op
×

ΜΑΤ και χημικά στις Σκουριές

Διαβάστηκε
ΜΑΤ και χημικά στις Σκουριές
αναδημοσίευση από alterthess.gr

Πορεία στις Σκουριές διοργανώνουν σήμερα οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού με βασικό σύνθημα «Θα συνεχίσουμε όσο είναι εδώ, θα σταματήσουμε όταν φύγουν».


14.45: Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν και χτύπησαν τους διαδηλωτές με ξύλο και χημικά. Μια διαδηλώτρια έχει τραυματιστεί μετά από χτύπημα οργάνου. Στη διαδήλωση βρίσκεται η βουλευτής Αφροδίτη Σταμπουλή που ζητά τα στοιχεία των επικεφαλείς της επιχείρησης

14.30: Με χημικά απάντησαν τα ΜΑΤ στην προσέλευση των διαδηλωτών στην πλαϊνή πύλη του εργοταξίου

14.05: Έξω από την πύλη του εργοταξίου βρίσκονται οι διαδηλωτές και κρεμάνε πανό. Εκεί βρίσκονται όπως πάντα και διμοιρίες των ΜΑΤ

13.05: Ξεκίνησε η μηχανοκινητη πορεία προς το βουνό

12.40: Στο κόμβο Μεγάλης Παναγιάς βρίσκονται όλοι οι διαδηλωτές ενώ αναμένεται από ώρα σε ώρα να ξεκινησει και η πορεία

11.40: Ήδη σε εξέλιξη είναι οι προσυγκεντρώσεις στην Ιερισσό και τη Μ.Παναγία όπου εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί ενώ αργότερα αναμένεται να ξεκινήσει και η πορεία.

Το κάλεσμα:

«Όσο θα κόβονται δέντρα
Όσο θ΄ανοίγονται δρόμοι
Όσο θα σκάβεται η γη μας
Όσο θα μολύνονται τα νερά μας
Όσο οι χρυσοθήρες θα βιάζουν τον τόπο μας
Όσο θα ποινικοποιείται ο αγώνας μας
Όσο το Κράτος θα καταπατά τα δικαιώματά μας
Όσο θα ξεπουλάν τον τόπο μας
Όσο θα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς
Όσο οι ζωές μας θα πωλούνται κι θ' αγοράζονται στα χρηματιστήρια
Εμείς θα είμαστε εκεί ...

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου πορεία στις Σκουριές

Συναντιόμαστε γι άλλη μια φορά, εκεί που καταστρέφεται το βουνό, τα νερά, ο  αέρας που αναπνέουμε και το μέλλον ενός τόπου. Θα είμαστε εκεί για να προστατέψουμε τη ζωή. Εκεί, μέχρι να αποτρέψουμε την καταστροφή. Εκεί, μέχρι ν΄ανασάνει το τόπος.

Από τις Σκουριές, σας ευχόμαστε

"Ευτυχές το νέον έτος” και καλή λεφτεριά".

Λέξεις Κλειδία - Tags
χημικά
47
συγκέντρωση
122
Σκουριές
165
Σχετικά άρθρα

Κανονικά συνεχίζεται η καταστροφή στις Σκουριές (εικόνες - βίντεο)

Τη δημιουργία τετελεσμένων προσπαθεί να δημιουργήσει η Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, όπου πυρετωδώς δουλεύουν άνθρωποι και μηχανήματα δημιουργώντας μια καταστροφή που πολύ σύντομα θα είναι μη αναστρέψιμη.

Διαδήλωση αλληλεγγύης σήμερα στο Βερολίνο με τραγούδια του Μίκη: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της»!

Σε συγκέντρωση έξω από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και πορεία μέχρι την Πύλη του Βραδεμβούργου καλούν σήμερα  το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς Die Linke, η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου,  δεκάδες γερμανικές οργανώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ Διασποράς, οι Podemos Berlin κ.α . Συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία θα ερμηνεύσει η Ελίνα Σκαρπαθιώτη.

Βόλος: επεισόδια, ΜΑΤ και χημικά στην συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του νερού

ΒΙΝΤΕΟ: Δεν ΞεΝΕΡΟνουμε! Στη συγκέντρωση καλούσε η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του νερού απο την δημοτική αρχή.

Ξεκινούν οι εργασίες υλοτομίας στις Σκουριές - κρίθηκε τελικά νόμιμη η άδεια υλοτομίας των μεταλλείων, η οποία είχε ανακληθεί αιφνιδιαστικά

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στις Σκουριές, καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνη, κρίθηκε τελικά νόμιμη η άδεια υλοτομίας των μεταλλείων, η οποία είχε ανακληθεί αιφνιδιαστικά. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε προχωρήσει στην ανάκληση δύο αδειών που αφορούν τη θεώρηση της Αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×