op
×

Με αιχμές παρέδωσε ο Λαφαζάνης τη διερευνητική εντολή στον Παυλόπουλο: Δεν είστε πάνω από το Σύνταγμα (βίντεο)

Διαβάστηκε
Με αιχμές παρέδωσε ο Λαφαζάνης τη διερευνητική εντολή στον Παυλόπουλο: Δεν είστε πάνω από το Σύνταγμα (βίντεο)

Με αιχμές παρέδωσε την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω από το Σύνταγμα» υποστήριξε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας. 

"Πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα και ο ελληνικός λαός. Δεν είναι οι αρχηγοί πάνω από το Σύνταγμα και ιδιαίτερα δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πάνω από τη θέληση και τη βούληση του ελληνικού λαού και την ανάγκη για ενημέρωσης ενόψει εκλογών.  Αυτό είναι το πιο κρίσιμο και δεν αναφέρομαι σε εσάς, αναφέρομαι γενικά.  Σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρχει μια ευρεία συνεννόηση για να πάμε σε εκλογές με όσο το δυνατό πιο αντικειμενικό και δημοκρατικό τρόπο για να ενημερωθεί ο λαός και να πάμε σε εκλογές τηρώντας το Σύνταγμα" είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: "Ευχαριστώ για την τυπική τήρηση των διατάξεων σχετικά με τη διερευνητική εντολή που παραλάβατε. Θα συμφωνήσω απολύτως ότι ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι υπεράνω του Συντάγματος. Όλοι κρινόμαστε από την ιστορία με βάση και το Σύνταγμα και το Σύνταγμα εφαρμόζεται κατά το γράμμα, το πνεύμα του και κυρίως κατά την πρακτική που έχει διαμορφωθεί γενικότερα, δεδομένων πάντα των αναλογιών με βάση τις περιστάσεις που διανύουμε.  Να είστε βέβαιος γιατί θα επικοινωνήσουμε στο πλαίσιο της διαδικασίας που θα ακολουθήσω. Θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς μαζί σας και θέλω να πιστεύω στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής και θέλω να πιστεύω ότι ανεξάρτητα από τις διεργασίες που θα ακολουθήσουν και  το αποτέλεσμα των διεργασιών αυτών, εφόσον φτάσουμε εκλογές, οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν μέσα σε ένα κλίμα όπως ταιριάζει στον πολιτικό πολιτισμό της Ελλάδας και την κρισιμότητα των περιστάσεων και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού".

"Κύριε πρόεδρε και από τη δική σας εμπειρία ξέρετε πολύ καλά ότι οι μεγαλύτερες εκτροπές, αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές γίνονται στο όνομα της δημοκρατίας και στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος.  Εγώ δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επικοινωνίες. Το Σύνταγμα γράφει για συσκέψεις αρχηγών κομμάτων, λέει για φυσική συνάντηση των πολιτειακών παραγόντων. Αν ήταν να υποκατασταθούν όλα αυτά με το τηλέφωνο νομίζω ότι θα κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος" απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

"Να είστε βέβαιος ότι τηρούμε το Σύνταγμα..." του είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Σχετικά άρθρα

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζητάει άμεσα ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την πραγματοποίηση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στόχο να τους ενημερώσει για το προσφυγικό πρόβλημα και να γίνει συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Π. Λαφαζάνης: Αυτή είναι η αρχή του τέλους της νέας μνημονιακής κυβέρνησης

Το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό αλλάζει γοργά. Η κοινωνία βράζει. Θα έχουμε σύντομα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε όφελος των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, του κόσμου εργασίας και των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας με πολιτικό όρκο - Τρίτη ή Τετάρτη η ορκωμοσία της κυβέρνησης

Ορκίστηκε στην τιμή και τη συνείδησή του."'Έχουν διαψευστεί όσοι έφτιαξαν σχέδια επί χάρτου και σενάρια παρένθεσης. Ύστερα από συμφωνία με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων φρονώ ότι υπάρχει η δεδηλωμένη", είπε.

ΒΙΝΤΕΟ Λαφαζάνης: Η ΛΑΕ έχασε μια μάχη, όχι τον πόλεμο! Ερχεται μνημονιακός Αρμαγεδώνας

"Η ΛΑΕ μπορεί να έχασε μια μάχη αλλά δεν έχει χάσει τον πόλεμο, ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη", δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το εκλογικό αποτέλεσμα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×