op
×

Στους επόμενους 12 μήνες το δημοψήφισμα για το Brexit

Διαβάστηκε
Στους επόμενους 12 μήνες το δημοψήφισμα για το Brexit

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης του Ιντιπέντεντ, ο Κάμερον σχεδιάζει να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, τον Οκτώβριο, και εκτιμάται πως η ψηφοφορία θα γίνει τον Ιούνιο του 2016.
 
Η Βρετανία θα διεξαγάγει το δημοψήφισμα για την παραμονή της ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στους επόμενους 12 μήνες, γράφει η εφημερίδα Independent on Sunday, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον πιστεύει ότι η πραγματοποίηση της ψηφοφορίας σύντομα θα δώσει τις καλύτερες πιθανότητες στην κυβέρνησή του να αποσπάσει παραχωρήσεις από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.


 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα  ο Κάμερον σχεδιάζει να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, τον Οκτώβριο, και εκτιμάται πως η ψηφοφορία θα γίνει τον Ιούνιο του 2016.
 
Ο Κάμερον είχε δεσμευτεί για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ως τα τέλη του 2017 στο μανιφέστο των Τόρις ενόψει των εθνικών εκλογών του Μαΐου.
 
Μετά την καθαρή νίκη που πέτυχε, ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει υποστήριξη για τα σχέδιά του.
 
Ο Κάμερον επιδιώκει την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ, όπως μεταξύ άλλων να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης επιδομάτων στους μετανάστες οι οποίοι φτάνουν στη Βρετανία από άλλα κράτη μέλη και η εξαίρεση της Βρετανίας από την ελεύθερη κίνηση των προσώπων.
 
Μια εκπρόσωπος του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα.
 
Ξεκινά η Βρετανική εκστρατεία
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν επισκέπτεται σήμερα το Παρίσι για να προβάλει τα επιχειρήματα του Λονδίνου υπέρ της προώθησης μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει τη στήριξη του Γάλλου ομολόγου του για να συναφθεί μια συμφωνία που το Συντηρητικό Κόμμα θα παρουσιάσει κατόπιν στους Βρετανούς εκλογείς, πριν διεξαχθεί το υπεσχημένο δημοψήφισμα που θα κρίνει εάν η χώρα θα παραμείνει στην ΕΕ.

 


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί να διαπραγματευθεί ξανά τους όρους της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν διεξαχθεί το δημοψήφισμα για τη συνέχιση της παραμονής της ή όχι σε αυτήν ως τα τέλη του 2017.
 
Το ταξίδι του Όζμπορν στο Παρίσι, το πρώτο μιας σειράς επισκέψεών του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έχει στόχο να προχωρήσει ο διάλογος που αναπτύχθηκε στις συναντήσεις που είχε ο Κάμερον με τους υπόλοιπους 27 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ νωρίτερα φέτος, ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση.
 
Ο Όζμπορν πρόκειται να τονίσει ότι η υποστήριξη της κοινής γνώμης στις μεταρρυθμίσεις αυξάνεται σε όλη την ΕΕ και είναι πλέον καιρός να γίνουν βαθιές και διαρκείς τομές.
 
"Το δημοψήφισμα στη Βρετανία αποτελεί μια ευκαιρία να εξηγηθούν οι λόγοι που είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση σε όλη την ΕΕ", πρόκειται να πει ο Όζμπορν, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν εκ των προτέρων στη δημοσιότητα.
 
"Θέλω να δω μια νέα διευθέτηση στην Ευρώπη, που θα την καθιστά πιο ανταγωνιστική και δυναμική, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει ευημερία και ασφάλεια για όλους τους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν, όχι μόνο για εκείνους που ζουν στη Βρετανία", θα αναφέρει ακόμη.
 
Η υπόσχεση του Κάμερον για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος δόθηκε πριν από τις εθνικές εκλογές του Μαΐου, για να εξουδετερωθεί η απειλή του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και να κατευναστούν οι ευρωσκεπτικιστές στις τάξεις των Τόρις.
 
Η πιθανότητα η Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της τακτικής κίνησης αυτής όμως θορυβεί συμμάχους της χώρας όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και κόμματα της βρετανικής αντιπολίτευσης.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή ότι η παραμονή της Βρετανίας εντός της ΕΕ επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να τρέφει πολύ μεγαλύτερη πίστη στην δύναμη των διατλαντικών σχέσεων.
 
Ορισμένοι βουλευτές εξοργίστηκαν από την παρέμβασή του στον διάλογο, υποστηρίζοντας ότι φάνηκε σαν να προσπαθεί να κάνει μαθήματα στη Βρετανία.

Λέξεις Κλειδία - Tags
Independent on Sunday Brexit
58
Μεγάλη Βρετανία
43
δημοψήφισμα
255
Σχετικά άρθρα

ΒΙΝΤΕΟ Βαρουφάκης: Την νύχτα του ΟΧΙ, μετά το δημοψήφισμα, ο Αλέξης ήταν σε κατάθλιψη

Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Τη νύχτα του δημοψηφίσματος, μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος.

Ισπανία: Στο σκαμνί για το δημοψήφισμα ο ηγέτης των αποσχιστών στην Καταλονία

Δύο μέρες μετά τις  περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία, όπου οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας από την Ισπανία κέρδισαν κατά κράτος την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο περιφερειακό Κοινοβούλιο, ο απερχόμενος ηγέτης των αποσχιστών Αρτούρ Μας, καλείται από τη δικαιοσύνη να λογοδοτήσει για «πολιτική ανυπακοή», σχετικά με το δημοψήφισμα του 2014.

Βαρουφάκης ΒΙΝΤΕΟ: Οι σημερινές εκλογές γίνονται για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα, το 3ο μνημόνιο θα αποτύχει

"Η πραγματικότητα από τη Δευτέρα θα αποδομήσει τον παραλογισμό. Το 62% πρέπει να εκφραστεί, να ανοίξει γέφυρες με μια Ευρώπη που κουράζει"

Βαρουφάκης: "Ο πρωθυπουργός μου εθλίβη από το ΟΧΙ και αποφάσισε να παραδοθεί!" Του Άρη Καλτιριμτζή απο την Deutsche Welle

Μιλώντας στη νέα εκπομπή "Conflict Zone" του αγγλόφωνου τηλεοπτικού προγράμματος της Deutsche Welle ο τέως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης άφησε αιχμές για τη στάση του τέως Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τη νύχτα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Δημοσκόπηση: 6 στους 10 Βρετανούς υπέρ του δημοψηφίσματος Κάμερον για μεγαλύτερη αυτονομία από την ΕΕ!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium Research που δημοσιεύτηκε σήμερα, το 58% των Βρετανών  τάσεται πέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το οποίο έχει  δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα έως το τέλος του 2017ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με θέμα την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×