op
×

Αντιφασιστικό αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο: αντιρατσιστική συγκέντρωση στη πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα

Διαβάστηκε
Αντιφασιστικό αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο: αντιρατσιστική συγκέντρωση στη πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα

Κάλεσμα σε αντιρατσιστική συγκέντρωση


Το Σάββατο 21 Μάρτη, 17:30 στη πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα


Το Σάββατο 21 Μάρτη ήμερα ενάντια στον ρατσισμό το αντιφασιστικό – αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο καλεί σε συγκέντρωση & μικροφωνική στη πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα στις 17:30 το απόγευμα.


Όλοι μαζί ας διατρανώσουμε την πεποίθηση μας ότι απέναντι μας δεν είναι ο γείτονας η ο συνάδελφος που μιλά διαφορετική γλώσσα η το παρουσιαστικό του είναι διαφορετικό από το δικό μας, αλλά το αφεντικό που μας εκμεταλλεύεται εξ ίσου και η κρατική εξουσία που φροντίζει αυτή η κατάσταση να διαιωνίζεται, καταστέλλωντας όποιον αντιδρά.


Στη γειτονιά μας κατοικούμε άνθρωποι από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Εμείς αυτό το αντιλαμβανόμαστε σαν δυνατότητα να έρθουν κοντά, ιδέες, απόψεις, γνώσεις και πολιτισμοί.


Εμείς, από ιδεολογία αλλά και βάση της ηθικής μας, έχουμε αποφασίσει να είμαστε ενάντια και να αγωνιζόμαστε σε κάθε λογική που διαχωρίζει ανθρώπους βάση των φυσικών χαρακτηριστικών η της γλώσσας ακόμα και της θρησκείας. Αυτό μας φέρνει απέναντι με κάθε λογής φασίστες και ρατσιστές είτε αυτοί καρτούν το μαχαίρι, είτε φορούν το ακριβό κοστούμι του “εθνικιστή πολιτικού” και φέρνουν βόλτες στα ΜΜΕ φτύνοντας το δηλητήριο τους.

Ο ρατσισμός και εθνικισμός είναι πρωτεξάδελφα του φασισμού και είναι πραγματική βόμβα στα θεμέλια κάθε κοινωνίας. Μια αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία μας διδάσκει ότι όπου και όποτε επικράτησαν τέτοιες απόψεις, οι κοινωνίες οδηγήθηκαν στη διάλυση και οι λαοί σε αιματηρούς πολέμους.

Καλούμε όλους και όλες να έρθουν το Σαββάτο το απόγευμα στη πλατεία να γνωριστούμε και να μιλήσουμε για αυτά που μας ενώνουν, αλλά και να περιφρουρήσουμε τη γειτονιά μας και τη πλατεία μας από τον φασιστικό κίνδυνο.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αντιφασιστικό αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο


Λέξεις Κλειδία - Tags
αντιρατσιστική συγκέντρωση
2
Αντιφασιστικό αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα εθνικισμός
17
Ρατσισμός
254
Σχετικά άρθρα

Δικογραφία για το ρατσιστικό σχόλιο 77χρονου: "Πνίξτε τους αναρχοκομμουνιστές μαζί με τα παιδάκια τους" (βίντεο)

"Πνίξτε τους αναρχοκουμουνιστές μαζί με τα παιδάκια τους και βάλτε το κεφάλι τους μέσα στο νερό". Με αυτό τον απίστευτο τρόπο, 77χρονος από την Αλεξανδρούπολη σχολίασε βίντεο διάσωσης οικογενειών μεταναστών στη Σάμο.

"Η καρδιά του ρατσισμού χτυπάει στο Καστελόριζο"!

Γράμμα από ένα φαντάρο: Η ει­σή­γη­ση έκλει­σε με εθνι­κι­στι­κές κο­ρώ­νες και κυ­ρήγ­μα­τα μί­σους και απαν­θρω­πιάς, όπως "αν έχετε έναν Τούρ­κο άοπλο πε­σμέ­νο στο έδα­φος και σας πα­ρα­κα­λά­ει να μην τον σκο­τώ­σε­τε γιατί έχει γυ­ναί­κα και παι­διά, τι πρέ­πει να κά­νε­τε...; Να τον σκο­τώ­σε­τε τον π...στη"!

Στο ΑΤ Περιστερίου αστυνομικός σε κρατούμενο: "Θα κατουρήσω για να έχεις ζεστό νερό, κάνε μπάνιο σε αυτό!"

Άλλη μια απάνθρωπη καθημερινή ιστορία ρατσισμού στο ΑΤ Περιστερίου και αφορά τον Ισμαήλ Μοχάμεντ ο οποίος είναι θύμα φαστιστών, καταγγέλει  η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Η εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με τη ρατσιστική βία

Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίαςδημοσίευσε σήμερα την ετήσια έκθεσή του για το έτος 2014, όπου αναλύονται τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα της καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους από τις οργανώσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

Πως ένας δάσκαλος χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ για να μάθει στα παιδιά του γράμματα!

Στην εκπομπή Παιδεία σε Κρίση, διεξήχθη μία συζήτηση πάνω στην Αντιρατσιστική Εκπαίδευση. Εκεί ο Γιώργος Χατζηπαύλου, που είναι δάσκαλος στον Δενδροπόταμο αναλύει εναλλακτικές προσεγγίσεις για την διδασκαλία των παιδιών Ρομά αλλά και όχι μόνο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×