op
×
Νέοι και Κοινωνική Οικονομία στην Θεσσαλονίκη
Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας-ΚΕΑΕΠ
26/05/15 16:00
άλλα: Την Τρίτη26 Μαΐ 2015, στις 16.00, στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 93Α, 2ος όροφος), το Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας-ΚΕΑΕΠ στα πλαίσια του Προγράμματος ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ σε ΔΡΑΣΗ οργανώνει ημερίδα κυρίως για όλους τους Νέους και Νέες, ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο με θέμα: ΝΕΟΙ & Κοινωνική Οικονομία. 

Νέοι και Κοινωνική Οικονομία στην Θεσσαλονίκη

Νέοι και Κοινωνική Οικονομία στην Θεσσαλονίκη


Την Τρίτη, 26 Μαΐ 2015, στις 16.00, στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 93Α, 2ος όροφος), το Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας-ΚΕΑΕΠ στα πλαίσια του Προγράμματος ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ σε ΔΡΑΣΗ οργανώνει ημερίδα κυρίως για όλους τους Νέους και Νέες, ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο με θέμα: ΝΕΟΙ & Κοινωνική Οικονομία. 


Η κοινωνική οικονομία, εμπνέεται από ιδέες όπως αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή, δημοκρατική λήψη αποφάσεων. Εν μέσω οικονομικής αστάθειας, αυτός ο τρόπος του επιχειρείν παρουσιάζεται ως αντίδοτο στην κρίση, την ανεργία και την περιθωριοποίηση. Η Κοινωνική Οικονομία μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες των νέων για αναζήτηση εργασίας, παρέχοντας καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες. Επίσης, εξ αιτίας της φύσης και της ιδεολογίας που περιβάλλει την κοινωνική οικονομία, μπορεί να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των νέων στην κοινωνία. 

Το πρόγραμμα «Υποστήριξη Πρωτοβουλιών Νέων» πέραν από ενημερώσεις και ημερίδες στοχεύει: 

στην προώθηση της ιδιότητας των νέων ως ενεργών και ευρωπαίων πολιτών μέσω της δικτύωσής τους με νέους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας στο εξωτερικό, αλλά και μέσω της χρησιμοποίησης των διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας που θα δημιουργηθούν και θα αναπτυχθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος,

στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης, στην προαγωγή της ανεκτικότητας και στην προώθηση της διαπολιτισμικής προσέγγισης των νέων με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

στην ενθάρρυνση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των νέων από διαφορετικές χώρες.

στη συμβολή της βελτίωσης της ποιότητας των υποστηρικτικών δομών για νεανικές δραστηριότητες και των δυνατοτήτων των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στον τομέα της νεολαίας.

Χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους νέους και νέες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τόσο στην ημερίδα στην Θεσσαλονίκη (Τρίτη, 26-5-2015, στις 16.00) όσο και στο keaep@otenet.gr, καθώς και στο τηλ. 210 8215853 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-18:00) για πληροφορίες. 

Οι συμμετέχοντες στηνημερίδα θα προσεγγίσουν θέματα όπως: Κοινωνική Επιχειρηματικότητα & Κοινωνική Οικονομία (Δ. Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος), ΚοινΣΕπ & Αγορά Εργασίας (Χ. Βοζίκης, Αναπληρωτής Πρόεδρος Β΄ Δη. Κοινότητας Θεσσαλονίκης), Τι είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ & Συντονίστρια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚοινΣΕπ Κεντρ. Μακεδονίας), Χτίζοντας την αποτελεσματική ομάδα στην δική μας ΚοινΣΕπ (Α. Λαζαρίδου, Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Κέντρου ΕΡΓΑΝΗ), ενώ προσεκλήθησαν ενεργές ΚοινΣΕπ για να παρουσιάσουν την δραστηριότητά τους, την Τρίτη, 26 Μαΐ 2015, στις 16.00, στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 93Α, 2ος όροφος, έναντι εκκλησίας Αγ. Πάντων).


Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382Λέξεις Κλειδία - Tags
νέοι
59
Κοινωνική οικονομία
563
Σχετικά άρθρα

Τριπλασιάστηκε η ανεργία των νέων λόγω λιτότητας

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) με θέμα τις προοπτικές απασχόλησης, η παγκόσμια οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό της ανεργίας των νέων από το 2007 έως σήμερα. 

Ένα ζωντανό δίκτυο για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα

Με εμπιστοσύνη, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με τακτικές ανοικτές σε όλους τους πολίτες συναντήσεις, με συμμετοχή στην συνδιαμόρφωση προτάσεων βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, με Ανταλλαγή Εμπειριών, με υποστήριξη νεοιδρυόμενων ΚοινΣΕπ

Πιο αισιόδοξοι οι Έλληνες (ο τρόπος του λέγειν!)

Μόλις το 25% έχει θετική εικόνα για την Ε.Ε, ενώ στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου επισημαίνουν την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, των νοικοκυριών τους αλλά και τη μεγάλη ανεργία. Αντίθετα, εμφανίζονται κάπως πιο αισιόδοξοι απ΄ότι έξι μήνες πριν!

Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία: Σπίτι από λάσπη και παραγωγική ανασυγκρότηση. Του Γιώργου Γριτζά

Δεν υπάρχουν μαγικές και μοναδικές λύσεις. Υπάρχουν καλές πρακτικές και παραδείγματα και απαιτείται η συνεργασία της κάθε διαφορετικής κοινωνίας για να προσαρμόσει αυτά τα καλά παραδείγματα στο δικό της μέλλον.

Αυτός είναι ο πλούτος μας, έτσι θα ξεφύγουμε από το αδιέξοδο και τον διασυρμό. Της Ελεάννας Ιωαννίδου

Δεν μπορώ να αποφύγω τον θυμό για τους εκατέρωθεν χειρισμούς, αλλά δεν τον αφήνω να μιλάει εκ μέρους μου. Καταλαβαίνω όσους και όσες προσγειώθηκαν απότομα, αλλά δεν συμπάσχω, οι προσδοκίες μου ήταν χαμηλές... όχι όμως και τόσο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×