op
×

Ανοίγει η «νέα» διώρυγα του Σουέζ (LIVE)

Διαβάστηκε
Ανοίγει η «νέα» διώρυγα του Σουέζ (LIVE)

Με την παρουσία ηγετών απ΄όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Αλέξη Τσίπρα, η ναυσιπλοΐα υποδέχεται τη νέα διώρυγα του Σουέζ. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει σημαντικές διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Αιγύπτου και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας.


Το «παρών» έδωσε και η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσες».
 
Η νέα διώρυγα επιτρέπει το διπλασιασμό της ημερήσιας δυνατότητας μεταφοράς εμπορευμάτων, ενώ μειώνει σημαντικά τους απαιτούμενους χρόνους ναυσιπλοΐας, από 18 σε 11 ώρες.
 
Το έργο ολοκληρώθηκε ακριβώς σε έναν χρόνο, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι θα χρειαζόταν τρία χρόνια.
 
Η επισημότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το γεγονός οι αιγυπτιακές αρχές είναι φανερή, τόσο από τις προετοιμασίες, όσο και από την ίδια την τελετή.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ:


Η «νέα» διώρυγα:
 
Η νέα διώρυγα, μήκους 72 χιλιομέτρων, που θα λειτουργεί με την ήδη υπάρχουσα θα επιτρέψει τη δυνατότητα αμφίδρομης κυκλοφορίας των πλοίων σε γρήγορο χρόνο, από 18 σε 11 ώρες, ενώ θα διπλασιάσει την τρέχουσα ημερήσια δυναμικότητα μεταφοράς εμπορευμάτων.


 
Η διώρυγα συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα, ενώ χωρίζει την αφρικανική ήπειρο από την Ασία και παρέχει τη συντομότερη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ της Ευρώπης και των εκτάσεων που βρίσκονται γύρω από τον Ινδικό και δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου.
 
Στόχος του έργου του νέου καναλιού, που ξεκίνησε στις 6/08/2014 και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 12 μήνες αντί τριών ετών που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις, είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας, η ενίσχυση των κερδών και η προσέλκυση περισσοτέρων πλοίων. Στόχος είναι να περνούν καθημερινά έως το 2023, 97 πλοία από 49 που είναι σήμερα.


 
Η αρχή της διώρυγας του Σουέζ προβλέπεται, επίσης, να αυξήσει τα ετήσια έσοδά της από 5,3 δισ. δολ. το 2015 σε 13,2 δισ. δολ. το 2023, καθώς θα καταστήσει τη θέση της ως μία από τις σημαντικές θαλάσσιες εμπορικές οδούς σε ένα περιβάλλον αυξανόμενου παγκόσμιου ανταγωνισμού.
 
Η νέα διώρυγα έχει ως προοπτική να δημιουργηθεί μια πλήρως αναπτυγμένη βιομηχανική περιοχή γνωστή ως η «ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ». Η ζώνη θα αποτελέσει βιομηχανική περιοχή και εφαλτήριο προσφοράς υπηρεσιών σε πολυάριθμους τομείς, όπως τον κατασκευαστικό κλάδο, τα logistics, την επισκευή πλοίων και πολλά άλλα. Στόχος είναι να παρέχει υπηρεσίες και πρόσβαση σε περισσότερους από 1,6 δισ. πελάτες από όλο τον κόσμο.


 
«Η Νέα Διώρυγα του Σουέζ δεν είναι μόνο μια διώρυγα και ένα εκπληκτικό κατασκευαστικό επίτευγμα. Για τον αιγυπτιακό λαό αποτελεί καταλύτη που θα απελευθερώσει ένα ανανεωμένο αίσθημα υπερηφάνειας και ένα μέλλον ευημερίας» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Ναύαρχος Mohab Mameesh.
 
Ακόμη, πρόσθεσε ότι «η Νέα Διώρυγα του Σουέζ αποτελεί σύμβολο της νέας Αιγύπτου, αντιπροσωπεύει την ενέργεια, την επινοητικότητα και την αποφασιστικότητα των Αιγυπτίων και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθεί από τον λαό της Αιγύπτου στη σύγχρονη εποχή. Ακόμη, θα ενισχύσει την οικονομία και την κοινωνία της Αιγύπτου για τις επόμενες δεκαετίες».

Λέξεις Κλειδία - Tags
Διώρυγα τυ Σουέζ Ναυσιπλοϊα
2
Αλέξης Τσίπρας
509
Σχετικά άρθρα

Με κατάληψη στο δημαρχείο Μυτιλήνης υποδέχτηκαν Σουλτς - Τσίπρα, το "Χωριό του Όλοι μαζί" στο Κέντρο Κράτησης

Οι διαδηλωτές  ανάρτησαν  στο μπαλκόνι του δημαρχείου   πανό που γράφει: "Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών" Διαμαρτυρία  από τους εθελοντές του  Χωριού του Όλοι μαζί στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια.

Στη Λέσβο με τον Μ. Σουλτς ο Αλ. Τσίπρας: "Είχαμε την ατυχία να δούμε με τα μάτια μας μία βάρκα γεμάτη πρόσφυγες" (βίντεο)

«Ήρθαμε σε μια δύσκολη μέρα, αλλά δεν θέλαμε να κρύψουμε τίποτα. Θέλαμε να δούμε την πραγματική, σκληρή εικόνα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Ελλάδας»
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×