op
×

23 Μαΐου 2015 - Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO

23 Μαΐου 2015 -  Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO

23 Μαΐου 2015 -  Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO

 

Όλοι εμείς, οργανώσεις και κινήματα που διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση και μονοπώληση των κοινών αγαθών, όπως οι σπόροι και η βιοποικιλότητα, στηρίζουμε τη φετινή Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO στις 23 Μαΐου 2015. Η παγκόσμια κινητοποίηση θα γίνει σε 428 πόλεις 38 κρατών.

 

Θεωρούμε ότι φέτος η κινητοποίηση οφείλει να είναι ακόμα πιο μεγάλη και πιο επίκαιρη από ότι ποτέ, καθώς ανακοινώθηκε η επιστημονική μελέτη που αποδεικνύει ότι το ευρέως χρήσης φυτοφάρμακο Roundup είναι καρκινογόνο.

 

Επίσης έχει ήδη υπογραφεί η εμπορική συμφωνία CETA, μεταξύ Ε.Ε. – Καναδά, είναι δε υπό διαπραγμάτευση η συμφωνία ΤΤΙP μεταξύ Ε.Ε. – ΗΠΑ, που και οι δύο [CETATTIP] βάζουν τα μεταλλαγμένα στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα, δίνουν το μονοπώλιο της τροφής μας στηMONSANTO και τρεις ακόμη πολυεθνικές, ενώ ιδιωτικοποιούν τη δημοκρατία.

 
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση:

 

· Να απαγορεύσει την χρήση του Roundup  στην Ελλάδα,

· Nα απαγoρεύσει τη διακίνηση των  ΓΤΟ στην Ελλάδα και να συμβάλει για την απαγόρευσή τους σε όλη και στην Ευρώπη και τον κόσμο,

· Να προωθήσει την σήμανση των μεταλλαγμένων στα ζωικά προϊόντα,

· Να εναντιωθεί με κάθε τρόπο και να συντονίσει την εναντίωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην ενσωμάτωση της CETA και την υπογραφή της TTIP. 

 

Δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο άμεσο προσεχές διάστημα. 

 

Υπενθυμίζουμε:


  1. Τις ομόφωνες αποφάσεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων για την κήρυξη όλων των Νομών της Ελλάδος σε περιοχές απαγορευμένες για παραγωγή και κατανάλωση Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων και Προϊόντων [2003 – 2004]
  2. Ότι με βάση το ευρωβαρόμετρο στην Ελλάδα σχεδόν το 90% των πολιτών είναι εναντίον στους γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς.

 

Φορείς και κινήματα πολιτών: 
 

Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου (ΑΠΜ)

ΒΙΟΖΩ

ΓΡΑΙΓΟΣ ΑΜΚΕ  

Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας - Άμεση Δημοκρατία

Δίκτυο EcoCorfu ΟικοΚερκυρα 

ΗΛΕΣΙΟΝ ΑΜΚΕ

Κοινότητα Ηλέσιον

Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας

Σπόροι Ζωής

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

STOP TTIP CETA TISA GREECE

enallaktikos.grΣχετικά άρθρα

Η κρεατοφαγία επιταχύνει την εξαφάνιση των ειδών;

Για να σταματήσει η απώλεια της βιοποικιλότητας, οι ερευνητές συστήνουν τον περιορισμό της κατανάλωσης κρέατος στο 10 τοις εκατό των συνολικών θερμίδων και τη μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Νίκη! Ακόμη ένα ευρωπαϊκό έθνος που απαγορεύει τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες!

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικών Υποθέσεων, Richard Lochhead, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι στην χώρα δεν θα επιτρέπεται πλέον η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων σπόρων!

Έκθεση: Η Βιοποικιλότητα στη Λαϊκή Τέχνη της Σκύρου

Επί 3 μήνες 9 λαϊκοί τεχνίτες της Σκύρου δημιούργησαν κεντήματα, κεραμικά και ξυλόγλυπτα με θεματολογία τα σπάνια είδη φυτών, τα θαλασσοπούλια, το μαυροπετρίτη και το σκυριανό άλογο με τα οποία ασχολείται το πρόγραμμα Skyros Life.

Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων

Περισσότεροι από 870 τόνοι χαρτιού παραδόθηκαν προς ανακύκλωση κατά το προηγούμενο έτος, ενώ σχεδόν 17.600 τεμάχια αναλωσίμων εκτύπωσης εστάλησαν για επαναχρησιμοποίηση/ανακύκλωση.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×