op
×

Βρυξέλλες: 50 οργανώσεις* καλούν την Κυριακή σε πορεία αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, ενάντια στη λιτότητα

Διαβάστηκε
Βρυξέλλες: 50 οργανώσεις* καλούν την Κυριακή σε πορεία αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, ενάντια στη λιτότητα

Βρυξέλλες: 50 οργανώσεις* καλούν την Κυριακή σε πορεία αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, ενάντια στη λιτότητα

Πάνω από 50 οργανώσεις* καλούν σε πορεία την Κυριακή 21 Ιουνίου ενάντια στη λιτότητα και σε στήριξη με τον ελληνικό λαό. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 13:30 στη Gare Centrale στις Βρυξέλλες. Συναυλίες αλληλεγγύης και εκθέσεις θα καλωσορίσουν την πορεία στις 15:00 Place de l'Albertine. Η δράση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό.

Το ψήφισμα της πλατφόρμας «Avec les Grecs/με τους Έλληνες» Βελγίου

Η Ελλάδα είναι απτή απόδειξη ότι οι πολιτικές λιτότητας και επισφαλούς απασχόλησης δεν λειτουργούν. Έξι χρόνια περικοπών άνευ προηγουμένου στον προϋπολογισμό, αποεπένδυσης στον δημόσιο τομέα και πολιτικών μείωσης των μισθών οδήγησαν τη χώρα στο χάος. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% σε σύγκριση με το 2010, είχαμε έκρηξη φτώχειας, το ποσοστό ανεργίας είναι σήμερα 26%, ένας στους δύο νέους έχει μείνει χωρίς εργασία, οι δημόσιες υπηρεσίες και το σύστημα υγείας έχουν διαλυθεί...

Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε πορεία. Αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η επιδείνωση των ανισοτήτων και της ανεργίας στην Ελλάδα. Ο ίδιος κίνδυνος απειλεί όμως όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παντού, είναι απαραίτητο να δοθεί προτεραιότητα στην απασχόληση και στην οικονομική ανασυγκρότηση μέσω των δημοσίων επενδύσεων και των αναδιανεμητικών πολιτικών.

Γι αυτό το σκοπό οι Έλληνες εκλογείς εξέλεξαν νέα κυβέρνηση. Αντιμέτωποι με την ΕΕ, η οποία αρνείται να σεβαστεί τη δημοκρατική επιλογή, πρέπει να εκφράσουμε την αμέριστη υποστήριξή μας προς τον λαό της Ελλάδας και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε εκείνους που επιδιώκουν να της επιβάλουν τις ίδιες νεοφιλελεύθερες συνταγές: περισσότερη λιτότητα, αυξανόμενη ανεργία, ακόμη περισσότερες ανισότητες. Ο μόνος τρόπος να βγει η Ελλάδα από την παγίδα του συνεχούς  χρέους είναι να στραφεί σε μια πορεία που θα σκοπεύει συγκεκριμένα στην καταπολέμηση της διαφθοράς και των απαράδεκτων αδικιών στο φορολογικό σύστημα.

Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και τον εργασιακό κώδικα που διαλύθηκαν από την Τρόικα. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να λάβει επείγοντα κοινωνικά μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας και να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα, όπως και όλοι οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, να κάνει λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους της και να απαιτήσει την ακύρωση των παράνομων χρεών.

Ενάντια στον εκβιασμό των νεοφιλελεύθερων θεσμών, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με την Ελλάδα, με τα κοινωνικά, συνδικαλιστικά και αντιφασιστικά κινήματα,  που μας δείχνουν πόσο απαραίτητες είναι οι προοδευτικές εναλλακτικές λύσεις στην Ευρώπη.

ΝΑΙ, ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός - για το καλό όλων μας, σε ένα όραμα οικονομικής προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πλατφόρμα «Avec les Grecs/με τους Έλληνες» Βελγίου

Περισσότερες πληροφορίες
Fb event


tvxs.gr

Λέξεις Κλειδία - Tags
πλατφόρμα «Avec les Grecs/με τους Έλληνες» Βελγίου Place de l'Albertine Fb event ενάντια στη λιτότητα
5
Πορεία Αλληλεγγύης
11
αλληλεγγύη
972
Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε το Greenwave Festival αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη των αγώνων και των κινημάτων

Ξεκίνησε το Greenwave Festival αφιερωμένο  στη Θεσσαλονίκη των αγώνων και των κινημάτων. Φεντερασιόν,  Μάης του ’36,  κινήματα ειρήνης του ’60, οικολογικό,  φεμινιστικό, lgbt, κίνημα  μη βίας του ’80, καταλήψεις, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες του ’90, κοινωνική οικονομία.

Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου: Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πρόσφυγες

H Λαϊκή Συνέλευση - Ιατρείο Αλληλεγγύης Γειτονιάς Αγ.Νεκταρίου συμμετέχουν στην αποστολή αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, στις 27 Σεπτεμβρίου, που οργανώνει το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Δράμας. Γιαυτό στο χώρο της συνέλευσης, Θεοφίλου 9Α, εργατικές πολυκατοικίες, Αγ. Νεκτάριος, τις ημέρες Τετάρτη 16/9, Πέμπτη 17/9, Κυριακή 20/9 και Δευτέρα 21/9, 7-9μμ, συγκεντρώνουμε τα εξής είδη: 

Κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από καταστήματα της Χαλκίδας - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Δείτε τα καταστήματα της Χαλκίδας που συμμετέχουν στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ιγκλέσιας προς Κόρμπιν: Τζέρεμι, καλώς ήρθες σύντροφε στη μάχη ενάντια στη λιτότητα! Άρθρο του επικεφαλής των Podemos στον Guardian

Τι έκπληξη, τι περίεργο και τι ειρωνεία το ότι ένα μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης συγκρίνει τον βετεράνο των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, με τους Podemos.

Αυτός είναι ο πανελλαδικός χάρτης σημείων συλλογής ειδών για τους πρόσφυγες - πού και πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Ο χάρτης είναι δημόσιος, φτιάχτηκε με βάση τις νεότερες εκκλήσεις που έχουμε εντοπίσει, για συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες. Μπορείτε να τον κοινοποιείτε όπου νομίζετε.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×