op
×

Βοηθήστε να εξασφαλιστεί δωρεάν θέρμανση για 12 ξεχωριστά κορίτσια

Διαβάστηκε
Βοηθήστε να εξασφαλιστεί δωρεάν θέρμανση για 12 ξεχωριστά κορίτσια

Καμπάνια αλληλεγγύης από την Greenpeace

Η Μαρία, η Κατερίνα και άλλα 10 κορίτσια άπορα, ορφανά ή κακοποιημένα, έχουν βρει ένα σπιτικό στη Στέγη Θηλέων Π.Φαλήρου “Άγιος Αλέξανδρος”. Κυρίως, έχουν βρει μία νέα οικογένεια, μία δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν τη ζωή τους ξανά και τα εφόδια ώστε όταν μεγαλώσουν να σταθούν μόνες στα πόδια τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Στέγη δεν έχει λάβει κρατική επιχορήγηση, χάρη όμως στις αξιέπαινες προσπάθειες του προσωπικού, του Δήμου και της κοινωνίας του Παλαιού Φαλήρου, τα απαραίτητα δεν έχουν λείψει από αυτά τα παιδιά.

Τους λείπει όμως η θέρμανση.

Κάποιες ώρες της ημέρας η Στέγη θερμαίνεται, αφού μοιράζεται τον ίδιο καυστήρα με τον παιδικό σταθμό που συστεγάζεται. Τις νύχτες, τα παιδιά κουκουλώνονται όσο περισσότερο μπορούν και η μόνη πηγή θέρμανσης είναι τα κλιματιστικά, που φουσκώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Για να μπορούσε το κτίριο να είναι ζεστό όλο το 24ωρο (καθώς τα παιδιά μένουν εκεί), θα χρειάζονταν περίπου 10.500 λίτρα πετρέλαιο, συνολικού ετήσιου κόστους μέχρι και 12.000 ευρώ! Χρήματα που δεν υπάρχουν.

Τι θα κάνουμε:

Θέλουμε να απεξαρτηθεί το κτίριο από το πανάκριβο πετρέλαιο και να εγκαταστήσουμε στην ταράτσα φωτοβολταϊκά, που θα τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα αντλίες θερμότητας. Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε εξασφαλίσει για τα παιδιά δωρεάν, καθαρή θέρμανση. Για πάντα!

Βοήθησέ μας να βοηθήσουμε.

Διάλεξε το ποσό που μπορείς να διαθέσεις ώστε να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειάζονται και να ξεκινήσουμε τις εργασίες, το συντομότερο δυνατόν. Δεν είναι μόνο ότι προσφέρεις ένα ζεστό σπιτικό στα κορίτσια της Στέγης. Κάνεις κάτι πολύ σημαντικό και για το δικό σου σπίτι: διεκδικείς την εφαρμογή λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε κάθε κτίριο στην Ελλάδα, για να σταθεί ενεργειακά “στα δικά του πόδια” και να απαλλαχτεί από το κόστος του ρεύματος.

Μπορείτε να συνεισφέρετε στην καμπάνια της Greenpeace εδώΣχετικά άρθρα

Αυτοδιαχείριση της τροφής: 4η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στον Πύργο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων

Οι σπόροι αυτοί δίνονται δωρεάν με την υποχρέωση από σας να τους διατηρήσετε και να τους μοιράσετε και σε άλλους ώστε να μπορέσουν οι επόμενες γενιές να γευτούν και να χαρούν αυτή την κληρονομιά.

Η 69χρονη συνταξιούχος που δίνει τη σύνταξή της για να ταΐσει 7.000 ανθρώπους τον μήνα! (βίντεο)

Η 69χρονη συνταξιούχος νοσοκόμα Charlotte Tidwell πέρασε ολόκληρη τη ζωή της βοηθώντας τους συνανθρώπους της. Και δεν σταμάτησε να το κάνει ούτε όταν συνταξιοδοτήθηκε, αφού τα λίγα χρήματα που λαμβάνει, τα διαθέτει για καλό σκοπό.

ΔΩΡΕΑΝ: Τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες

Η 2η ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Νίκαιας πραγματοποιεί  δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ σε όλες τις γυναίκες ασφαλισμένες και ανασφάλιστες, με προγραμματισμένο ραντεβού, στους παρακάτω χώρους:

Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια Η/Υ και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γυναίκες

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ανακοίνωσε την έναρξη του 2ου κύκλου του σχεδίου δράσης “Active Women: H Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών”, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013”.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×