op
×

Ταξιδιωτικά έγγραφα για τη χώρα προτίμησής τους δίνει η κυβέρνηση στους πρόσφυγες

Διαβάστηκε
Ταξιδιωτικά έγγραφα για τη χώρα προτίμησής τους δίνει η κυβέρνηση στους πρόσφυγες

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τους πρόσφυγες και τις μεταναστευτικές ροές, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης επεσήμανε ότι αποφασίστηκε:

1.    Η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες.
2.    Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα, τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους.
3.    Εγκρίθηκε σχέδιο  για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας,
4.    Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και στη Σύνοδο των αρμόδιων Υπουργών η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: "Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ροή προσφύγων για λόγους που έχουν να κάνουν με την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην Συρία αλλά και σε άλλες περιοχές. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς περίοδο σημειώνεται έντονα αυξητική τάση εισροής προσφύγων και στην Ιταλία.

Από τις πρώτες καταγραφές προκύπτει ότι το κίνητρο της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των ανθρώπων δεν είναι τόσο η οικονομική ανέχεια αλλά ο άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους.

Το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό. Απαιτεί σοβαρότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα ανθρωπιά.  Αυτή την ώρα δεν νοούνται πολιτικά παιχνίδια και ανέξοδοι λαϊκισμοί με τις ανθρώπινες ζωές".

Στην διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν οι:
-    Βούτσης Νίκος, υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ,
-    Πανούσης Γιάννης, αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,
-    Δρίτσας Θόδωρος, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και
- Χριστοδουλοπούλου Τασία, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
 
Επίσης συμμετείχαν οι κύριοι:
-    Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ναύαρχος Λιμενικού
-    Πατρινός Νικόλαος, υπαρχηγός Β’ Λιμενικού και Καλογερόπουλος Αριστείδης, ειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Λέξεις Κλειδία - Tags
ταξιδιωτικά έγγραφα κυβέρνηση
148
πρόσφυγες
1307
Σχετικά άρθρα

Χάνει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση;

Τα πάνω-κάτω στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ έφερε η υπογραφή της νέας συμφωνίας, του τρίτου κατά σειράν μνημονίου με τον Πάνο Καμμένο να μιλά για πραξικόπημα... Συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, διαφοροποιήσεις και όλα στον αέρα!

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας: 251 "ΝΑΙ", 32 "ΟΧΙ", 8 "ΠΑΡΩΝ"

ΝΑΙ: Ν.Δ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ. Πλήγμα στην κυβέρνηση. Μείον 18 βουλευτές. Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν "παρών", οκτώ ήταν απόντες, δύο βουλευτές  είπαν:"ΟΧΙ". "Παρών" Λαφαζάνης και Ζωη (ΒΙΝΤΕΟ). Κοινή δήλωση των τεσσάρων  του ΣΥΡΙΖΑ που απείχαν.

ΟΗΕ: Ξεπέρασαν τα τέσσερα εκατομμύρια οι Σύροι πρόσφυγες

Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που ζουν στις γειτονικές χώρες έχει ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), προσθέτοντας πως ο συνολικός αριθμός τους αναμένεται να φθάσει τα 4,27 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη του 2015.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×