op
×

Μεγάλα συλλαλητήρια ενάντια στην λιτότητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ και Βιέννη ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστηκε
Μεγάλα συλλαλητήρια ενάντια στην λιτότητα σε  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ και Βιέννη ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλα συλλαλητήρια και την Κυριακή ενάντια στην λιτότητα έγιναν στην Αθήνα, την  Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας. 


Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα με συνθήματα κατά της λιτότητας πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο των Βρυξελλών με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών. 

Διαδηλώσεις έγιναν σε Άμστερνταμ και Βιέννη. Στην διαδήλωση που παραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ στην οποία συμμετείχε και Μανώλης Γλέζος.

Βρυξέλλες: 50 οργανώσεις* σε πορεία αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, ενάντια στη λιτότητα

Πάνω από 50 οργανώσεις* σε πορεία την Κυριακή 21 Ιουνίου ενάντια στη λιτότητα και σε στήριξη με τον ελληνικό λαό. Η κινητοποίηση έγινε στις 13:30 στη Gare Centrale στις Βρυξέλλες. Συναυλίες αλληλεγγύης και εκθέσεις  καλωσορίσαν την πορεία στις 15:00 Place de l'Albertine. Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό.

Το ψήφισμα της πλατφόρμας «Avec les Grecs/με τους Έλληνες» Βελγίου

Η Ελλάδα είναι απτή απόδειξη ότι οι πολιτικές λιτότητας και επισφαλούς απασχόλησης δεν λειτουργούν. Έξι χρόνια περικοπών άνευ προηγουμένου στον προϋπολογισμό, αποεπένδυσης στον δημόσιο τομέα και πολιτικών μείωσης των μισθών οδήγησαν τη χώρα στο χάος. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% σε σύγκριση με το 2010, είχαμε έκρηξη φτώχειας, το ποσοστό ανεργίας είναι σήμερα 26%, ένας στους δύο νέους έχει μείνει χωρίς εργασία, οι δημόσιες υπηρεσίες και το σύστημα υγείας έχουν διαλυθεί...

Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε πορεία. Αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η επιδείνωση των ανισοτήτων και της ανεργίας στην Ελλάδα. Ο ίδιος κίνδυνος απειλεί όμως όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παντού, είναι απαραίτητο να δοθεί προτεραιότητα στην απασχόληση και στην οικονομική ανασυγκρότηση μέσω των δημοσίων επενδύσεων και των αναδιανεμητικών πολιτικών.

Γι αυτό το σκοπό οι Έλληνες εκλογείς εξέλεξαν νέα κυβέρνηση. Αντιμέτωποι με την ΕΕ, η οποία αρνείται να σεβαστεί τη δημοκρατική επιλογή, πρέπει να εκφράσουμε την αμέριστη υποστήριξή μας προς τον λαό της Ελλάδας και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε εκείνους που επιδιώκουν να της επιβάλουν τις ίδιες νεοφιλελεύθερες συνταγές: περισσότερη λιτότητα, αυξανόμενη ανεργία, ακόμη περισσότερες ανισότητες. Ο μόνος τρόπος να βγει η Ελλάδα από την παγίδα του συνεχούς  χρέους είναι να στραφεί σε μια πορεία που θα σκοπεύει συγκεκριμένα στην καταπολέμηση της διαφθοράς και των απαράδεκτων αδικιών στο φορολογικό σύστημα.

Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και τον εργασιακό κώδικα που διαλύθηκαν από την Τρόικα. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να λάβει επείγοντα κοινωνικά μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας και να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα, όπως και όλοι οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, να κάνει λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους της και να απαιτήσει την ακύρωση των παράνομων χρεών.

Ενάντια στον εκβιασμό των νεοφιλελεύθερων θεσμών, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με την Ελλάδα, με τα κοινωνικά, συνδικαλιστικά και αντιφασιστικά κινήματα,  που μας δείχνουν πόσο απαραίτητες είναι οι προοδευτικές εναλλακτικές λύσεις στην Ευρώπη.

ΝΑΙ, ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός - για το καλό όλων μας, σε ένα όραμα οικονομικής προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πλατφόρμα «Avec les Grecs/με τους Έλληνες» Βελγίου

Περισσότερες πληροφορίες
Fb event
Το κάλεσμα για τις ευρωπαϊκές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας

Το διαδικτυακό κάλεσμα για τις διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας συνυπογράφουν ευρωπαϊκές οργανώσεις, σύλλογοι, συνδικάτα, κόμματα της αριστεράς και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετέχει και η συλλογική πρωτοβουλία που με σύνθημα: «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές. Το κάλεσμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: 

Σήμερα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις, επιχειρούν να λυγίσουν την Ελλάδα, να πνίξουν τις φωνές που προτείνουν μια άλλη Ευρώπη, αυτήν της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου, θα είναι μια μεγάλη εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητοποίησης. Όλοι μαζί σε Ρώμη, Βερολίνο, Λονδίνο, Αθήνα, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις θα απαντήσουμε στις ελληνικές κινητοποιήσεις 'Ενωμένοι κατά της λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας.

Ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας μια αριστερή κυβέρνηση, αποφάσισε να σπάσει τη νεοφιλελεύθερη συναίνεση.

Η αλληλεγγύη και η μαζική λαϊκή υποστήριξη θα συμβάλουν στο να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στη μετωπική μας σύγκρουση με την οικονομική και πολιτική ευρωπαϊκή ελίτ.

Ας παλέψουμε για μια Ευρώπη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, κατά μιας Ευρώπης του κέρδους, μια Ευρώπη φρούριο. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης και να δημιουργήσουν γύρω τους ισχυρές εθνικές συμμαχίες για την υποστήριξη του ευρωπαϊκού αγώνα κατά της λιτότητας".Ύψωσαν πλακάτ υπέρ της Ελλάδας μέσα στη γερμανική βουλή (βίντεο)

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο, βουλευτές της Αριστεράς ύψωσαν πλακάτ συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, με κεντρικό σύνθημα "Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα".


Βερολίνο

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βερολίνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας στην Ελλάδα.


Παρίσι


Λονδίνο

Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο κατά της λιτότητας. Περίπου 70.000 διαδηλωτές δήλωσαν την αντίθεσή τους στην λιτότητα και έδειξαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: "Σταματήστε τις περικοπές", "είστε λάθος","φορολογείστε τους πλούσιους" και συνθήματα υπέρ της Ελλάδας.

Britain has taken to the streets to tell the Tories
Αλληλεγγύη από τους Ισπανούς: "Είμαστε όλοι Ελλάδα"! Δείτε το βίντεο


Η Ομάδα Πολιτών της Ισπανίας για τον Λογιστικό Έλεγχο του Ισπανικού Χρέους συμπαραστέκεται και εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα με ένα βίντεο και ένα κείμενο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα "Auditamos Grecia".
"Από τις πλατείες θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολίτες της Ελλάδας. Ξέρουμε ότι είναι μια στιγμή σημαντική για εσάς. Ότι οι δυσκολίες που περνάτε είναι πολύ σκληρές. Ξέρουμε ότι οι θεσμοί και οι φορείς στη χώρα σας δεν στάθηκαν στο ύψος τους και ότι Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργούσε για το συμφέρον των οικονομικών ελίτ. Ξέρουμε ότι η διάσωση της Ελλάδας ήταν μια απάτη που εξυπηρέτησε μόνο για ν αβοηθήσει το τραπεζικό σύστημα. Ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους σας είναι:

Αθέμιτο
Παράνομο
Απεχθές
Μη βιώσιμο


Στηρίζουμε το έργο της Επιτροπής Αλήθειας που διενεργεί έλεγχο για να διευκρινίσει πώς αυξήθηκε το δημόσιο χρέος τα τελευταία χρόνια. Ένα χρέος που δεν ήταν στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Ένα χρέος που μόνο ωφέλησε τους δανειστές. Ένα χρέος που δημιουργήθηκε από:

Αδικία
Διαφθορά
Εκβιασμό
Ένα χρέος που απειλεί την κυριαρχία των λαών.
Ένα χρέος
Αθέμιτο
Παράνομο
Απεχθές
Μη βιώσιμο
Ζητάμε ευθύνες
Και δεν πληρώνουμε ότι δεν μας αναλογεί.
Από τους διάφορους λαούς της Ισπανίας θέλουμε να σας στείλουμε ένα μήνυμα:
Δεν είστε μόνες
Δεν είστε μόνοι
Είμαστε όλοι Ελλάδα
Έλεγχος του χρέους από τους πολίτες τώρα.
Έλεγξε το- Διέγραψέ το»Πορεία αλληλεγγύης για την Ελλάδα και στην Ιρλανδία (φωτογραφίες)

#stopausterity #change4all: Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη - See more at: http://left.gr/news/diadiloseis-se-oli-tin-eyropi#sthash.stwAFMvs.dpuf

#stopausterity #change4all: Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη

Πορεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης για την Ελλάδα σήμερα και στο Δουβλίνο

Εκατοντάδες Ιρλανδοί διαδήλωσαν υπέρ της Ελλάδας στους δρόμους του Δουβλίνου κρατώντας ελληνικές και ιρλανδικές σημαίες. - See more at: http://left.gr/news/irelandstandswithgreece-diadilosi-yper-tis-elladas-sto-doyvlino#sthash.qAt1KwYv.dpuf

Εκατοντάδες Ιρλανδοί διαδήλωσαν υπέρ της Ελλάδας στους δρόμους του Δουβλίνου κρατώντας ελληνικές και ιρλανδικές σημαίες.φωτο: antinoikokuraios

Διαδηλώσεις κατά της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη
Σχετικά άρθρα

Πολ Κρούγκμαν: το Μνημόνιο 3 δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πετύχει

Στύβεις την πέτρα ακόμα πιο δυνατά με την ελπίδα ότι θα βγει νερό. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αυστηρή λιτότητα αλλά ότι γίνεται όλο και πιο έντονη. Ακόμα και σε χώρες που έχει γίνει μια πρόοδος, όπως η Ισπανία, αυτή ήρθε όταν σταμάτησαν να παίρνουν τόσο σκληρά μέτρα και αυτό δεν το βλέπω να γίνεται στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον. 

Πόσα χρήματα συγκέντρωσε τελικά για την Ελλάδα ο 29χρονος Βρετανός Thom Feeney;

Ο 29χρονος Βρετανός Thom Feeney, θέλοντας να δείξει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό είχε ξεκινήσει πριν λίγους μήνες μια καμπάνια crowdfunding για να συγκεντρώσει το ποσό της - αποπληρωμένης... πλέον - δόσης του 1,6 δις ευρώ της Ελλάδας στο ΔΝΤ. 

Δίκτυα αλληλεγγύης στην Χίο : Πρεμιέρα της κοινωνικής κουζίνας στον Κήπο για τους πρόσφυγες

Μια μερίδα φαγητό για εκείνους που πέρασαν το Αιγαίο και έχουν μπροστά τους δύσκολο ταξίδι: στον Κήπο σήμερα στήθηκε η πρώτη κατσαρόλα της κοινωνικής κουζίνας.  Οι ανάγκες όμως μεγαλώνουν, καθώς στον Κήπο καθημερινά βρίσκονται περί τα 200-300 άτομα, οπότε χρειάζεται και παραπάνω τρόφιμα και μια μεγάλη μαρμίτα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×