op
×

«Θα γίνουμε ο εφιάλτης σας» λένε οι εργαζόμενοι του εργοστασίου χρυσού στον Τσίπρα!

Διαβάστηκε
«Θα γίνουμε ο εφιάλτης σας» λένε οι εργαζόμενοι του εργοστασίου χρυσού στον Τσίπρα!

αναδημοσίευση από topontiki.gr

Στοπ στο εργοστάσιο χρυσού για επανέλεγχο μελετών - «Θα γίνουμε ο εφιάλτης σας» λένε οι εργαζόμενοι στον Τσίπρα!


Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακάλεσε τη θεώρηση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών», προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.


Ο επανέλεγχος, όπως επισημαίνεται από το ΥΠΑΠΕΝ, κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.


Η απόφαση προκάλεσε την μήνι των εργαζομένων του σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων    «Αγία Βαρβάρα» και του σωματείου Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, οι οποίοι με επιστολή τους στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζουν αναξιόπιστο τον υπουργό ΠΑΠΕΝ.


Όπως αναφέρουν «η απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη για ανάκληση της έγκριση δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές έριξε και το τελευταίο φύλλο συκής που έκρυβε το αναξιόπιστο πρόσωπο αυτού του υπουργού».


Οι εργαζόμενοι των δυο σωματείων καταγγέλλουν ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν τήρησε την υπόσχεση που υποστηρίζουν ότι τους είχε δώσει για επιτόπια επίσκεψη στο μεταλλείο πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση και απειλούν λέγοντας ότι: «θα γίνουμε ο εφιάλτης σας μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Αν γίνουμε δυσάρεστοι στη κυβέρνηση ας στείλει τα ΜΑΤ».Σχετικά άρθρα

Η νεότερη δήμαρχος στέλνει επιστολή στον Τσίπρα: "Αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός μας θα παραδώσουμε τα κλειδιά του δήμου"

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η 27χρονη δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Μαριά Κακαλή, με την οποία επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί σε σχέση με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό.

H "μνημονιακή" συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα. Του Αντώνη Κοκορίκου

Την επόμενη εβδομάδα και τον επόμενο μήνα θα μας κατακλύσουν οι μηχανισμοί προπαγάνδας, ελληνικοί και ξένοι, κομματικοί και επιχειρηματικοί, τραπεζικοί και ιδεολογικοί, γνώστες και άσχετοι, ικανοί και ανίκανοι, πετυχημένοι και αποτυχημένοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, με μηνύματα αλληλοσυγκρουόμενα. 

ΒάζελοΤσίπρας στο συνέδριο του Economist:: "Στην Ευρώπη πάμε καλά, ο Ολυμπιακός πάει στον τελικό"

"Στην Ευρώπη πάμε καλά, ο Ολυμπιακός πάει στον τελικό. Χαιρόμαστε ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουμε," είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο συνέδριο του Economist. και - παρότι  βάζελος - έδωσε τα συγχαρητήριά του στους παίχτες του Ολυμπιακού για τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, Ο οποίος πάει να σηκώσει την κούπα στον τελικό του Final Four στο μπάσκετ.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×