op
×

Βόλος: Το πρώτο σπίτι από "κομπ" σε πόλη έχει φωτοβολταϊκά και μποστάνι!

Διαβάστηκε
Βόλος: Το πρώτο σπίτι από  κομπ  σε πόλη έχει φωτοβολταϊκά και μποστάνι!

Στη συνοικία των Παλαιών στην πόλη του Βόλου ανεγείρεται το πρώτο σπίτι από αχυροπηλό, κοινώς κομπ, σε αστικό ιστό. Μάλιστα, το σπίτι έχει λάβει κανονική οικοδομική άδεια, φέρει φωτοβολταϊκά και θα φιλοξενεί ένα υδροπονικό λαχανόκηπο.
 
Οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και σύντομα θα ολοκληρωθούν, ενώ μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να κατοικηθεί.
 
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για διώροφη οικοδομή αποτελούμενη από δύο διαφορετικές κατοικίες συνολικού εμβαδού 131 τετραγωνικών μέτρων.
 
Βασικό πλεονέκτημα της κατασκευής είναι η χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.


 

Όπως εξηγεί η αρχιτέκτων του έργου κα. Βάνα Γεωργαλά η οποία θα κατοικήσει και το κτήριο βασικό της μέλημα ήταν η επιλογή του οικοπέδου, αλλά και υλικών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και μακρά παράδοση χρήσης στη Θεσσαλία, όπως το άχυρο, η λάσπη και το ξύλο για τον σκελετό.

 

«Δεν έχω βάλει μπετόν και σίδερα, παρά μόνο σε μικρές ποσότητες καταναγκασμού στη θεμελιακή του βάση, και αυτό γιατί στη συνοικία Παλαιά δεν υφίσταται πραγματικός λόφος, αλλά προήλθε από μπαζώματα αρχαιοτήτων, αφού ο οικισμός κατοικείται εδώ και πολλά χρόνια», λέει.

 

Όλο το σπίτι έχει ξύλινες κολόνες και η στέγη λόγω του κανονισμού της περιοχής είναι από κεραμίδι ρωμαϊκού τύπου. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν στη βάση του κτίσματος τούβλα από ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου τα “πέδιλα” του σπιτιού να είναι στεγνά.

 

Στην ανατολική και δυτική όψη του κτηρίου θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ στην κολόνα της καμινάδας θα φυτευτεί μια υδροπονική καλλιέργεια φράουλας.

 

Τέλος, μποστάνι θα υπάρχει και στον φράχτη της κατοικίας.

 
Πηγή: econews

Λέξεις Κλειδία - Tags
κομπ μποστάνι
3
σπίτι
72
Βόλος
124
φωτοβολταϊκά
27
Σχετικά άρθρα

Μπέος: Βρομιάρηδες και μπαχαλάκηδες όσοι διαμαρτύρονται για την κακοποίηση των ζώων

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «μπαχαλάκιδες» και «βρομιάρηδες» όσους διαμαρτύρονται για την κακοποίηση των ζώων

Εικόνες φρίκης στο δημοτικό καταφύγιο ζώων στον Βόλο

Στις 7/10/2015 μέλη του σωματείου «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου» με παρουσία της εκπροσώπου τους στην πενταμελή επιτροπή διαχείρισης του προγράμματος αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό επιτόπιο έλεγχο στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή Γλαφυρές στο Βόλο. 

Πανευρωπαϊκή δράση: Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι, κανένα σπίτι χωρίς κατοίκους

Άνθρωποι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν την υποβάθμιση και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους στην κατοικία και την πόλη, παράλληλα με αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων, υπερχρέωση για στεγαστικά δάνεια και την όλο και πιο πιεστική απειλή των εξώσεων. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×