op
×

«Ακριβή» μου Ακρόπολη – Έρχονται αυξήσεις "φωτιά" στα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Διαβάστηκε
«Ακριβή» μου Ακρόπολη – Έρχονται αυξήσεις  φωτιά  στα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Μεγάλες αυξήσεις έρχονται στην τιμή των εισιτηρίων για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με εκείνη που ξεχωρίζει να είναι η περίπτωση της Ακρόπολης για την οποία το εισιτήριο αναμένεται να αυξηθεί στα 20 ευρώ, από 12 που  ισχύει σήμερα.


Ωστόσο για τη χειμερινή περίοδο  Νοεμβρίου - Απριλίου προβλέπεται μείωση των τιμών κατά 50%, και διατηρούνται οι ημέρες ελευθέρας εισόδου καθώς και οι ομάδες που δικαιούνται δωρεάν είσοδο.


Τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που έγιναν με βάση την προσέλευση των επισκεπτών ενέκριναν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), όπως αυτές παρουσιάστηκαν από την αρμόδια Διεύθυνση Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού.


Για τα Μουσεία, η πρώτη κατηγορία αφορά τα εμβληματικά Μουσεία, που εκτός από μεγάλη επισκεψιμότητα έχουν και όλες τις υποδομές, δηλαδή το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στα οποία η τιμή διαμορφώνεται στα 10 ευρώ (5 το μειωμένο), από 7 που είναι στο πρώτο και 6 στο δεύτερο σήμερα (3 το μειωμένο). Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, σήμερα 4 ευρώ η είσοδός του, ανεβαίνει στα 8 ευρώ, ενώ στα 6 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή σε Μουσεία όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών (όταν ανοίξει), το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας και το Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.


Από τις τιμές που προτάθηκαν από την αρμόδια επιτροπή, τα μέλη του ΚΑΣ ζήτησαν τη μετατροπή σε επτά περιπτώσεις: αύξηση στις τιμές του εισιτηρίου στο Ευπαλίνειο Όρυγμα (από 6 σε 8 ευρώ), το ίδιο και στη Σπιναλόγκα, ενώ η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου θα κοστίζει 8 ευρώ (και όχι 6, όπως προτάθηκε), στη Ζάκρο, στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αμφίπολης και στη Ρωμαϊκή Οικία στην Κω 6 ευρώ (και όχι 4).


Οι πρώτες αντιδράσεις από  αρχαιολόγους


Κατά της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων τάσσεται ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), ο οποίος με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «αλλαγή, η οποία στην τωρινή συγκυρία πρακτικώς θα αποτελέσει "ισοδύναμο" του αποκλεισμού των ασθενέστερων κομματιών της κοινωνίας από χώρους Πολιτισμού».

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΕΚΑ επιτίθεται εναντίον της κυβέρνησης και διερωτάται, μεταξύ άλλων, «από πού προκύπτει ότι η αύξηση των εισιτηρίων σε χώρους πολιτισμού δεν πλήττει τη λαϊκή οικογένεια;»Σχετικά άρθρα

Ημέρες με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία - Ποιοι θα μπαίνουν δωρεάν όλο τον χρόνο

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι ημέρες με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, ενώ διευκρινίζεται ποιοι απαλλάσσονται όλες τις ημέρες του χρονου από την καταβολή αντιτίμου.

Εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία που μένει ο Κώστας Λαλιώτης και στο υπουργείο Πολιτισμού

Στις 04:25 τα ξημερώματα σημειώθηκε εμπριστική επίθεση στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο Κώστας Λαλιώτης - Στις 01:15 άγνωστοι έριξαν μολότοφ στο υπουργείο Πολιτισμού

Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου της δράσης «Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία»

Αυτό το μουσείο αφήνει τους καλλιτέχνες να κάνουν ό,τι θέλουν στους τοίχους του! Ιδού το εξαιρετικό αποτέλεσμα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου Τέχνης στο Long Beach της Καλιφόρνια έδωσαν την δυνατότητα σε καλλιτέχνες να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τους τοίχους και να δημιουργήσουν έργα τέχνης χωρίς περιορισμούς!

ΦΩΤΟ: Πανό αλληλεγγύης του ΚΚΕ για στους πρόσφυγες στην Ακρόπολη - Σταματήστε τώρα το έγκλημα!

Τα πανό γράφουν στα  ελληνικά και τα αγγλικά το σύνθημα: "Ε.Ε. και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Σταματήστε τώρα το έγκλημα. Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων".
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×