op
×

Τηγανοκίνηση: μετατρέπουν ένα βλαβερό απόβλητο σε καύσιμο και δίνουν δουλειά σε άνεργους επιστήμονες

Διαβάστηκε
Τηγανοκίνηση: μετατρέπουν ένα βλαβερό απόβλητο σε καύσιμο και δίνουν δουλειά σε άνεργους επιστήμονες

Πώς ένα βλαβερό απόβλητο μπορεί να μετατραπεί σε κινητήριο δύναμη για εκπαίδευση, ανάπτυξη και κοινωνική δράση; Την απάντηση έχει η Τηγανοκίνηση: μαζεύουμε τα χρησιμοποιούμενα μαγειρικά λάδια και στηρίζουμε τα σχολεία μας!

 

Η Τηγανοκίνηση είναι ένα εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών, που εφαρμόζεται με επιτυχία σε περισσότερες από 200 εκπαιδευτικές μονάδες σε όλη την Κύπρο. Μέσω του Προγράμματος μετατρέπουμε το απόβλητο αυτό σε βιοντίζελ και δίνουμε πόρους για δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στήριξη περιβαλλοντικών υποδομών για τα σχολεία και τους μαθητές μας σε όλη την Κύπρο! Ταυτόχρονα προωθούμε πράσινες θέσεις εργασίας, εργοδοτώντας νέους, άνεργους επιστήμονες! 

Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Μαζεύουμε τα χρησιμοποιημένα λάδια από το τηγάνι, το φούρνο, τον τόνο, τη σαλάτα μας σε ένα ανθεκτικό δοχείο (π.χ. μπουκάλι λαδιού, νερού ή γάλακτος) και το δίνουμε σε ένα μαθητή της γειτονιάς μας να το πάει στο σχολείο του.

 

Με την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμέτοχη του, ο πολίτης μπορεί να μετατρέψει ένα πολύ βλαβερό απόβλητο, τα μαγειρικά λάδια, που καταστρέφουν τους υδροφορείς, ρυπαίνουν το έδαφος και βουλώνουν σωλήνες και αποχετευτικά συστήματα, σε «καύσιμο», για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Στόχος μας είναι η Τηγανοκίνηση να γίνει μέρος της καθημερινότητας κάθε πολίτη! 

Στηρίζουμε την περιβαλλοντική αναβάθμιση των σχολείων μας και την κοινωνική συμμέτοχη, ενθαρρύνουμε την κοινωνική επιχειρηματικότητα, πιστεύουμε στην κοινωνία της γνώσης και της δράσης!

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να ενημερωθείτε πως να διαθέσετε τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά σας λάδια, επικοινωνήστε με την ΑΚΤΗ κατευθείαν με το σχολείο της γειτονιάς σας.

 

 

Η Τηγανοκίνηση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας.


Μάθετε περισσότερα εδώ: www.tiganokinisi.euΛέξεις Κλειδία - Tags
τηγανοκίνηση πράσινες θέσεις εργασίας καύσιμα
19
Κύπρος
70
ανακύκλωση
182
τηγανέλαιο
9
περιβάλλον
336
Σχετικά άρθρα

Μαθητές συγκέντρωσαν 60 λίτρα τηγανέλαιο και το αντάλλαξαν με καθαριστικά για το σχολείο τους

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις τραγικές επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης απόρριψης του τηγανέλαιου στο περιβάλλον. Έμαθαν πως λειτουργούν ο ΧΥΤΑ και ο Βιολογικός Καθαρισμός και ενημερώθηκαν για τον τρόπο αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων, των υλικών ανακύκλωσης, την μεταφορά και τον καθαρισμό των αστικών λυμάτων.

23 Μαΐου 2015 - Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO

Όλοι εμείς, οργανώσεις και κινήματα που διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση και μονοπώληση των κοινών αγαθών, όπως οι σπόροι και η βιοποικιλότητα, στηρίζουμε τη φετινή Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO στις 23 Μαΐου 2015. Η παγκόσμια κινητοποίηση θα γίνει σε 428 πόλεις 38 κρατών.

Συναγερμός για τη φύση στην Ευρώπη: 100 περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά Γιούνκερ!

Υψώνουν ασπίδα απέναντι στην πολιτική απορρύθμισης που επιδιώκει η επιτροπή Γιούνκερ, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε πανευρωπαϊκή δράση για να διαφυλάξουν τη νομοθεσία που προστατεύει τη φύση στην Ευρώπη.

Startup Live Cyprus: ομάδες και οι ιδέες ξεφυτρώνουν από κάτω, όταν το έδαφος είναι γόνιμο

Οι ομάδες και οι ιδέες δεν έχουν ανάγκη να δημιουργηθούν από πάνω. Ξεφυτρώνουν από κάτω, όταν το έδαφος είναι γόνιμο. Σε διοργανώσεις όπως το Startup Live Cyprus. Περιμένουμε τις νέες startup ιδέες και ομάδες της Κύπρου στις 19-20-21/6 να κάνουν την ιδέα τους πράξη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×