op
×

5 βήματα για να κρατήσετε τη Monsanto μακριά από τον κήπο σας

Διαβάστηκε
5 βήματα για να κρατήσετε τη Monsanto μακριά από τον κήπο σας

Η σελίδα The Healthy Home Economist προτείνει τέσσερις τρόπους για να κρατήσουμε τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους της Monsanto, αλλά και τα υπόλοιπα βλαβερά προϊόντα της, μακριά από τις γλάστρες, τους κήπους και τα μποστάνια μας.


επιμέλεια: Βιβή Συργκάνη, enallaktikos.gr

Οι τέσσερις συβουλές είναι οι εξής:

1. Αποφύγετε την αγορά σπόρων από εταιρείες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη Monsanto. Εδώ θα βρείτε μια λίστα με όλες τις μικρές εταιρείες σπόρων που εξαγοραστεί από τη Monsanto. Και στο παρακάτω link θα δείτε όλες τις εταιρείες σε ΗΠΑ και Καναδά που συνεργάζονται με τον γίγαντα της βιοτεχνολογίας (Πατώντας “Where to Buy”, δηλ. "Πού μπορώ να αγοράσω", βλέπετε την λίστα των εταιρειών ανά περιοχή: seminis.com)

2. Αγοράζετε σπόρους από εταιρείες που ΔΕΝ έχουν εξαγοραστεί από τη Monsanto ή δεν συνεργάζονται με την Seminis. Το γραφικό (εικόνα 2) που παραθέτει η σελίδα The Healthy Home Economist δείχνει μία λίστα αυτών των εταιρειών, που καταρτίζεται από το International Seed Saving Institute. Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός και μπορεί να μην περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες. 3. Αποφύγετε την αγορά παλιών ποικιλιών που το εμπορικό σήμα έχει αγοράσει και κατοχυρώσει η Monsanto. Ενδεικτική λίστα θα δείτε εδώ: http://againstthewall.info/2013/04/09/monsanto-owned-heirloom-seednames-to-watch-out-for


4. Δείτε την λίστα των εταιρειών που έχουν πιστοποιηθεί για τους ασφαλείς σπόρους τους από το Safe Seed Pledge: councilforresponsibegenetics.orgΆλλος ένας αποτελεσματικός τρόπος, για να κρατήσετε τους κήπους σας καθαρούς από γενετικά τροποποιημένους σπόρους, είναι να προμηθεύεστε ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες, κυρίως, από γιορτές ανταλλαγής σπόρων που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα από το Πελίτι και άλλα δίκτυα και τράπεζες σπόρων. 


Έτσι, συμβάλλουμε όλοι στη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών διά της σποράς και βοηθάμε ώστε να μην εξαφανιστούν οι παραδοσιακοί σπόροι.


Επισκεφτείτε τη σελίδα του ΠΕΛΙΤΙ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανταλλαγή σπόρων.


Εικόνα 2 - Ενδεικτική λίστα εταιρειών 

που δεν έχουν εξαγοραστεί από τη MonsantoΔείτε επίσης: 

5η γιορτή ανταλλαγής σπόρων ντόπιων ποικιλιών χωρίς χρήματα (13/4/2015)

400 εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένα συστατικά [λίστα]

Σχετικά άρθρα

Αλλάζει όνομα η Monsanto για να μην ξέρουμε τι τρώμε

H Monsanto προτίθεται, με αφορμή την προωθούμενη συγχώνευσή της με την Ελβετική εταιρεία Syngenta, να αλλάξει όνομα, προσπαθώντας έτσι να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό, ώστε να μην ξέρουμε τι είναι αυτό που τρώμε.

Πώς η Monsanto πήρε βακτήρια που επιβιώνουν σε τοξικά απόβλητα και τα έβαλε στο φαγητό μας (βίντεο)

O Jeffrey Smith είναι συνήγορος του καταναλωτή για θέματα που αφορούν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και εκτελεστικός διευθυντής του Institute of Responsible Technology.

Σπόροι χωρίς πατέντες! Υπογράφουμε ΕΔΩ!

Η Monsanto πρόκειται να πάρει 30 πατέντες από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office -EPO) για βρώσιμα φυτά και η οργάνωση No Patents on Seeds! κάνει έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Μείωση 34% στα κέρδη της Monsanto μετά από ένα χρόνο κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Monsanto ανακοίνωσε την Τετάρτη τη μείωση των κερδών της κατά 34% το πρώτο τετράμηνο του 2015, ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων της από τους αγρότες στη Νότια Αμερική.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×