op
×

Οι θερμαινόμενοι χώροι υποδοχής αστέγων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαβάστηκε
Οι θερμαινόμενοι χώροι υποδοχής αστέγων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη των αστέγων.

Αθήνα

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, κλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου και των 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ EXELIXIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, PRAKSIS, PROTEKTA, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ΚΛΙΜΑΚΑ, Σύμμαχοι Υγείας, Γιατροί του Κόσμου, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, EMFASIS, Κέντρο Ζωής, Θετική Φωνή, ΣΦΕΑ-ΕΜΕ κ.α) θα μοιράσουν κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους και με τη συνοδεία γιατρού και κοινωνικού λειτουργού θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν σε θερμαινόμενους χώρους.

  • Από σήμερα, Τρίτη, θα παραμείνουν ανοιχτές όλο το 24ωρο δύο θερμαινόμενες αίθουσες:
  1. η Λέσχη Φιλίας στη Γκράβα (Ταϋγέτου 60, τηλ. 210 2231419)
  2. το Γραφείο του 4ΔΔ στον Κολωνό (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35, τηλ. 210 5157882)
  • Επίσης, ανοικτό όλο το 24ωρο θα είναι από σήμερα, Τρίτη, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς 35).

Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στην τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή 1595.

Θεσσαλονίκη

Οσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, επιπλέον κλειστούς θερμαινόμενους χώρους στα όρια του Δήμου, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι από χθες, 29 Δεκεμβρίου και θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, «επιστρατεύει» ο κεντρικός δήμος, στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως των αστέγων.

Έτσι, στις ήδη υφιστάμενες δομές που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, προστέθηκαν οι επιπλέον κλειστοί θερμαινόμενοι χώροι (από τις 08:00 έως τις 18:00) του 2ου παραρτήματος Κ.Α.Π.Η. (Λαγκαδά 35,1ος όροφος τηλ. 2310514456) και του 5ου παραρτήματος Κ.Α.Π.Η. (Αλεξανδρείας 27, ισόγειο τηλ. 2310820110).

Επίσης, στις υφιστάμενες δομές διευρύνθηκε το ωράριο λειτουργίας ως εξής:

  • Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13 τηλ. 2310528811) από τις 17:00 έως την επομένη ημέρα στις 11:00
  • Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62 τηλ. 2310527938) από τις 10:00 έως τις 20:00.

Επιπλέον, θα συνεχιστεί η δράση των street workers του ΟΚΑΝΑ και της ΜΚΟ PRAKSIS για τον εντοπισμό αστέγων, καθώς και ο εφοδιασμός τους με υπνόσακους και κουβέρτες, που θα διανέμει όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκη.

Επίσης, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων και αστέγων διαθέτει την αίθουσα Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1) από σήμερα Τρίτη 30 Δεκεμβρίου και έως τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

Σχετικά άρθρα

Πάσχα στην Αθήνα: Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων (πρόγραμμα)

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα μία σειρά εκδηλώσεων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας να γιορτάσουν, κυρίως όμως τα παιδιά, να ψυχαγωγηθούν και να συμμετέχουν σε ομαδικές εκδηλώσεις συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις και την εκπαίδευση.

Eκκλησία εγκατέστησε σύστημα που καταβρέχει τους άστεγους για να μην κοιμούνται στα σκαλιά (βίντεο)

Εκκλησία στο Σαν Φρανσίσκο προέβη σε μια απίστευτη - και καθόλου χριστιανική - κίνηση: εγκατέστησε σύστημα που καταβρέχει τους άστεγους για να μην κοιμούνται στα σκαλιά του προαύλιου χώρου.

Καλλιτέχνης μετατρέπει τα σκουπίδια σε σπιτάκια για άστεγους (εικόνες)

Ο Gregory Kloehn, καλλιτέχνης από την Καλιφόρνια, είχε την εξαιρετική ιδέα να κατασκευάσει μικρά, κινητά σπιτάκια για τους άστεγους, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά που έβρισκε στο δρόμο. 

Θεσσαλονίκη: Πώς θα συμμετέχεις στον Δημοτικό Λαχανόκηπο (δικαιολογητικά)

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων συνεχίζουν την συνεργασία τους για το Δημοτικό Λαχανόκηπο μέσω του χρηματοδοτούμενου από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης».

Ο 20χρονος που τα βράδια ντύνεται Spiderman και προσφέρει φαγητό σε άστεγους (βίντεο)

Πρόκειται για έναν 20χρονο μπάρμαν, που τα βράδια φοράει τη στολή του Spiderman και μοιράζει φαγητό στους άστεγους της πόλης: "Παλιότερα, όταν βοηθούσα τους άστεγους, κανείς δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται. Τώρα, με τη στολή, φαίνεται σε όλους παράξενο και θέλουν να μάθουν τι ακριβώς κάνω. Το πιο σημαντικό είναι ότι με αυτό τον τρόπο κατάφερα να ευαισθητοποιήσω κι άλλους ανθρώπους, ώστε να προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη".
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×