op
×

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε το gamato το 2010 - Δείτε την ανακοίνωση

Διαβάστηκε
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε το gamato το 2010 - Δείτε την ανακοίνωση

Πέντε χρόνια πριν το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοίνωση για να στηρίξει τους συλληφθέντες διαχειριστές του gamato.

18/03/2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της σύλληψης των διαχειριστών του δικτύου gamato.info

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση της σύλληψης των διαχειριστών του δικτύου gamato.info, καθώς και τον ευρύτερο προβληματισμό γύρω από το διαμοιρασμό αρχείων στο Διαδίκτυο και την αποκαλούμενη “πειρατεία” προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υιοθέτει το σύνολο των επιχειρημάτων των εταιριών εμπορίας και διακίνησης έργων πνευματικού μόχθου, αγνοώντας τη διεθνή συζήτηση περί ανταλλαγής αρχείων μουσικής ή βίντεο, η οποία -μεταξύ άλλων- υποστηρίζει ότι έτσι ενισχύεται η αναγνωρισιμότητα και οι πωλήσεις των έργων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι στο περιβάλλον που διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες, οι δημιουργοί έργων πνευματικού χαρακτήρα και η πολιτεία βρίσκονται μπροστά σε προκλήσεις οι οποίες δεν μπορούν να απαντηθούν με όρους «αγοράς» ή καταστολής. Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο θα πρέπει να προστατευθεί.

Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με την ποινικοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως τα δίκτυα p2p, τα οποία αντίθετα πρέπει να αγκαλιαστούν, καθώς συνεισφέρουν σημαντικά στη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη. Η πολιτεία δεν θα πρέπει να ενδώσει στα κελεύσματα υπέρ της ποινικοποίησης της συμπεριφοράς και των συνηθειών εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων στο διαδίκτυο, αλλά αντίθετα να δει τη σημερινή κατάσταση σαν ευκαιρία για μια νέα οργάνωση της παραγωγής πολιτισμού με κοινωνικό προσανατολισμό, μακριά από τον σφιχτό εναγκαλισμό των μεγάλων εταιρειών.

Οι προσπάθειες της πολιτείας θα πρέπει πρωτίστως να έχουν στόχο την προστασία των δημιουργών και των δικαιωμάτων τους, αλλά και τη διευκόλυνση της πρόσβασης όλων στο έργο τους. Ο επιχειρηματικός κόσμος οφείλει να προσαρμοστεί στις νέες εξελίξεις και να αναζητήσει από κοινού με τους δημιουργούς νέα επιχειρηματικά μοντέλα, και όχι το αντίστροφο.

Την επόμενη φορά που η αστυνομία θα δώσει παράσταση με εφόδους σε σπίτια, συλλήψεις και κατασχέσεις σκληρών δίσκων σαν να κυνηγά τρομοκρατική οργάνωση, καλό θα είναι να αφορά στη διαλεύκανση υποθέσεων αποδεδειγμένης εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, όπως η Ζήμενς ή το Βατοπαίδι και όχι ο διαμοιρασμός αρχείων από χρήστες του Διαδικτύου.

Το είδαμε στο kollectnews.org


Λέξεις Κλειδία - Tags
gamatotv.com
4
σύλληψη
105
ΣΥΡΙΖΑ
401
Σχετικά άρθρα

Όλα τα τρολ - Απογοητευμένη ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε κότα στο Μέγαρο Μαξίμου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Λευκή κότα, αγνώστων πολιτικών πεποιθήσεων και ηλικίας, αφέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου από τα χέρια πρώην λάτρισσας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Το Αριστερόμετρο του Σχοινά. Του Γιώργου Σπύρου

Οι θέσεις από πρόεδροι βιβλιοθηκών μέχρι σύμβουλοι υπουργών, καλύφθηκαν με απόλυτα κομματικό κριτήριο δηλαδή από μέλη και στελέχη του τμήματος που απέμεινε μετά την αποχώρηση των ΛΑΕ στον παλαιό οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ και αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό πολύ κάτω  του 0,5 % επί του συνόλου των ψηφοφόρων.

Κατάλαβες, ρουφιάνε; Tου Ιάσονα - Σχινά Παπαδόπουλου, γραμματέα νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Μίλαγε ο πατέρας μου για το αντρίωμά του στο Πολυτεχνείο, στην ΟΜΛΕ, στη δικτατορία,  για την ΕΦΕΕ, για τον 815, τον Κουμή και την Καννελοπούλου, για την ΠΠΣΠ, για το ΚΚΕ-ΜΛ, για το Χημείο.

Η αλληλεγγύη δεν πιστοποιείται, ούτε εκφοβίζεται. Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία στη Σκάλα Συκαμινιάς

Γνωστοποιήσαμε τη χθεσινή απόφαση της συνέλευσης του Πλατάνου να μη συνεργαστούμε σε καμία περίπτωση με τις αρχές και το Υπουργείο και να αρνηθούμε οποιαδήποτε πιστοποίηση της Δομής ή ένταξή της σε εταιρικά σχήματα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×