχειρήματά της "European Village"  το Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνα, η Νομαδική  Κουζίνα, το Αγρόκτημα και το Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο.
Το Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνα αποτελεί χώρο συνάντησης, δράσης και συντονισμού δεκάδων ομάδων και κινήσεων.  Εκεί οργανώνονται προγράμματα κινητικότητας και πλήθος εκδηλώσεων , εργαστηρίων και σεμιναρίων.
Κάποια στιγμή του 2009 μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να σκαρώσει μια ανοιχτή γιορτή στο πανέμορφο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα. Η γιορτή έγινε, όλοι τα περάσαμε όμορφα και γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους. Την επόμενη, μετά τα μαζέματα, ήπιαμε όλοι μαζί ένα καφεδάκι στον καφενέ απέναντι από το πάρκο όπου υπήρχε ένα πωλητήριο...Κάπως έτσι πρωτο-μπήκε το μικρόβιο να λειτουργήσουμε συνεργατικά έναν χώρο κοινωνικοποίησης, ένα πείραμα κοινωνικής οικονομίας, ένα βήμα για δρώμενα και συζητήσεις.Κάπως έτσι πρωτο-μπήκε το μικρόβιο να λειτουργήσουμε συνεργατικά έναν χώρο κοινωνικοποίησης, ένα πείραμα κοινωνικής οικονομίας, ένα βήμα για δρώμενα και συζητήσεις.

Μετά από αρκετές συζητήσεις, προβληματισμούς και ειλικρινή προσπάθεια για συναίνεση ο χώρος ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Μάϊο του 2010.Με εργαλείο την "European Village" και με την νομική μορφή της αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα βαλθήκαμε να αποδείξουμε ότι και ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο επιχείρησης μπορεί να είναι βιώσιμο και υγιές σε αντίθεση με αυτό που προβάλλεται απο το υπάρχον σύστημα που εκμεταλλεύεται και καταστρέφει.

Ένα μοντέλο συνεργατικής, φιλικής προς το περιβάλλον, κοινωνικής (μη κερδοσκοπικής) και αλληλέγγυας οικονομίας.
Μέσα απο την λειτουργία του καφενείου προσπαθούμε για: 

- Την προώθηση της κοινωνικής, αλληλέγγυας οικονομίας. 

- Την άμεση, αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον παραγωγό.

 - Προϊόντα που σέβονται τον εργαζόμενο, την γη και το περιβάλλον. 

- Την μείωση του «εγώ» μας μέσα απο την συνεργασία, τον διάλογο, την συναίνεση.
Θέλουμε το καφενείο να αποτελέσει ένα «αστικό εργαστήριο» μετάβασης απο το οικονομικό μοντέλο που βιώνουμε σε ένα εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο.

Βέβαια αγνοούμε πολλά πράματα και μέσα απο πειραματισμούς και λάθη προσπαθούμε να διακρίνουμε το σωστό απο το λάθος, τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε ιδεολογία, ηθική και ανάγκη.

Προχωράμε σκοντάφτοντας. Δεν τρέχουμε αλλά αργά και σταθερά υλοποιούμε ιδέες και πετυχαίνουμε στόχους. 

Απο το Μάϊο του 2010 μεταφέρθηκε στο χώρο του καφενείου και το γραφείο της οργάνωσης οπότε το πιθανότερο είναι ότι εκεί θα βρείτε και κάποιον να σας ενημερώσει και για τα υπόλοιπα προγράμματα που υλοποιούμε και για τυχόν δυνατότητες συμμετοχής σε προγράμματα κινητικότητας.

Θα μας ενδιέφερε πάρα πολύ και θα μας έδινε μεγάλη χαρά να μοιραστεί κάποιος ή μια ομάδα ανθρώπων κάποια ιδέα για δράση.
Κάποια παραδείγματα θα μπορούσε να ήταν: προβολές, συζήτηση, κουκλοθέατρο, βιωματικά και πρακτικά εργαστήρια, ασκήσεις στο πάρκο απέναντι, μουσικές βραδιές, παρουσίαση χορτοφαγικών συνταγών ... και φυσικά ο κατάλογος είναι ατελείωτος και επαφύεται μόνο στην φαντασία μας. 
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας μπορείτε στο: kafeneio@european-village.org και στο 211-2217260."
Νομαδική Κουζίνα, Συνεργατικού Καφενείου Ακαδημίας Πλάτωνος.


Η Νομαδική Κουζίνα είναι ένα καραβάνι από ταξιδιώτες. Στην ομάδα μας έχουμε τους μάγειρες, τους αστείους, τους γκρινιάρηδες, τους γλυκούς, τους απροσάρμοστους και τους προσαρμοστικούς και φυσικά τα κατσαρολικά μας.


Το ταξίδι μας ξεκινάει από την Ακαδημία Πλάτωνα και από το συνεργατικό Καφενείο του οποίου αποτελούμε την μόνιμη τάση για κίνηση, για επαφή και περιπέτεια.


Θεωρούμε ότι οι αισθήσεις μας συνοδεύουν μόνιμα και αποτελούν βάση για ψυχικές καταστάσεις που βιώνουμε, επίσης μια αίσθηση μεταφέρει και την ενέργεια του ανθρώπου που την δημιούργησε. 

Έτσι στόχος μας είναι να προσφέρουμε με μεράκι και καλή διάθεση χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις σε κάθε είδους γιορτή που ομορφαίνει τον χώρο αλλά και τους εαυτούς μας. 


Να κοινωνήσουμε με τους γύρω μας όχι μόνο το φαγητό αλλά και την ευρύτερη έννοια της συνεύρεσης γιατί φαγητό για μας σημαίνει αγάπη, φίλοι, μουσική, γιορτή, τέχνη και επικοινωνία.

Επιθυμία μας είναι οι πρώτες μας ύλες να σέβονται την ανθρώπινη εργασία, την μητέρα γη και το περιβάλλον.


Ο νομάς μπορεί να μην ξέρει που θα φάει την επόμενη μέρα αλλά όπου και αν είναι θα είναι με φίλους.

www.european-village.org
kafeneio@european-village.org


Σεμινάρια, Εργαστήρια, Yoga, Tai chi και Qigong, Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι κ.α


 
 
 


Σχετικά άρθρα

Αθήνα: Πρόγραμμα δωρεάν μουσικών εκδηλώσεων τον Μάρτιο

Με μουσικές διαδρομές από τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Big Bad, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων γεμίζει ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, προσφέροντας στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης ξεχωριστές μουσικές στιγμές.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×