op
×

Αθήνα: Δωρεάν μαθήματα από το Σχολείο της Βικιπαίδειας

Διαβάστηκε
Αθήνα: Δωρεάν μαθήματα από το Σχολείο της Βικιπαίδειας

Το Σχολείο της Βικιπαίδειας στην Αθήνα, είναι ένας νέος θεσμός που υλοποιείται σε συνέχεια προηγούμενων μαθημάτων που έχουν γίνει από Βικιπαιδιστές, είτε σε σχολικό περιβάλλον, είτε ως μέρος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα οργανώνονται στο Δήμο Καισαριανής και είναι δωρεάν, γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα από έμπειρους συντάκτες της Βικιπαίδειας και περιλαμβάνουν την εκμάθηση δεξιοτήτων στον λόγο (απλότητα, δομή, ουδέτερο ύφος, αντικειμενικότητα, κριτική σκέψη), του συγγραφικού περιβάλλοντος και των κανόνων συγγραφής, καθώς και ειδικές ασκήσεις για την έκφραση κριτικής, τη διαχείριση του συναισθήματος και τη συνεργατικότητα.

Τα μαθήματα σκοπό έχουν την εκμάθηση δεξιοτήτων στο γραπτό λόγο (απλότητα, δομή, ουδέτερο ύφος, αντικειμενικότητα, κριτική σκέψη) και θα βοηθούν τους επίδοξους συντάκτες της Βικιπαίδειας, μαθαίνοντας τους κανόνες συγγραφής στη Βικιπαίδεια.

Επίσης, προγραμματίζονται μαθήματα συγγραφής για μαθητές, στο 24ο Γυμνάσιο Αθηνών και στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής, παρουσία των καθηγητών τους, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων των σχολείων.

Πληροφορίες εγγραφής και πρόγραμμα μαθημάτων στο http://wikipediaschool.blogspot.gr


  • Τα μαθήματα είναι δωρεάν και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε.

  • Για τους μαθητές τα μαθήματα διεξάγονται στα πλαίσια των σχολικών πολιτιστικών δράσεων.

  • Τα τμήματα των ενηλίκων είναι απογευματινά (17:30-19:30).

  • Μπορείτε να δηλώσετε την περιοχή που θα θέλατε να δημιουργηθεί νέο σχολείο, αν σας είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε στα ήδη διαθέσιμα.

  • Μπορείτε να δημιουργήσετε οι ίδιοι αντίστοιχο σχολείο στην περιοχή σας. Ελάτε σε επαφή μέσω της φόρμας επικοινωνίας για περισσότερα.

  • Τα στοιχεία που συμπληρώνετε δεν δημοσιεύονται και χρησιμοποιούνται μόνο για τον συντονισμό των μαθημάτων.

  • Ο χρόνος παρακολούθησης για την απόδοση των βεβαιώσεων στα τμήματα ενηλίκων είναι 32 ώρες, οι οποίες μειώνονται ως τις 26 ώρες με την παράλληλη συμμετοχή στη Βικιπαίδεια πέραν των μαθημάτων.

  • Τα μαθήματα του Σχολείου έχουν υποστηρικτικό χαρακτήρα και η παρακολούθησή τους δεν είναι προαπαιτούμενο συμμετοχής στη Βικιπαίδεια, στην οποία μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας ελεύθερα.


Σχολείο της Βικιπαίδειας στην Αθήνα, Εγγραφές στο  wikipediaschool.blogspot.gr


Σχετικά άρθρα

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας

Εκρυθμη είναι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών για τις φυλακές τύπου Γ΄, την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και τους απεργούς πείνας στις φυλακές.

Αυτοδιαχείριση της τροφής: 4η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στον Πύργο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων

Οι σπόροι αυτοί δίνονται δωρεάν με την υποχρέωση από σας να τους διατηρήσετε και να τους μοιράσετε και σε άλλους ώστε να μπορέσουν οι επόμενες γενιές να γευτούν και να χαρούν αυτή την κληρονομιά.

Συνεταιρισμός "ΘΕΣγάλα - Πιες": Διευκρινήσεις για τον αυτόματο πωλητή γάλακτος στην Αθήνα

Ανακοίνωση για τη λειτουργία καταστήματος αυτόματου πωλητή φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας εξέδωσε ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων «ΘΕΣγάλα – Πιες» με την οποία διευκρινίζει τα εξής: 

ΔΩΡΕΑΝ: Τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες

Η 2η ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Νίκαιας πραγματοποιεί  δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ σε όλες τις γυναίκες ασφαλισμένες και ανασφάλιστες, με προγραμματισμένο ραντεβού, στους παρακάτω χώρους:

Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια Η/Υ και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γυναίκες

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ανακοίνωσε την έναρξη του 2ου κύκλου του σχεδίου δράσης “Active Women: H Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών”, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013”.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×