op
×

Γιάννης Μαυρής: «Η εκστρατεία φόβου από Σαμαρά και ΜΜΕ κατέρρευσε»

Διαβάστηκε
Γιάννης Μαυρής: «Η εκστρατεία φόβου από Σαμαρά και ΜΜΕ κατέρρευσε»

Την εκλογική συμπεριφορά, τον ρόλο των ΜΜΕ την περίοδο του μνημονίου και τις δημοσκοπήσεις, αναλύει, μιλώντας στο Κόκκινο ο επικοινωνιολόγος της Public Issue Γιάννης Μαυρής.  


"Αποτυχημένη η εκστρατεία φόβου, κατέρρευσε", τόνισε ο κ. Μαυρής, ο οποίος τόνισε πως "ποτέ η ψαλίδα δεν έπεσε στις 2 και 3 μονάδες"
 
"Μετά το φθινόπωρο ο κόσμος είχε αποφασίσει τι θα ψηφίσει, η διαφορά των 8,5 μονάδων προϋπήρχε, αφού απέτυχε η εκστρατεία φόβου"
 
Για την εκλογική συμπεριφορά, είπε: "Ο κ. Σαμαράς δεν μπόρεσε να συσπειρώσει με τη σημαία του πρωτόγονου αντικομμουνισμού μετεμφυλιακού χαρακτήρα το κομμάτι που πήγε σε μικρά κόμματα, ή στους ΑΝΕΛ ή στην ακροδεξιά".
 
Για τον ρόλο των ΜΜΕ:  "Θηριώδης μηχανισμός, καταλυτικός για την πειθάρχηση και τον εκφοβισμό της κοινωνίας. Συνολικά άνισος ο συσχετισμός των καθεστωτικών ΜΜΕ στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ο οποίος αυξήθηκε την τελευταία 5ετία στην κρίση λόγω της εξάρτησης από τράπεζες, επομένως οι βαθμοί της όποιας ελευθερίας εξανεμίσθηκαν.
Και η απουσία μιας αρχής που να τηρεί τη δεοντολογία, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, αυτή η λογική έχει φτάσει στα όριά της. Ανοίγει μια άλλη περίοδος, θα υπάρξει ένα κλίμα μεγαλύτερης αναζήτησης από το κόσμο, χρειάζεται ένα διάστημα για να δει η κοινωνία τι έχει συμβεί και τι έχει πάθει.
 
'Εχει τελειώσει το παλιό, το ξαναζεσταμένο Έχουμε αλλαγή πλεύσης, ζούμε μια περίοδο που μοιάζει με εποχές ανοιγμάτων, όπως την μεταπολίτευση, υπάρχει μία Ανοιξη."
 
Για τις δημοσκοπήσεις: "Δεν φταίνε οι δημοσκοπήσεις, υπήρχαν κι εκείνες που έδιναν άλλα αποτελέσματα, όχι νοσηρά, ανήθικα, με την ψαλίδα να κλείνει στις 2 και 3 μονάδες".Λέξεις Κλειδία - Tags
εκλογές
651
Γιάννης Μαυρής
8
Σχετικά άρθρα

Δραγασάκης: Δημοψήφισμα ή εκλογές αν υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο Γιάννης Δραγασάκης  δήλωσε πως: "η κυβέρνηση θέλει βιώσιμη λύση εντός ευρώ, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές. Εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε.

Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν δεχτούν τις προτάσεις μας!

Υπό τον τίτλο «Η Αθήνα δεν θα ζητήσει άλλα δάνεια και δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες» η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντελά Σέρα» φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Γιούνκερ στην «El Pais»: Ο Τσίπρας έχει ένα πρόβλημα, πρέπει να εξηγήσει πως ορισμένες από τις υποσχέσεις με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές δεν θα τηρηθούν

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα θεμελιώδες βήμα: αρχίζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες. Μπορούμε να επιδείξουμε περισσότερη ευελιξία, αλλά η νίκη του Τσίπρα δεν δίνει το δικαίωμα να αλλάξουν όλα.

Φαντασίωση και Ιστορία. Του Νίκου Λακόπουλου

Α ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ - Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ENALLAKTIKOS.GR  Θα είναι η εποχή μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, τη "Ν.Δ", το ΠΑΣΟΚ κλπ. κλπ. αφού σχεδόν όλα τα κόμματα είναι ληγμένα. Στην κάλπη μας περίμεναν πολλοί σκελετοί κομμάτων.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×