op
×

Γάλλοι διανοούμενοι συγκεντρώνουν χρήματα για τους Έλληνες | Βίντεο

Διαβάστηκε
Γάλλοι διανοούμενοι συγκεντρώνουν χρήματα για τους Έλληνες | Βίντεο
Παρίσι

«Αντί να επιβεβαιώσουμε, σαστισμένοι, την εγκατάλειψη του ελληνικού λαού από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ας δράσουμε»! Με αυτό το σύνθημα, μία ομάδα γάλλων διανοουμένων στέκονται στο πλευρό του ελληνικού λαού απευθύνοντας έκκληση για δωρεές. 


Είναι ερευνητές, ιστορικοί, κινηματογραφικοί παραγωγοί, εκπρόσωποι της προοδευτικής γαλλικής ιντελιγκέντσιας. Και το εργαλείο τους είναι το KissKissBankBank, μία διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας συγκεντρώνονται χρήματα για να κάνει καθένας που έχει όραμα και κουράγιο το όνειρό του πραγματικότητα. 


Τι τους ενώνει; «Η πίστη στο αδύνατο», υπογραμμίζει στον Nouvel Observateur η Σοφί Βανίς, ιστορικός και επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής. «Το αδύνατο αυτό - εξηγεί στο γαλλικό περιοδικό - δεν είναι ασφαλώς η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, αλλά, ο πιο μετροπαθής στόχος της συγκέντρωσης τουλάχιστον 300.000 ευρώ πριν από τις 6 Απριλίου». Στη συνέχεια, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην ελληνική οργάνωση Αλληλεγγύη για Ολους, η οποία στηρίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη προσφέροντάς τους τρόφιμα και εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες. 


Η προσφορά, τονίζουν οι γάλλοι διανοούμενοι, είναι περισσότερο συμβολική. «Δίνοντας τα χρήματά μας στους Ελληνες αρνούμαστε τις αυταρχικές πολιτικές της ΕΚΤ και προσφέρουμε μία εναλλακτική λύση σε όσους έχουν ανάγκη», επισημαίνει η συγγραφέας Μαρί Κοσνέ. 

Μέχρι σήμερα, στον λογαριασμό του KissKissBankBank, ο οποίος φέρει την ονομασία «De people a people» (Από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους) έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 80.000 ευρώ. Υπάρχει ακόμη χρόνος, διαμηνύουν οι γάλλοι διανοούμενοι, για όσους ασφαλώς πιστεύουν στο «αδύνατο»… 

Σχετικά άρθρα

Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Δημοκρατία. Του Στάθη Χαμπίμπη

Όταν αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον και η επιβίωση των παιδιών σου είτε είσαι αριστερός, είτε δεξιός είτε ότι άλλο νιώθεις, δεν έχεις κανέναν άλλο δρόμο παρά να αντισταθείς σε αυτούς, που θέλουν την εξόντωσή σου. Έχεις το δικαίωμα να σκεφτείς το κόστος και τις δυσκολίες, που θα αντιμετωπίσεις στο κοντινό μέλλον.

Ξυπνάτε μαλάκες Έλληνες! Του Χάρρυ Κλυν

Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι Έλληνες δοσίλογοι των καναλιών. Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;

Χαμένοι στη μετάβαση (των πολιτικών εξελίξεων). Της Χριστίνας Σακαλή

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα υπό τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται να πάρει αποφάσεις. Δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στην Ευρώπη. Δεν έχω φυσικά εμπιστοσύνη στους 'θεσμούς'. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Έχω όμως εμπιστοσύνη στον κόσμο. 

Ανεξάρτητοι Ελλήνες: Οι Έλληνες στον εκβιασμό απαντούν με Δημοκρατία

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο Πολιτισμός, προσπαθούν να λεηλατήσουν την ελπίδα μας, την καταγωγή μας, την αξιοπρέπειά μας, την εθνική μας ανεξαρτησία, την πολύτιμη ιστορία μας. Να ταπεινώσουν το πατριωτικό μας αίσθημα.

Πλατφόρμα αλληλεγγύης: Να χτίσουμε το Δημοκρατικό – Ελευθεριακό Σχολείο για τα παιδιά του Κομπάνι

Την επόμενη συζήτηση της πλατφόρμας αλληλεγγύης – οικονομικής ενίσχυσης για να Χτίσουμε το Δημοκρατικό – Ελευθεριακό Σχολείο για τα παιδιά του Κομπάνι θα πραγματοποιηθεί στο πολυχώρο του Οικόπολις - μια παράλληλη πόλη.

Την Παρασκευή τραγουδάμε με την Ματούλα Ζαμάνη στο 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου τραγουδάμε και χορεύουμε με την Ματούλα Ζαμάνη στο 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων! Να απελάσουμε τον φόβο, να χτίσουμε την αλληλεγγύη!
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×