op
×

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηρακλείου Αττικής

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηρακλείου Αττικής

Από 1 έως 15 Ιουλίου οι νέες αιτήσεις των δικαιούχων

Ξεκινά η διαδικασία της συλλογής νέων αιτήσεων (Γ΄ Τετράμηνο 2015) για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & της Ι. Μ. Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», που φιλοξενείται από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τους κατοίκους - δημότες  του Ηρακλείου Αττικής.

Οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν ανάγκη βοηθείας σε τρόφιμα και πληρούν τα κριτήρια, που αναφέρονται παρακάτω, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17), από την 1η έως 15 Ιουλίου 2015. Μετά τις 15/07/2015 δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.
 
Για την επιλογή των επωφελούμενων του προγράμματος συνεκτιμώνται, μέσω μοριοδότησης, οι ακόλουθοι παράγοντες:
 
1. Κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων:

Α) Αριθμός άνεργων μελών στην οικογένεια
Β) Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο 0 έως 6.000 ΕΥΡΩ, συν 1.000 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο εκκαθαριστικό φορολογίας 2015
Εφ’ όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον:
Γ) Αριθμό προστατευομένων μελών
Δ) Αριθμό αναπήρων μελών
 
2. Υποχρεωτικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι:
Α. Αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (η αίτηση χορηγείται από την Κοινωνική Υπηρεσία),
Β. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (για όλους) & Άδεια Διαμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών)
Γ. Εκκαθαριστικό Φορολογίας Οικονομικού έτους 2015  (για όλους)
Δ. Πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας με αντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή τηλεφωνίας (κινητής ή σταθερής) στο όνομα του αιτούντα ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας σε ισχύ μαζί με λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη (για όλους)
Ε. Πρόσφατη ΒΕΒΑΙΩΣΗ Ανεργίας από ΟΑΕΔ για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας
ΣΤ΄ Πιστοποιητικό Αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή (μόνο για αναπηρία 67% και άνω)
 
* Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιολογητικά θα βρείτε στην αίτηση που χορηγείται από την Κοινωνική Υπηρεσία
 
• Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
• Η Κοινωνική Υπηρεσία θα ανακοινώσει τις ημέρες και ώρες που θα διαθέτει τα έντυπα των αιτήσεων και θα παραλαμβάνει τις συμπληρωμένες  αιτήσεις και δικαιολογητικά.  
• Η Κοινωνική Υπηρεσία δεν θα παραλαμβάνει αιτήσεις χωρίς όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.


Σχετικά άρθρα

Λήγει στις 24/09 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις δωρεάν διακοπές του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, οι δικαιούχοι και πάροχοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) έως στις 23:59 πριν από τα μεσάνυχτα.

Το Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής συγκεντρώνει σχολικά είδη

Δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς πραγματοποιεί για μια ακόμα φορά το Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στην προσπάθεια του να ανακουφιστούν ευπαθείς ομάδες της πόλης. 

Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για το κοινωνικό παντοπωλείο των εμπόρων

Μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2015, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ανασφάλιστοι έμποροι ώστε να ενταχθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Λέσβος: Κάρτες μέλους για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του δωρεάν συσσιτίου

Από σήμερα Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2015, καλούνται τα μέλη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λέσβου, καθώς επίσης και οι δικαιούχοι του δωρεάν συσσιτίου, να παραλάβουν κάρτες μέλους, από τα Γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αγίας Ειρήνης 10 – Μυτιλήνη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×