op
×

Πολυεκατομμυριούχος γκρέμισε το ερειπωμένο χωριό του και έχτισε για όλους τους κατοίκους πολυτελείς κατοικίες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης

Διαβάστηκε
Πολυεκατομμυριούχος γκρέμισε το ερειπωμένο χωριό του και έχτισε για όλους τους κατοίκους πολυτελείς κατοικίες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης

Συντάκτης: Βιβή Συργκάνη, enallaktikos.gr

Ο Κινέζος πολυεκατομμυριούχος Xiong Shuihua, κυριολεκτικά ισοπέδωσε το ερειπωμένο χωριό του και έχτισε για όλους τους συμπατριώτες του δωρεάν πολυτελείς κατοικίες, για να τους πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Ο Xiong Shuihua γεννήθηκε στο χωριό Xiongkeng στην πόλη Xinyu της νότιας Κίνας. Όπως λέει ο ίδιος, οι κάτοικοι της κοινότητας πάντα στήριζαν την φτωχή οικογένειά του και ποτέ δεν τους έλειψε τίποτα, αφού φρόντιζαν οι συγχωριανοί του, να δείχνουν όποτε χρειαζόταν, την αλληλεγγύη τους.

Ο Shuihua, που κέρδισε εκατομμύρια από την χαλυβουργία, επέλεξε να αποπληρώσει το "χρέος" στους συγχωριανούς του, προσφέροντάς τους δωρεάν όμορφες κατοικίες.

Πριν από πέντε χρόνια, η περιοχή ήταν πολύ υποβαθμισμένη, με τους περισσότερους ντόπιους να ζουν σε φτωχικά σπίτια με περιορισμένες παροχές.

Σήμερα, ωστόσο, το χωριό έχει μετασχηματιστεί πλήρως, και τώρα 72 οικογένειες απολαμβάνουν μια νέα ποιότητα ζωής στα πολυτελή διαμερίσματα που τους χάρισε ο Shuihua.

Επιπλέον, 18 οικογένειες που είχαν πιο στενές σχέσεις με τον επιχειρηματία πήραν ως δώρο αυτόνομες βίλες, οι οποίες κόστισαν συνολικά 7,400,000 δολάρια.

"Κέρδισα περισσότερα χρήματα από όσα φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου, δεν ήξερα τι να τα κάνω και δεν ήθελα να ξεχάσω τις ρίζες μου", ανέφερε ο Shuihua στην Daily Mail. "Πάντα πληρώνω τα χρέη μου. Οι άνθρωποι αυτοί με στήριξαν όταν ήμουν μικρός και εγώ έπρεπε να τους ανταποδώσω την καλοσύνη".Το χωριό πριν...Το χωριό μετά...Σχετικά άρθρα

ΦΩΤΟ: Μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά της Ελλάδας από τα παιδιά της Γάζας!

Αυτές οι φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Τα παιδιά της Γάζας λένε το δικό τους ΟΧΙ εκφράζοντας την αλληλεγγύη  τους στα παιδιά της Ελλάδας.

Χάθηκαν 15 "Ελλάδες" στο χρηματιστήριο στην Κίνα σε μια μέρα - Ανησυχίες στην ευρωζώνη

Έχουν χαθεί χρήματα που ισοδυναμούν με 15 φορές το ελληνικό ΑΕΠ σε 15 συνεδριάσεις, πάνω από 3,2 τρισ. δολ. Πτώση 30% από τα μέσα Ιουνίου. Κυβέρνηση: οι κρατικές εταιρείες δεν πωλούν μετοχές. Το 45% έχει αναστείλει την διαπραγμάτευση.

Προσωρινή διακοπή στις συναλλαγές της Wall Street - Τριψήφιες απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες

Διακόπηκε προσωρινά η διαπραγμάτευση όλων των χρεογράφων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ακυρώνονται όλες οι ανοιχτές εντολές. Τεχνικό το πρόβλημα σύμφωνα με το Reuters. Τριψήφιες απώλειες κατέγραφαν οι δείκτες πριν την διακοπή. Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε 6% χαμηλότερα.

Financial Times: Από την Ελλάδα περίμεναν την "κεραμίδα" από την Κίνα έρχεται...

Το κραχ στην Κίνα λούζει με κρύο ιδρώτα τους ηγέτες στον πλανήτη εξηγούν οι Financial Times και ιδιαίτερα στην ευρωζώνη που καλλιεργούν κλίμα σκληρής αντιμετώπισης μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

Vandana Shiva: Αλληλεγγύη, νέες οικονομίες, νέες δημοκρατίες, δημιουργικότητα παντού!

Στη μέση μιας βαθιάς κρίσης, οι Έλληνες ψήφισαν για τη δημοκρατία. Και όλοι μας πρέπει να πάρουμε δύναμη και έμπνευση από την Ελλάδα σήμερα. Το παλιό σύστημα μπορεί μόνο να τραυματίζει τη γη και να κάνει τις κοινωνίες μας να αιμορραγούν.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×