op
×

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου και Κλάμπ Γέλιου "ΧοΧο-ΧιΧι Γελάμε με τη Ζωή": γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Περμακουλτούρας και του Γέλιου!

Διαβάστηκε
Αστικός Αγρός Χαλανδρίου και Κλάμπ Γέλιου  ΧοΧο-ΧιΧι Γελάμε με τη Ζωή : γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Περμακουλτούρας και του Γέλιου!

Την Κυριακή 3 Μαϊου, από τις 11πμ και μέχρι τη δύση του ηλίου, Αστικός Αγρός Χαλανδρίου, Γαρηττού & Σίφνου, Χαλάνδρι (μετρό Αγία Παρασκευή), σας καλεί στη γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Περμακουλτούρας και του Γέλιου!


Η φετινή Διεθνής Ημέρα Περμακουλτούρας είναι αφιερωμένη στο έδαφος, μια που το 2015 ορίστηκε ως Ετος Εδάφους από τον ΟΗΕ.


Η γιορτή αυτή συνδιοργανώνεται από τον Αστικό Αγρό Χαλανδρίου και την Τίνα Λυμπέρη, μαζί με το Κλάμπ Γέλιου "ΧοΧο-ΧιΧι Γελάμε με τη Ζωή", και θα περιλαμβάνει ομιλίες για το έδαφος, την κομποστοποίηση, την αστική καλλιέργεια και το κίνημα μετάβασης, την ελευθερία των σπόρων, την κατασκευή μίας μικρής λιμνούλας και ενός κυκλικού παρτεριού.

Στο χώρο του Αγρού θα φιλοξενείται ανταλλακτικό παζάρι, κάποια προϊόντα του αγρού, και άλλα καλούδια-εκπλήξεις, και θα γίνεται προπώληση του πρώτου πρακτικού οδηγού περμακουλτούρας που πρόκειται σύντομα να βγεί στην ελληνική γλώσσα.


Εισηγητές: Μάριος Δεσύλλας, Σταμάτης Καβασίλης, Χρυσάνθη Λύτρα, Τίνα Λυμπέρη, Ελενα Γκώγκου, Πέτρος Αντωνιάδης και άλλοι. Η Ζωή Ρώσσιου θα αναλάβει να μας κάνει να γελάσουμε με την καρδιά μας με τη Γιόγκα του Γέλιου.


Ευελπιστούμε μέσα στην ημέρα να γίνει μία πρώτη συνάντηση όλων ημών που θα θέλαμε να δημιουργηθεί ένας Ελληνικός Σύλλογος Περμακουλτούρας.


Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την Τρίτη 28 Απριλίου.


Φέρτε:

> τις πλιάν καρεκλίτσες ή τις κουρελούδες σας (απαραίτητες στον αγρό μας!)

> πόσιμο νερό και ό,τι άλλο θέλετε να πιείτε (δεν υπάρχει περίπτερο στον αγρό)

> φαγητό για να μοιραστούμε το μεσημέρι (φυσικά θα κάνουμε και πικ-νικ!)

> τα μουσικά σας όργανα

> ρούχα σε καλή κατάσταση που δεν φοράτε πια και γεμίζουν άδικα τις ντουλάπες σας

> την καλή σας διάθεση.


Η είσοδος στη γιορτή είναι ελεύθερη.

Η κάθε προσφορά, είναι, φυσικά, ευπρόσδεκτη (στο χώρο του αγρού θα υπάρχουν κουτιά οικονομικής ενίσχυσης τόσο για τα έξοδα του αγρού όσο και για τα έξοδα των ομιλητών που θα έρχονται από μακριά).


Λέξεις Κλειδία - Tags
ελευθερία των σπόρων
63
Ελενα Γκώγκου Πέτρος Αντωνιάδης Ζωή Ρώσσιου Αστικός Αγρός
2
Διεθνής Ημέρα Περμακουλτούρας και του Γέλιου Ετος Εδάφους Κλάμπ Γέλιου "ΧοΧο-ΧιΧι Γελάμε με τη Ζωή" Τίνα Λυμπέρη
7
Μάριος Δεσύλλας Σταμάτης Καβασίλης
2
Χρυσάνθη Λύτρα Αστικός Αγρός Χαλανδρίου
12
κομποστοποίηση
54
Σχετικά άρθρα

Αστικός Αγρός Χαλανδρίου: Τυπώνουμε νόμισμα!

"Το να καλλιεργείς την τροφή σου είναι σαν να τυπώνεις το δικό σου νόμισμα."Κάνουμε  ένα σοβαρό πείραμα αυτάρκειας. Αυτές τις "δύσκολες μέρες" για τη χώρα μας κάποιοι παρατηρήσαμε τα μικρά φυτά να μεγαλώνουν, τα μεξικάνικα καλαμπόκια να βγάζουν 'κούκλες' με κόκκινη φούντα, σκαλίσαμε το βοτανόκηπο.

Γιατί το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης είναι η καλύτερη λύση διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων

Όλοι γνωρίζουν σήμερα ότι τα πάντα στη φύση ακολουθούν τους κύκλους διατήρησης της ύλης και της ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό η ίδια η φύση έχει προνοήσει για τη διατήρηση της ζωής πάνω στον πλανήτη. Είναι ίσως η αρχαιότερη αειφορική ιδέα πάνω στον πλανήτη. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×