op
×

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε άνεργους και ανασφάλιστους

Διαβάστηκε
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε άνεργους και ανασφάλιστους

Το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποιείται με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου, θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2015. 

Στο διάστημα αυτό μπορεί να επωφεληθούν επιπλέον 350 ανασφάλιστοι / άνεργοι 25-65 ετών, οι οποίοι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο και να λάβουν την έκθεση υγείας. 

Για αυτό το διάστημα τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία θα είναι τα: 
Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ - «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ», ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΣΩΤΗΡΙΑ, ΤΖΑΝΕΙΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ   

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται ανάλογα με την ηλικία είναι: μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα. 

Οδηγίες προετοιμασίας για κάθε εξέταση:
Αιμοληψία
Να είστε νηστικοί τουλάχιστον για 8 ώρες. Το προηγούμενο βράδυ να έχετε φάει κάτι ελαφρύ. Επιτρέπεται να πιείτε νερό.
 
Μαστογραφία
Συνιστάται η εξέταση να γίνεται από την 5η έως τη 12η ημέρα του κύκλου. Επίσης την ημέρα της εξέτασης, να μην έχετε χρησιμοποιήσει κρέμα σώματος, αποσμητικό ή ταλκ. Να μην υπάρχει η πιθανότητα εγκυμοσύνης. Φέρνετε πάντα μαζί σας την προηγούμενη μαστογραφία.
 
Τεστ Παπανικολάου
Η εξέταση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 5 ημέρες μετά το τέλος της περιόδου. Θα πρέπει να αποφεύγετε, για 48 ώρες πριν από το τεστ, τις σεξουαλικές επαφές, τις κολπικές πλύσεις, τη χρήση ταμπόν, την εφαρμογή κολπικής κρέμας ή κολπικού υπόθετου.
 
Ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα
Οι γυναίκες να αποφεύγουν την εξέταση κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή αν υπάρχει ορατό αίμα, λόγω άλλης αιτιολογίας.
 

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίζουν τα παρακάτω δικαιολογητικά: Φωτοτυπία ταυτότητας, Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας, ή ληγμένου βιβλιαρίου υγείας, Επικυρωμένη Υπεύθυνη δήλωση, που θα γράφει: «δηλώνω ότι είμαι άνεργος ή ανασφάλιστος», ανάλογα με την περίπτωση.   

Για ραντεβού και για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας του ΙΚΠΙ: 210 7222727- 723, ώρες 9-5.Σχετικά άρθρα

Δωρεάν εξετάσεις για όλους τους ανασφάλιστους από την "Αποστολή"

Με κοινό στόχο την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών υγείας προχώρησαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ), τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου αλλά και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι υποχρεώσεις όσων έκαναν αίτηση για επίδομα ενοικίου, σίτισης και δωρεάν ρεύμα

Αν και το ενδιαφέρoν κρίνεται μεγάλο ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά θα πάρουν το επίδομα ενοικίου την κάρτα σίτισης και το δωρεάν ρεύμα από τις παροχές για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού τα κριτήρια- ιδιαίτερα τα εισοδηματικά - αφήνουν εκτός πολλούς πολίτες.

ΔΩΡΕΑΝ: Εβδομάδα δερματολογικού ελέγχου σε όλη την Ελλάδα

Δωρεάν εβδομάδα για εξετάσεις δέρματος και ειδικότερα ελέγχου για ύποπτες ελιές, οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε καρκίνο του δέρματος, διοργανώνει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ).
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×