op
×

Αποσύρονται από την αγορά 478 επικίνδυνα είδη παιδικής φροντίδας

Διαβάστηκε
Αποσύρονται από την αγορά 478 επικίνδυνα είδη παιδικής φροντίδας

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας απέσυρε προληπτικά από την αγορά 478 είδη παιδικής φροντίδας από φυσικό καουτσούκ (latex), διότι υπάρχει κίνδυνος για τα βρέφη που τα χρησιμοποιούν.


Σε σχετική ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι η εταιρεία ΣΤ. Παπαϊωάννου ΑΒΕΕ Παιδικών Ενδυμάτων και Συναφών Ειδών σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, προέβη για λόγους πρόληψης σε απόσυρση από την αγορά, όλου του αποθέματός της [49 τεμάχια] σε θηλές από φυσικό καουτσούκ (latex) με το εμπορικό σήμα Maternity 0-6, 30000279 θηλές με κωδικό BR8221400, για βρέφη ηλικίας 0-6 μηνών, κατασκευής του οίκου Dorel, οι οποίες κυκλοφορούσαν νόμιμα στην Ευρωπαϊκή Αγορά. Η υπηρεσία ενημερώθηκε από καταναλωτή, ότι μετά από χρήση 2 μηνών, κομμάτι της συγκεκριμένης θηλής αποκόπηκε στο στόμα παιδιού του, με κίνδυνο πρόκλησης πνιγμού. 


Παράλληλα, η εταιρεία απέσυρε προληπτικά από την αγορά συνολικά 438 τεμάχια ειδών παιδικής φροντίδας, της ίδιας ως άνω κατασκευάστριας εταιρείας, όπως μπιμπερό που έφεραν τις ανωτέρω θηλές, πιπίλες και θηλές για μπιμπερό, κωδικών τιμοκαταλόγων του 2012 και προγενέστερων ετών. Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι από τη χρήση ειδών παιδικής φροντίδας από φυσικό καουτσούκ, όπως πιπίλες και θηλές για μπιμπερό, εξαιτίας της φυσικής γήρανσης του καουτσούκ και της ποιοτικής υποβάθμισης αυτών, συνιστάται στους καταναλωτές να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες χρήσης κάθε φορά πριν από τη χρήση αυτών, οι οποίες αναγράφονται στη χάρτινη συσκευασία ή σε φυλλάδιο που εσωκλείεται στη συσκευασία του προϊόντος. 


Σύμφωνα με τις οδηγίες, η θηλή από καουτσούκ θα πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά πριν από κάθε χρήση της και με την πρώτη ένδειξη φθοράς, ή ελαττώματος, να μην χρησιμοποιείται. Επίσης, ζητείται από τους καταναλωτές, αν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα κατά τη χρήση της θηλής του μπιμπερό ή πιπίλας σε περίπτωση καταγγελίας, να αναφέρουν τον κωδικό ή τον αριθμό της παρτίδας που αναγράφεται επί της συσκευασίας ώστε να μπορεί να εντοπισθεί και να ελεγχθεί η συγκεκριμένη παρτίδα. 


Η γενική γραμματεία Βιομηχανίας επισημαίνει στους φαρμακοποιούς, τους λιανοπωλητές και τους υπεύθυνους πώλησης των σούπερ μάρκετ το πόσο σημαντικό είναι τα είδη βρεφικής φροντίδας από φυσικό καουτσούκ να διατηρούνται σε κατάλληλες συνθήκες φύλαξης και συστήνει: - προσοχή στα είδη παιδικής φροντίδας από φυσικό καουτσούκ (latex), στη διατήρησή τους στο ράφι έτσι ώστε να μην εκτίθενται στο φυσικό φως ή/και σε έντονη πηγή φωτισμού και θερμότητας. - Οι φαρμακοποιοί και λιανοπωλητές να ελέγχουν τα είδη παιδικής φροντίδας από φυσικό καουτσούκ (latex) κατά την παραλαβή τους και να προσέχουν για τυχόν μακροσκοπικές ενδείξεις φθοράς και αλλοίωσης του χρώματος της θηλής του λάτεξ. - Oι φαρμακοποιοί και λιανοπωλητές να προσέχουν κατά την παραλαβή, τα εμπορεύματα από φυσικό καουτσούκ (latex), θηλές, πιπίλες να συνοδεύονται από ενδείξεις και οδηγίες χρήσης στα ελληνικά. - Οι φαρμακοποιοί να διαχειρίζονται το εμπόρευμα των ψευδοθήλαστρων και θηλών από φυσικό καουτσούκ (latex), έτσι ώστε να μην μένουν αποθέματα στο ράφι για μεγάλο χρονικό διάστημα (διαδικασία F.I.F.O., First In First Out).
Λέξεις Κλειδία - Tags
κίνδυνος
111
απόσυρση
16
βρέφη
18
Σχετικά άρθρα

Να γιατί δεν πρέπει να πίνετε εμφιαλωμένο νερό από πλαστικό μπουκάλι - Οι κίνδυνοι για την υγεία

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού φτιάχνονται από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο. Όταν το υλικό θερμαίνεται απελευθερώνει την ουσία δισφαινόλη Α, που κοινώς ονομάζεται ΒΡΑ. 

Τοξικά αντικείμενα στο σπίτι μας

Αρωματικά χώρου, σαπούνια και καθαριστικά είναι προϊόντα καθημερινής χρήσης, τα οποία ωστόσο δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό για τον άνθρωπο. Ποια προϊόντα που δύσκολα αποχωριζόμαστε είναι τοξικά για τον οργανισμό μας;

Ποιες ομάδες πληθυσμού είναι πιο ευάλωτες στα φυτοφάρμακα;

Η Greenpeace καλεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, να καταργήσει τη χρήση των συνθετικών-χημικών φυτοφαρμάκων που δηλητηριάζουν την υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος

Οι μέλισσες σε κίνδυνο! Αυτή είναι η απλή λύση για να τις βοηθήσουμε | Βίντεο

Ο αριθμός των μελισσών μειώνεται δραματικά με τρομακτικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Και γιατί μας αφορά; Μα γιατί το 1/3 της διατροφής μας εξαρτάται από τις μέλισσες! Αν εξαφανιστούν, μαζί τους θα χαθεί ένα μεγάλο μέρος των τροφίμων που καταναλώνουμε καθημερινά.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×