op
×

Κρατούμενοι στη φυλακή Γ' Τύπου Δομοκού: Αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας μέχρι να υπάρξει 24ωρη ιατρική κάλυψη

Διαβάστηκε
Κρατούμενοι στη φυλακή Γ' Τύπου Δομοκού: Αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας μέχρι να υπάρξει 24ωρη ιατρική κάλυψη

Δήλωση των κρατούμενων στη φυλακή Γ τύπου του Δομοκού για το θάνατο κρατούμενου

Η δήλωση, όπως τη μετέφεραν τηλεφωνικά οι κρατούμενοι στο eksegersi.gr

Δήλωση των κρατουμένων της πτέρυγας Ε1 των ειδικών φυλακών τύπου Γ, αυτής της φυλακής μέσα στη φυλακή, του Δομοκού

Εμείς οι κρατούμενοι, που ζούμε και πεθαίνουμε σαν ζώα σε αυτές τις φυλακές – αποθήκες ανθρώπων, καταγγέλλουμε αυτούς που δημιούργησαν αυτές τις φυλακές, με πρώτο υπεύθυνο τον πρώην υπουργό Αθανασίου. Αυτοί οι κύριοι ξόδεψαν τεράστια ποσά, ιδιαίτερα για την ηλεκτρονική επιτήρηση και την εξωτερική φρούρηση από ειδικές υπερεξοπλισμένες αστυνομικές δυνάμεις, όμως αδιαφόρησαν εγκληματικά για τη ζωή και την υγεία μας. Εγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τους ίδιους τους νόμους τους, τους σωφρονιστικούς κώδικες και τους εσωτερικούς κανονισμούς, που προβλέπουν ότι εξασφαλίζεται στους κρατουμένους ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Ετσι, στις φυλακές του Δομοκού δεν υπάρχει γιατρός, δεν υπάρχουν νοσηλευτές, δεν υπάρχει καν κοινωνική υπηρεσία. Μπορεί, λοιπόν, στην ελληνική νομοθεσία να μην υπάρχει η ποινή του θανάτου, αλλά στις ελληνικές φυλακές αυτή η ποινή επιβάλλεται στην πράξη.

Σήμερα τα ξημερώματα, στις 4 η ώρα, χάθηκε άλλος ένας συγκρατούμενος, ο Μέξας Αλκιβιάδης, 52 χρόνων, στη Δ2 πτέρυγα. Από τις 12 το μεσημέρι ζητούσε γιατρό, το γιατρό που ποτέ δεν είχαμε σ’ αυτή τη φυλακή.

Γι’ αυτόν τον θάνατο, που μπορούσε ν’ αποφευχθεί, υπεύθυνους θεωρούμε, πέρα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τον διευθυντή Κωσταρά Θ. και τον εισαγγελέα Θεολογίτη, για τη μη έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο θάνατος αυτός έρχεται να προστεθεί σ’ ένα μακρύ κατάλογο νεκρών κρατουμένων, με πρόσφατο πριν από δύο μήνες τον Γαλάνη Μανώλη, πάλι από την πτέρυγα Δ2.

Καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να δεσμευτεί δημόσια ότι θα υπάρξει 24ωρη ιατρική κάλυψη της φυλακής. Τον καλούμε, ακόμη, να επισκεφτεί ο ίδιος τις φυλακές για να διαπιστώσει τις τραγικές και εγκληματικές ελλείψεις τους.

Μέχρι τότε, δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά και να πάρουμε το συσσίτιο της φυλακής.
 

Ολοι οι κρατούμενοι της πτέρυγας Ε1

Βαρελάς Βασίλειος

Γουρνάς Κώστας

Ελτσιμπάχ Μοχάμεντ

Κουφοντίνας Δημήτρης

Μαζιώτης Νίκος

Μακαδασίδης Αλέξανδρος

Μελέτης Αλέξανδρος

Μελέτης Κωνσταντίνος

Μερκούρι Ραμαντάν

Ναξάκης Γιάννης

Σοφιανίδης Γεώργιος


Σχετικά άρθρα

Αυτή την Παρασκευή, ο Καναδός δεν θα είναι βάρδια...

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας απευθύνει με συγκίνηση τον ύστατο χαιρετισμό στον γιατρό, φίλο και συναγωνιστή Alvin Clarence Paproski, που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, χωρίς ποτέ να σταματήσει να προσφέρει με ανιδιοτέλεια τις γνώσεις, την επιστήμη του την έγνοια και τη φροντίδα του στο συνάνθρωπο που βρισκόταν σε ανάγκη.

Ψυχές ενός κατώτερου Θεού... Του Στέφανου Μαντζαρίδη

Μερικές σανίδες που επιπλέουν στα κύματα. Βαρέλια μισοβυθισμένα και μισοδιαλυμένα. Που και που κάποιο σωσίβιο. Θλιβερά απομεινάρια της ελπίδας.Λίγο πιο πέρα μια μεγάλη κηλίδα πετρελαίου. Κορμιά διάφανα σκορπισμένα παντού, εξαϋλωμένα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Όχι άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο!

Με αφορμή τα απανωτά ναυάγια των τελευταίων ημερών στη Μεσόγειο, τα οποία υπολογίζεται ότι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1,000 ανθρώπους, σας καλούμε σε έκτακτη διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×