op
×

Καταγγελία της ιατρού Λίνας Βεργοπούλου για παρεμπόδιση εισόδου της στο ιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Διαβάστηκε
Καταγγελία της ιατρού Λίνας Βεργοπούλου για παρεμπόδιση εισόδου της στο ιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Καταγγέλω δημόσια, ως πολίτης της κοινωνίας και με την ιδιότητα του υγειονομικού λειτουργού , που εδώ και δεκαετίες εξασκώ , τηρώντας με συνέπεια τον ιατρικό όρκο και προσφέροντας τις υπηρεσίες μου σε όλους τους ανθρώπους (χρήζοντες την ιατρική μου μέριμνα ), χωρίς ουδεμία εξαίρεση, την απαράδεκτη συμπεριφορά της Διεύθυνσης του «Σωφρονιστικού Καταστήματος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού», που αφορά την προσφορά των υπηρεσίων μου (ως ιατρός) στο ως άνω Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Οκτώ απεργοί πείνας (εκ των οποίων οι πέντε διανύουν την 33η μέρα απεργίας), κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και η πορεία της υγείας τους παρακολουθείται από τέσσερις ιατρούς επιλογής τους, διαδικασία σύννομη με τους προβλεπόμενους κανονισμούς και σωφρονιστικούς κώδικες. Όταν εμποδίζεται η είσοδος των ιατρών στο ιατρείο της φυλακής, προς εξέταση των απεργών, τη στιγμή που στη φυλακή,- δεν υπάρχει ιατρός παρά μερικές ώρες την ημέρα -, καταστραγούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και καταπατούνται κώδικες δεοντολογίας και πανανθρώπινοι άγραφοι ηθικοί νόμοι,που στις ευνομούμενες κοινωνίες, θα έπρεπε να είναι υπεράνω των στείρων και άκαμπτων εσωτερικών κανονισμών μιας φυλακής -, που στερούν στους κρατούμενους την παροχή ιατρικής φροντίδας μετά από 32 μέρες απεργίας πείνας, τη στιγμή που η φυλακή, δεν δύναται από τους υπάρχοντες πόρους και δομές της να τους την εξασφαλίσει.

Η χθεσινή είσοδός μου στο ιατρείο της φυλακής και η εξέταση των απεργών επετεύχθη, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Διαιοσύνης, την οποία εκτιμώ ως θετική κίνηση. Παρ όλα αυτά, επιμένω να πιστεύω, πως η φυσική επικοινωνία των κρατουμένων απεργών πείνας με τους προσωπικούς τους ιατρούς, αποτελεί δικαίωμα και των δύο πλευρών (μετά από 33 μέρες απεργίας) και δεν πρέπει να επιτυγχάνεται κατόπιν περιστασιακών διαπραγματεύσεων και εν είδει χάριτος. Κι αυτό γιατί, όποιος βρίσκεται σε θέσεις αυξημένης ευθύνης (Διεύθυνση Φυλακών), οφείλει να βρίσκει άμεσα λύσεις σε έκτακτες κρίσεις, πάντα προς όφελος της υγείας των κρατουμένων και της διασφάλισης της ζωής τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και σταθμίζοντας τους κινδύνους.

Αθήνα 03/04/2015

Η ιατρός : Λίνα Βεργοπούλου.

πηγή: athens.indymedia.orgΣχετικά άρθρα

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει: Ο Καμίνης κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ απο τους ιστότοπους και τα social media του Δήμου!

Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη, η αλήθεια είναι, διαπιστώσαμε την  κατάχρηση των διαδικτυακών ιστοτόπων καθώς και των social media του Δήμου Αθηναίων, για την προβολή των προσωπικών πολιτικών απόψεων και φιλοδοξιών του κ. Καμίνη.

Απειλούν τον άνδρα που δημοσίευσε τα βίντεο με το μπουγέλωμα του σκύλου από φαρμακοποιό

Ο Αντώνης Τσαλουχίδης αρχικά κατέβασε τα βίντεο από το προφίλ του στη συνέχεια δήλωσε ότι μόνο ανώνυμα θα καταθέσει – κάτι που είναι αδύνατον να συμβεί σε τέτοιες υποθέσεις – αλλά τελικά λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα προχώρησε και σε επώνυμη κατάθεση σήμερα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×