op
×
Αθήνα: Αποκριάτικο γλέντι για τα 20 χρόνια του Πελίτι
Πελίτι
14/02/15 20:30
άλλα:
Η Τοπική Ομάδα Πελίτι Αθήνας γιορτάζει τα 20 χρόνια του Πελίτι με ένα αποκριάτικο μουσικό γλέντι, τα έσοδα του οποίου θα ενισχύσουν τη δημιουργία του Σπιτιού των Σπόρων στη Δράμα. 

Αθήνα: Αποκριάτικο γλέντι για τα 20 χρόνια του Πελίτι

Διαβάστηκε

Αποκριάτικο γλέντι από το Πελίτι

 

Η Τοπική Ομάδα Πελίτι Αθήνας γιορτάζει τα 20 χρόνια του Πελίτι με ένα αποκριάτικο μουσικό γλέντι, τα έσοδα του οποίου θα ενισχύσουν τη δημιουργία του Σπιτιού των Σπόρων στη Δράμα. 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα, στην οδό Καλλιρρόης 10. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ και περιλαμβάνει ένα ποτήρι βιολογικό κρασί ή τσίπουρο. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30 μ.μ.

Το Πελίτι ξεκίνησε να χτίζει το Σπίτι των Σπόρων στη γη του, στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας, για να στεγάσει δείγματα από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες που καλλιεργούνται και διασώζονται μέχρι σήμερα στα χωράφια και στους μπαξέδες μας. Τα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν στις 18 Απριλίου 2015, ημέρα της Πανελλαδικής Γιορτής Ανταλλαγής Ντόπιων Σπόρων, από τη Δρ. Βαντάνα Σίβα.

Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της κατασκευής του εντάσσεται και η καμπάνια που πραγματοποιείται από τις 11 Ιανουαρίου ως τις 12 Μαρτίου 2015 μέσα από την ιστοσελίδα https://www.indiegogo.com/projects/1085935/x/9588372

Το Πελίτι ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη και μέχρι σήμερα έχει δώσει δωρεάν σπόρους σε περισσότερους από 130.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές. Διαθέτει 15 τοπικές ομάδες στην Ελλάδα και μία στη Βουλγαρία, οι οποίες συμμετέχουν στην  Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Σπόρων του Πελίτι που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παρανέστι. Το Πελίτι βασίζεται στις δωρεές και τις συνδρομές των φίλων του καθώς και στις πωλήσεις των βιβλίων και των ημερολογίων του. 

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.peliti.gr/ και στο https://www.facebook.com/groups/145060182361697/?fref=tsΣχετικά άρθρα

3η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Ντόπιων Παραδοσιακών Ποικιλιών στο Σκουντέρι | Πρόγραμμα

Κυριακή 10 Μάη στον Πύργο του εγκαταλελειμμένου χωριού της Εύβοιας η μεγάλη γιορτή. Δεκάδες συλλογικότητες - χιλιάδες επισκέπτες. To enallaktikos.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

Η μόνη εγγύηση για να μη γίνουμε πειραματόζωα είναι η ανάπτυξη του δικού μας αγροτικού πλούτου. Της Βάσως Κανελλοπούλου

Οι νέες εγκρίσεις για εμπορική εισαγωγή θα ισχύουν για 10 χρόνια και τα προϊόντα αυτά ανήκουν στις εταιρίες Monsanto, DuPont, Bayer, BASF. Θυμίζουμε έχει προηγηθεί η έγκριση εισαγωγής 58 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (Γ Τ Ο) στην Ευρώπη και μέσω αυτών των εγκρίσεων έχουμε κυριολεκτικά γεμίσει γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές.

20 χρόνια Πελίτι: Μια Βελανιδιά που σηκώνει τους σπόρους της ΓΗΣ! (φωτο)

Ένας υπέροχος ήλιος, ένας καταγάλανος ουρανός, εκατοντάδες καλλιεργητές, χιλιάδες επισκέπτες -που φέτος ήταν κάτι λιγότερο από 5.000 κόσμος- με το ένα χέρι έσφιγγαν  χέρια και με το άλλο, το χέρι της καρδιάς, έκαναν την ανταλλαγή των σπόρων.

Σκηνές απο την 10η Γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων στην Αίγινα

Για 10η συνεχή χρονιά η τοπική ομάδα της Εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι, γιόρτασε όπως κάθε Απρίλιο τη γιορτή των παραδοσιακών σπόρων στον Πύργο Μαρκέλλου. Η προσέλευση του κόσμου μεγάλη, όπως και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×