op
×
 Από την ανεργία στη σύγχρονη σκλαβιά
Κοινωνικός χώρος Μπερντές
21/12/13 19:00
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Μπερντές
Αττικής » Κεντρικού Τομέα Αθηνών » Ζωγράφου
άλλα: Παρουσίαση της μπροσούρας, workfare: η συνέχεια της ανεργίας με άλλα μέσα, στον κοινωνικό χώρο "Μπερντές"

"Από την ανεργία στη σύγχρονη σκλαβιά"

Διαβάστηκε
Από την ανεργία στη σύγχρονη σκλαβιά και πάλι πίσω..

Κοινωφελής εργασία & προγράμματα voucher/ΕΣΠΑ

Παρουσίαση της μπροσούρας

Workfare: Η συνέχεια της ανεργία με άλλα μέσα

από τη Συνέλευση για την Κυκλοφορία των Αγώνων

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 7μμ

στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Μπερντές

(αράδου 55, πλατεία κύπρου, άνω ιλίσια)


Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Μπερντές web:
Αράδου 55, Ζωγράφου 157 71, Ελλάδα
Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ζωγράφου
mperntes@espiv.net
"Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Μπερντές αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Κείμενο για το άνοιγμα του χώρου
28/10/2011

Η Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου συμπληρώνει δυόμιση χρόνια δράσης στη γειτονιά. Σε αυτό το διάστημα δρούμε τόσο πάνω σε τοπικά ζητήματα (βίλα Ζωγράφου, Υμηττός, πλατείες, δάσος Ιλισίων) όσο και γενικότερα  (αλληληγγύη στους μετανάστες, κρατική καταστολή, οικονομική κρίση κ.α.).

Από την αρχή των παρεμβάσεών μας είχε προκύψει η ανάγκη ύπαρξης ενός σταθερού και δημόσιου χώρου πραγματοποίησης των συνελεύσεών μας.


Έτσι δημιουργήσαμε το “Μπερντέ”· έναν αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο, στο ίδιο μέρος που τη δεκαετία του ΄80 στεγαζόταν το ομώνυμο θέατρο, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά (και όχι μόνο) δρώμενα στη γειτονιά μας.

Ωστόσο, το άνοιγμα του “Μπερντέ” είναι κάτι παραπάνω από την ανάγκη για στέγαση των συνελεύσεών μας – είναι ένα ανοικτό κάλεσμα.

Ένα κάλεσμα για να συναντηθούμε, να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε πάνω στα ζητήματα που μας απασχολούν. Ένα κάλεσμα για να μοιραστούμε τις αξίες και τις πρακτικές της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της ελεύθερης έκφρασης, της αυτοοργάνωσης.

Ευελπιστούμε μέσα από τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στο “Μπερντέ”  να ανακαλύψουμε τις κοινές μας ανάγκες και να μοιραστούμε τις κοινές μας εμπειρίες και μέσα από αυτήν την επικοινωνία να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις στα καθημερινά μας προβλήματα.

Ήδη στο χώρο του στεκιού λειτουργούν ανοικτές πρωτοβουλίες για αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο-μπαρ και για δανειστική βιβλιοθήκη-βιβλιοπωλείο και θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες για ομάδες αυτομόρφωσης, προβολές, θέατρο, συλλογικές κουζίνες και τόσα άλλα.

Οι καιροί απαιτούν ενάντια στο φόβο, την εξατομίκευση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό να προτάξουμε την επικοινωνία, τη συλλογικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη."
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 

Συναντιέται στο Μπερντέ κάθε Δευτέρα 20:00-23:00 

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ Μαθήματα σύγχρονου χορού κάθε Δευτέρα 18:30-20:00 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ Μαθήματα παραδοσιακών χορών κάθε Σάββατο 17:00-19:30 

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Κάθε Δευτέρα 17:00-18:30, Τρίτη 16:30-18:00 και Πέμπτη 18:30-20:00 

Συλλογική κουζίνα κάθε Πέμπτη! Μαγειρεύουμε από τις 13:00, τρώμε 15:00-19:00.Σχετικά άρθρα

Πριν απολυθώ... εκπαίδευσα τον αντικαταστάτη μου, της Λουίζας

29 χρονών, τελείωσα και το μεταπτυχιακό, πρόλαβα και δούλεψα κι ενάμιση χρόνο πάνω στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει. Εξ μήνες πρακτική και μετά ένας χρόνος με κανονική πρόσληψη στην εταιρεία. Μέχρι τη μέρα που αποφάσισαν προφανώς πως δεν μπορούν να πληρώνουν κανονικό μισθό και ξαναπήραν άτομο για πρακτική, που με αντικατέστησε.

"Αυτό δεν είναι μια κρίση, είναι μια απάτη!"

Πολίτες από κάθε γωνιά της Ισπανίας περπατούν για να φτάσουν στη Μαδρίτη στις 22 Μαρτίου και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τις περικοπές, την ανεργία, την διαφθορά και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους στη ζωή, στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία. ( ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Νικολόπουλος - Καπογιάννης: Kοινωνική οικονομία της αλληλεγγύης ή της αγοράς;

Το φαινόμενο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας καλύπτει μια ετερογενή πραγματικότητα στην ανεργία - κοινωνικό αποκλεισμό.

Εγχειρίδια και επιμόρφωση για start up συνεταιρισμούς

ΒΙΝΤΕΟ: Το αδελφό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΚΑΠΑ) των Ιωαννίνων υποστηρίζει και οργανώνει την κατάρτιση των start up όπως και των καταναλωτικών συνεταιρισμών σύμφωνα με τα διεθνή συνεταιριστικά πρότυπα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×