op
×

Γυναίκες με αναπηρία στην Εβδομάδα Μόδας

Διαβάστηκε
Γυναίκες με αναπηρία στην Εβδομάδα Μόδας

O επί χρόνια συνεργάτης του Αρμάνι, Αντόνιο Ούρζι αλλάζει το ρου των Εβδομάδων Μόδας σε Νέα Υόρκη και Μιλάνο και κάνει ακόμα πιο προσιτή τη μόδα σε άντρες και γυναίκες με αναπηρία, με δύο συλλογές που προορίζονται και για αυτούς.


Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό σε συνεργασία με το ιταλικό ίδρυμα «Fondazione Vertical» που στηρίζει την έρευνα για την καταπολέμηση των κακώσεων του νωτιαίου μυελού.


«Οι μεγάλοι οίκοι θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται διαφορετικά και να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια - υπάρχει πολύς κόσμος με αναπηρία που θέλει να δείχνει όσο ωραίοι μπορούμε να δείχνουμε και εμείς», λέει ο Ούρζι. «Άμα σε κάποιον λείπει το ένα χέρι ή πόδι, δεν έχει και μεγάλη διαφορά σε καλλιτεχνικό επίπεδο  - ακόμα και έτσι φτιάχνεται ένα γλυπτό»


Ο Άιερς παραδέχεται πως δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να πείσεις τους σχεδιαστές να χρησιμοποιήσουν άτομα με αναπηρία: «Πολλοί από αυτούς έχουν πει πως φοβούνται να μας χρησιμοποιήσουν για αρκετούς λόγους, φοβούνται μην κάνουν κάτι που θα προσβάλει εμάς ή το κοινό. Ανησυχούν για το πώς θα μπορέσουν τα ρούχα τους να φορεθούν σε μοντέλα με ακρωτηριασμένα άκρα ή που μετακινούνται με αναπηρικό καροτσάκι. Συν του ότι θέλουν να τραβήξουν την προσοχή στα ρούχα, όχι στα μοντέλα». Και συμπληρώνει: «Αν δείχνεις ωραίος, τότε νιώθεις και ωραίος. Όλο αυτό το κίνημα θα βοηθήσει πολλούς από εμάς να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό μας»


Ελπίζουμε περισσότεροι σχεδιαστές να πάρουν αυτήν την πρωτοβουλία τις επόμενες σεζόν.


πηγή: marieclaire.gr

Παπαναστασίου Ευφροσύνη / φωτό: fltmodaΣχετικά άρθρα

Δωρεάν εξετάσεις μαστού για γυναίκες 20 έως 39 ετών

Ένας από τους στόχους του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "'Αλμα Ζωής" είναι η ενημέρωση του γενικού γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη - έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. 

Παιδιά Εν Δράσει Together || Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων για τη Συνύπαρξη και την Αλληλεγγύη στην Καβάλα

100 νέοι/ νέες από 10 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Στόχος της συνάντησης είναι η γνωριμία και η συμβίωση νέων με ή χωρίς αναπηρία, η ενσυναίσθηση της κατάστασης που βιώνουν οι νέοι με αναπηρίες, η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών που εφαρμόζονται σε δομές που ασχολούνται με την αναπηρία σε χώρες της ΕΕ.

Η “Κιβωτός” μιας Πειραιώτισσας υιοθετεί και φιλοξενεί μόνο ανάπηρα ζώα

Ζώα με βαριές αναπηρίες επιλέγει συνειδητά εδώ και χρόνια να υιοθετεί η Ευαγγελία Σκλαβούνου, Διδάκτωρ Γενετικής, υπερασπίζοντας με πράξεις το δικαίωμα τους να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια Η/Υ και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γυναίκες

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ανακοίνωσε την έναρξη του 2ου κύκλου του σχεδίου δράσης “Active Women: H Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών”, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013”.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×