op
×

Ξεκίνησε το Greenwave Festival αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη των αγώνων και των κινημάτων

Ξεκίνησε το Greenwave Festival αφιερωμένο  στη Θεσσαλονίκη των αγώνων και των κινημάτων

Ξεκίνησε το Greenwave Festival αφιερωμένο  στη Θεσσαλονίκη των αγώνων και των κινημάτων

Ξεκίνησε το Greenwave! Πέμπτη και Παρασκευή 6μμ-10μμ και Σάββατο 10πμ-10μμ.

Η Σπείρα Γης θα είναι εκεί και θα ενημερώνει για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς!

Την Παρασκευή το απόγευμα στις 5 κάνουμε εργαστήριο για την τεχνολογία των ΕΜ.

Και το Σάββατο στις 5 συμμετέχουν στο εργαστήριο του Κέντρου Εργάνη και του Δικτύου των ΚοινΣΕπ ΚΜ για την κοινωνική οικονομία.

Και τις τρείς μέρες συστεγαζόμαστε με υπάρχουσες και υπό σύσταση ΚΟΙΝΣΕΠ, με φορείς και εγχειρήματα όπως είναι το Κουκούλι, οι Γυναίκες σε Δίκτυο, το Κέντρο Εργάνη, οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Νεάπολης-Συκέων και πολλά άλλα ενδιαφέροντα! Τα απογεύματα της Παρασκευής και του Σαββάτου, παίζουμε και κερδίζουμε.... σας περιμένουμε!

Το πρόγραμμα έχει πολλά και ενδιαφέροντα, μην ξεχνάτε και το βιο - bazaar!
https://www.facebook.com/events/956119951085525/

GREENWAVE FESTIVAL 2015 17 Σεπτεμβρίου - 20 Σεπτεμβρίου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (δίπλα στο θέατρο κήπου), Θεσσαλονίκη


Αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη των αγώνων και των κινημάτων

Το GreenWave φέτος θα δει την πόλη που το γέννησε μέσα από μια άλλη ματιά. Θα ανατρέξει στο παρελθόν για να κατανοήσει το παρόν και να προσφέρει προοπτική για το μέλλον. Θα μιλήσει για τη Θεσσαλονίκη μέσα από τα κινήματά της αλλά και μέσα από τις σκοτεινές και αποσιωπημένες πτυχές της. 


Θα ταξιδέψουμε στο χρόνο… από τη Φεντερασιόν και την πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη των αρχών του 20ου αιώνα, στον Μάη του ’36, στα κινήματα ειρήνης του ’60, στο οικολογικό, το φεμινιστικό, το lgbt, το κίνημα αντιρρησιών συνείδησης και της μη βίας του ’80, στις καταλήψεις και στις αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες του ’90, στα κινήματα και τις πρωτοβουλίες που γέννησε η κρίση στον 21ο αιώνα για την αυτο-οργάνωση, την αλληλεγγύη, το αντιφασιστικό/αντιναζιστικό κίνημα.


Θα κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν και μένοντας στον τόπο μας, τη Θεσσαλονίκη, θα τη δούμε αλλιώς, μέσα από τον «φακό» των αγώνων εκείνων που δε σταμάτησαν να παλεύουν για όσα πίστευαν ότι άξιζε να σωθούν.


Θα δούμε τη Θεσσαλονίκη ως μία κυψέλη που εξέθρεψε τα καλύτερα και τα χειρότερα, που γέννησε την πρωτοπορία αλλά έζησε και τον αντισημιτισμό και τον φασισμό, με φάσεις δημιουργικές και βαθιά ανατρεπτικές αλλά και στιγμές τραγικές και ιδιοτελείς.

Θα γνωρίσουμε καλύτερα τη Θεσσαλονίκη του εθνικισμού και των πολιτικών δολοφονιών, του τσιμέντου και της αντιπαροχής, της καταστροφής του περιβάλλοντος και του πράσινου αλλά και αυτή των αγώνων εναντίον της ρύπανσης και της υποβάθμισης, για την υπεράσπιση του Σέιχ Σου και του Χορτιάτη, των πεζών, των ποδηλατών, του διαφορετικού, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 


Μέσα από αυτόν τον αδιάλειπτο και ιδιότυπο «διάλογο», ανάμεσα στην αντίδραση και την ανατροπή, στην οπισθοδρόμηση και την πρωτοπορία ενός και πλέον αιώνα, θα δούμε την πόλη μας, τους εαυτούς μας δηλαδή, κατάματα, χωρίς φόβο και προκαταλήψεις, ώστε να κατορθώσουμε να παρουσιάσουμε το όραμά μας για τον τόπο μας; 


- Μια μητρόπολη ανοιχτή, πρωτοποριακή, φιλόξενη, εναλλακτική, αλληλέγγυα, πράσινη, με σεβασμό στο περιβάλλον, στον άνθρωπο, σε όλα τα έμβια όντα. 


- Μια πόλη πρότυπο πολιτισμού και δημοκρατίας

.
- Μια πόλη όπως μας αξίζει! 


- Ένα GreenWave festival αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη των αγώνων και των κινημάτων.Λέξεις Κλειδία - Tags
Θεσσαλονίκη των αγώνων και των κινημάτων αυτο-οργάνωση
2
Μάης του ’36 Φεντερασιόν Greenwave Festival
11
Σπείρα Γης
6
κινήματα
44
Θεσσαλονίκη
434
αλληλεγγύη
1020
Σχετικά άρθρα

"Έλα στη θέση μου: 20 ιστορίες για την αλληλεγγύη" στο Micropolis social space for freedom

Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής -Στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης και η LaOtra Biblioteca σας προσκαλούν στη βιβλιοπαρουσίαση του συλλογικού τόμου διηγημάτων με τίτλο 'Έλα στη θέση μου: 20 ιστορίες για την αλληλεγγύη". Για την Κατάληψη Στέγης Μεταναστών Ορφανοτροφείο

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Αλιμούρα στα Γιάννενα - ένα νέο εγχείρημα αυτοδιαχείρισης

Ένα σημείο αλληλεπίδρασης με τα τοπικά ζητήματα, τα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης. Ένα εγχείρημα αυτοδιαχείρισης που να καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, μακριά από τη φενάκη των μεγάλων Ιδεολογιών και αφηγήσεων.

Θεσσαλονίκη: Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει λόγω κλιματικής αλλαγής

Η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή. Δεν είναι μόνο οι κλιματικές συνθήκες που αλλάζουν και η απειλή ξηρασίας αλλά και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας που απειλεί την περιοχή από το Καλοχώρι έως την Αγαθούπολη. 

Ο Έντουαρντ Νόρτον συγκέντρωσε μισό εκατομμύριο δολάρια για έναν Σύριο πρόσφυγα

Ο διάσημος ηθοποιός Έντουαρντ Νόρτον  συγκινήθηκε από την ιστορία του Σύρου πρόσφυγα, που ήρθε στην Αμερική έχοντας χάσει τη γυναίκα και το ένα του παιδί στον πόλεμο της Συρία
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×