op
×

Δωρεάν σεμινάρια video art και animation στο Κέντρο Επισκεπτών

Διαβάστηκε
Δωρεάν σεμινάρια video art και animation στο Κέντρο Επισκεπτών

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιεί κύκλο εργαστηρίων που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015 στον ίδιο χώρο, με θέμα τη διαδικασία παραγωγής ενός συλλογικού έργου τέχνης με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες που δεν είναι απαραίτητο να είναι μυημένοι στην Τεχνολογία, καθώς θα χρησιμοποιηθούν εύκολα προσβάσιμα τεχνολογικά μέσα.

Τα καλλιτεχνικά εργαστηρία Mixed Media Arts  θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο 4 Ιανουαρίου- 29 Μαρτίου 2015 στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, και χωρίζονται σε πέντε θεματικές ενότητες:

  • τις ηχητικές/μουσικές κατασκευές,
  • το video art,
  • το soundscapes/sound art (ηχογράφηση-ηχοτοπία),
  • την κατασκευή κούκλας & animation,
  • το Arduino- physical computing

Κάθε εργαστήριο διαρκεί 20 ώρες (με τρίωρες, τετράωρες και πεντάωρες συναντήσεις), ενώ στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν ένα συλλογικό έργο τέχνης, ένα installation  προϊόν ως αποτέλεσμα των όσων αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στα δημιουργικά εργαστήρια.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι τα μέλη της Medea Electronique:  Παναγιώτης Γούμπουρος, Μανώλης Μανουσάκης, Timothy Ward, Αλέξανδρος Δρυμωνίτης και Κλεοπάτρα Κοραή, οι οποίοι θα συντονίζουν ξεχωριστά την κάθε θεματική ενότητα των εργαστηρίων.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, απαιτείται όμως προεγγραφή στο Κέντρο Επισκεπτών.

Ποιά είναι η Medea Electronique

Η Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006, και απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται τη διάθεση για πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο  χώρο της σύγχρονης τέχνης. Ενεργοί σε τομείς όπως η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η ζωγραφική, τα πολυμέσα, η ρομποτική, οι διαδραστικές τεχνολογίες και η παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων, τα μέλη της ομάδας συγχωνεύουν ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους. Η δραστηριότητα της Medea Electronique συμπεριλαμβάνει σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, πειραματικά οπτικοακουστικά δρώμενα, συνθέσεις ηλεκτροακουστικής μουσικής, καθώς και το ετήσιο residency “Koumaria” για τη new media art και τον αυτοσχεδιασμό.

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών:
Τηλ: 210 8778396-8
Email: visitorscenter@snfcc.org
Κέντρο Επισκεπτών - Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα


Πηγή: iefimerida.gr
Λέξεις Κλειδία - Tags
video art animation
69
δωρεάν
1646
σεμινάριο
192
Σχετικά άρθρα

Δωρεάν Ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικούς χώρους και Γειτονιές της Αθήνας από τον Δήμο Αθηναίων | Πρόγραμμα

Συνεχίζεται έως και τον Ιούνιο το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

DOWNLOAD: 422 δωρεάν βιβλία τέχνης από το Μητροπολιτικό Μουσείο

Η επικαιροποιημένη συλλογή του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης περιλαμβάνει συνολικά 422 δωρεάν βιβλία τέχνης, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα στον υπολογιστή σας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×