op
×

Ναύπλιο: Κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας

Ναύπλιο: Κίνημα  αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας

Ναύπλιο: Κίνημα  αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας

Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας οργανώνει στο Ναύπλιο Καμπάνια Αλληλεγγύης για την Υποστήριξη των Προσφύγων και καλεί τους συμπολίτες του στην Αργολίδα, να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία του και να συνεισφέρουν όσο μπορούν από το υστέρημα τους, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, μπισκότα κ.οκ), είδη προσωπικής υγιεινής, φάρμακα, ρούχα και παπούτσια την 1η Οκτωβρίου  6.30 έως τις 10 στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) στο Ναύπλιο.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας:

"Καθημερινά χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούν να διασχίσουν τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ευρώπης για να ξεφύγουν από τον τρόμο του πολέμου, την φτώχεια και την εξαθλίωση που μαστίζουν τις χώρες τους, κυρίως της Μέσης Ανατολής.

Σε αυτό τους το ταξίδι δυστυχώς αφήνουν πίσω εκατόμβες νεκρών, συνήθως των πιο αδύναμων, μικρών παιδιών, εγκύων γυναικών, ηλικιωμένων.

Η προσφυγιά και ο θάνατος χιλιάδων κατατρεγμένων έχει πάρει τις διαστάσεις εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Βασικός τους εχθρός είναι η εγκληματική πολιτική των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που με την τακτική της Ευρώπης φρούριο, της στρατιωτικής αποτροπής, της Frontex και των κανονισμών του Δουβλίνου, μετατρέπουν τη Μεσόγειο σε απέραντο νεκροταφείο.

Τα θύματα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων είναι πια τόσο απελπισμένα που το να ρισκάρουν τη ζωή τους για μια πιθανότητα επιβίωσης φαντάζει σαν σωτηρία.

Πολύ περισσότερο οι Ευρωπαϊκές ηγεσίες χρειάζεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους αφού αυτές σε συνεργασία με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι που επεμβαίνουν και εξαπολύουν πολέμους για να ελέγχουν τις πηγές ενέργειας, του πετρελαίου και τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων.

Αυτοί είναι επίσης που εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν δυνάμεις όπως τυραννικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής αλλά και τους ισλαμοφασίστες του ISIS, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.


Ακόμα όμως και αφού οι πρόσφυγες καταφέρουν και φτάσουν σε Ευρωπαϊκά εδάφη, συνήθως σε κάποιο νησί του Αιγαίου, έχουν να αντιμετωπίσουν αντίξοες συνθήκες.

Καταρχάς την ολιγωρία του ελληνικού κράτους που δεν φροντίζει για ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής, στέγασης, περίθαλψης, που δεν φροντίζει για γρήγορες διαδικασίες ταυτοποίησης και μετακίνησης των προσφύγων προς τον προορισμό τους αλλά αντίθετα στέλνει στα νησιά διμοιρίες των ΜΑΤ για να "διαφυλάσσουν την τάξη'.

Αυτή η πολιτική στρώνει το έδαφος για την δράση φασιστικών ομάδων εναντίον των προσφύγων, για την ανάπτυξη κυκλωμάτων κερδοσκοπίας εις βάρος τους από ντόπιους και κυρίως στρώνει το έδαφος για την ανάπτυξη της κινδυνολογίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Σε αυτό όμως το επικίνδυνο ταξίδι τους οι πρόσφυγες έχουν βρει και συμπαραστάτες. Χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες και συλλογικότητες, που δεν θέλουν οι θάλασσες μας να γίνονται παγίδες φρικτού θανάτου, που δεν θέλουν τα νησιά και τα χερσαία σύνορα μας να γίνονται στρατόπεδα συγκέντρωσης απελπισμένων ανθρώπων, έχουν δημιουργήσει ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης.

Χιλιάδες αλληλέγγυοι που ο καθένας με τον τρόπο του συμβάλλει, είτε με εθελοντική εργασία είτε προσφέροντας υλικά, συλλέγοντας και αποστέλλοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το κίνημα αυτό της αλληλεγγύης είναι αναγκαίο γιατί λειτουργεί ως μέσο πίεσης ώστε η ελληνική πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Είναι όμως επιπλέον αναγκαίο γιατί παρουσιάζει στην ελληνική κοινωνία το πραγματικό πρόσωπο των προσφύγων που δεν είναι αυτό των αιμοδιψών τζιχαντιστών αλλά ανθρώπων σαν κι εμάς, που με τη βία ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους.


Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας που οδηγήθηκαν στην ανεργία, στην φτώχεια, στην απελπισία από τις πολίτικες των μνημονίων και της ακραίας λιτότητας.

Τα διάφορα κινήματα και συλλογικότητες αλληλεγγύης που είδαμε να αναπτύσσονται στην ελληνική κοινωνία αποτέλεσαν ένα δίχτυ προστασίας για αυτούς τους ανθρώπους αλλά και μια μορφή αντίστασης σε αυτές τις πολιτικές. Σήμερα που αυτές οι ίδιες πολιτικές χτυπάνε με δολοφονικές μορφές συνανθρώπους μας από άλλα μέρη του πλανήτη, χρειάζεται να δείξουμε την ίδια ευαισθησία και αλληλεγγύη.

Γι’ αυτό λοιπόν η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες χρειάζεται να απλωθεί παντού κόντρα στον ρατσισμό και την ξενοφοβία σαν αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα που δίνουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους μας.


Για όλους τους παραπάνω λόγους ως Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας οργανώνουμε στο Ναύπλιο Καμπάνια Αλληλεγγύης για την Υποστήριξη των Προσφύγων και καλούμε τους συμπολίτες μας στην Αργολίδα, να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία μας και να συνεισφέρουν όσο μπορούν από το υστέρημα τους,προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας ,τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες , μπισκότα ..) , είδη προσωπικής υγιεινής , φάρμακα, ρούχα και παπούτσια , τηνΠέμπτη , 1η Οκτωβρίου , από τις 6.30 έως τις 10, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) στο Ναύπλιο.'


Λέξεις Κλειδία - Tags
Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας ρούχα
75
Ναύπλιο
12
φάρμακα
183
πρόσφυγες
1289
κίνημα αλληλεγγύης
7
αλληλεγγύη
1007
Σχετικά άρθρα

H προσφυγοπούλα που έφτασε με αναπηρικό καροτσάκι από τη Συρία στην Ευρώπη (βίντεο)

Η ιστορία της Ρετζίν Μουσταφά από τη Συρία αποτελεί μάθημα ζωής καθώς παρότι βρίσκεται καθηλωμένη εδώ και χρόνια στο αναπηρικό της καροτσάκι κατάφερε να περάσει το ένα μετά το άλλο τα σύνορα της Ευρώπης και να φτάσει στη Γερμανία.

Στην Αθήνα η Σούζαν Σαράντον - Επίσκεψη στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό που φιλοξενεί τους πρόσφυγες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα

Άστεγος λύνει το πρόβλημα θέρμανσης σε δημοτικό χώρο και ανταποδίδει την αλληλεγγύη

Ο άστεγος Κωνσταντίνος Χατζόπουλος έλυσε το πρόβλημα θέρμανσης σε δημοτικό χώρο προσφέροντας ένα εξάρτημα, ανταποδίδοντας την αγκαλιά που του χάρισε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά. Έδωσε αυτός που δεν έχει.

Βιέννη: Ακροδεξιά οργάνωση αποκεφαλίζει εικονικά αλληλέγγυους στους πρόσφυγες (βίντεο)

Η ακροδεξιά οργάνωση  Identitäre Bewegung Österreichs έστησε ένα φρικιαστικό σκετς σε κεντρικό σημείο της Βιέννης, αναπαριστώντας τον εικονικό αποκεφαλισμό αλληλέγγυων στους πρόσφυγες.

Τρία παιδάκια πνιγμένα, ανάμεσα σε έντεκα νεκρούς στο νέο ναυάγιο μεταξύ Κουσάντασι - Σάμου

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, 7 επιβαίνοντες διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή η οποία συνεχίζει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με τη βοήθεια ελικοπτέρων.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×