op
×

Η πρώτη Εκκλησία Κάνναβης είναι γεγονός!

Διαβάστηκε
Η πρώτη Εκκλησία Κάνναβης είναι γεγονός!

Στις ΗΠΑ η αντιμετώπιση της κάνναβης διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία αλλά σίγουρα η περίπτωσης της Ιντιάνα είναι η πλέον…ενδιαφέρουσα.


Στην Πολιτεία δραστηριοποιείται η First Church of Cannabis (H πρώτη Εκκλησία της Κάνναβης) η οποία αποτελεί μια θρησκευτική αίρεση και όπως φαίνεται και από τη ονομασία της, υποστηρίζει με σθένος τη χρήση του συγκεκριμένου φυτού. Η νεοϊδρυθείσα εκκλησία, κατέστη δυνατό να αποκτήσει νόμιμη υπόσταση μετά την υιοθέτηση ενός αμφιλεγόμενου πολιτειακού νόμου (πρόκειται για τη Πράξη Θρησκευτικής Ελευθερίας και Αποκατάστασης).


Τα παράδοξα όμως δεν σταματούν εκεί…Η Πρώτη Εκκλησία Κάνναβης προσφάτως έλαβε και την σχετική πιστοποίηση που επιθυμούν πολλές θρησκευτικές οργανώσεις: αυτή της φοροαπαλλαγής επίσης βάσει συγκεκριμένου άρθρου της αρμόδιας υπηρεσίας Εισοδήματος.


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι κατά την επανεξέταση της αίτησής σας σας για την υπαγωγή στο καθεστώς έκπτωσης φόρου, διαπιστώσαμε πως ανήκετε στις κατηγορίες που απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου εισοδήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της αρμόδιας υπηρεσίας της εφορίας των ΗΠΑ (IRS).


Η επιστολή, την οποία έδωσε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post o ιδρυτής της Εκκλησίας Μπιλ Λεβιν, έχει ημερομηνία 21 Μαίου και σε αυτή μεταξύ άλλων τονίζεται πως η αρμόδια υπηρεσία αναγνωρίζει πως η θρησκευτική οργάνωση επιδίδεται σε δημόσια φιλανθρωπία.


Το φορολογικό καθεστώς στο οποίο υπάγεται πλέον η Πρώτη Εκκλησία της Κάνναβης, πρακτικά σημαίνει πως θα μπορεί να απολαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τον χαρακτηρισμό της ως φιλανθρωπικό ίδρυμα, συμπεριλαμβανομένης για παράδειγμα και της έκπτωσης επί του φόρου που αναλογεί στις εισφορές που λαμβάνει, του περιορισμού ελέγχου από την Εφορία ενώ θα εκπίπτουν ακόμη και τα δώρα που λαμβάνει.


Η εξέλιξη αυτή μάλιστα, φαίνεται πως έρχεται την κατάλληλη στιγμή καθώς τα έσοδα από δωρεές αυξάνουν σημαντικά για την θρησκευτική οργάνωσης κυρίως μέσω του λογαριασμού crowdfunding που έχει «ανοίξει».

Πηγές: huffingtonpost.comusatoday.comtilestwra.com

Λέξεις Κλειδία - Tags
Εκκλησία της Κάνναβης Κάνναβη
340
Σχετικά άρθρα

Από τα coffee shops στα social clubs και όχι μόνο. Οι χώρες που πρωτοστατούν στη νομιμοποίηση της κάνναβης

Το σημείο καμπής όμως, για την αλλαγή αυτών των πολιτικών, ήταν κυρίως για τις ΗΠΑ που πλέον ηγούνται του κινήματος για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, «αποτυχία στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών» και η ανάγκη να συζητηθούν και να υιοθετηθούν εναλλακτικές πολιτικές.

Ενάντια στη νομιμοποίηση της κάνναβης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην νομιμοποίηση της κάνναβης καθώς και σε οποιαδήποτε ενέργεια συμβάλλει στην διάδοση και στην κοινωνική αποδοχή των ψυχοτρόπων ουσιών.

Αποποινικοποιείται η καλλιέργεια και χρήση ινδικής κάνναβης! Νομοσχέδιο, αιφνιδιαστικά νωρίς τη Δευτέρα καταθέτει η κυβέρνηση

Νέο νομοσχέδιο, αιφνιδιαστικά νωρίς τη Δευτέρα, σκέφτεται να καταθέσει η κυβέρνηση μετά τη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ κάνναβης που έλαβε χώρα χθές στην Πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στο νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις με τις οποίες αποποινικοποιείται η καλλιέργεια και χρήση ινδικής κάνναβης. Με βάση τις μυστικές μελέτες που διεξήχθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα από κυβερνητικά κλιμάκια, αποδείχθηκε πως με το μέτρο αυτό θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 85.000 νέες θέσεις εργασίας σε καίριους τομείς της οικονομίας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×