op
×
 Δημιουργούμε Ολοκληρωμένους Συνεταιρισμούς και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας ! - Παρουσίαση εγχειρήματος
Ομάδα Οικογιορτής Εύβοιας
22/11/15 11:00
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Καθρέφτης Τεχνών & Ιδεών
Στερεάς Ελλάδας » Ευβοίας » Χαλκιδέων
άλλα:

Μέλη  του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού της Αθήνας και φίλοι από τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας (Cooperativa Integral Catalana)  FairCoop  θα μας  παρουσιάσουν τα βήματα που έχουν γίνει

"Δημιουργούμε Ολοκληρωμένους Συνεταιρισμούς και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας"! - Παρουσίαση εγχειρήματος

Εκδήλωση - Παρουσίαση Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού στη Χαλκίδα - Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Δημιουργούμε Ολοκληρωμένους Συνεταιρισμούς & παίρνουμε τη Ζωή στα χέρια μας! Καλύπτουμε ολοκληρωμένα τις ανάγκες μας σε τροφή, υγεία, παιδεία, εργασία, ενέργεια, τεχνολογία, στέγαση, οικονομία.

Μέλη  του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού της Αθήνας και φίλοι από τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας (Cooperativa Integral Catalana)  FairCoop  θα μας  παρουσιάσουν στη Χαλκίδα την Κυριακή 22 Νοέμβριου τα βήματα που έχουν γίνει στην Αθήνα και στην Ισπανία  σχετικά με τη δημιουργία Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού.

Στόχος της  παρουσίασης να ενημερώσει, να λύσει απορίες και να εμπνεύσει άτομα, παραγωγούς, μεταποιητές, χειροτέχνες,  ελεύθερους  επαγγελματίες, εγχειρήματα  και  συλλογικότητες  στην Χαλκίδα να ξεκινήσουν ανάλογη προσπάθεια.

Στην  παρουσίαση θα απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:
- Τί είναι ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός;
- Ποια η φιλοσοφία του;
- Ποια τα πλεονεκτήματα για τα μέλη του;
- Ποιο το όραμα για το μέλλον;
- Σε ποιο στάδιο είναι η προσπάθεια σε Αθήνα & Ηράκλειο;
- Ποια θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα βήματα στον Εύβοια;

Ο FairCoop είναι ένας ανοιχτός παγκόσμιος συνεταιρισμός, αυτο-οργανωμένος μέσα από το Διαδίκτυο ο οποίος παραμένει εκτόςκρατικού-εθνικού ελέγχου.

Ο στόχος του είναι να κάνει τη μετάβαση σε ένα καινούριο κόσμο, να μειώσει τις οικονομικές και κοινωνικές αδικίες ανάμεσα στους ανθρώπους και την ίδια στιγμή, σταδιακά, να συνεισφέρει στο νέο παραγόμενο  οικονομικό πλούτο που θα είναι προσβάσιμος σε όλη την ανθρωπότητα σαν κοινό αγαθό.


Δημιουργούμε μια νέα οικονομία

Στόχος μας ένα παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την ισοτιμία, στη δίκαιη και ηθική χρήση. 

Ειδικά  μετά τα πρόσφατα γεγονότα, έχουμε πλέον όλοι μας αντιληφθεί πόσο  εύθραυστο και καθοδηγούμενο είναι το υπάρχον οικονομικό μοντέλο που  βασίζεται σε ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο λειτουργεί με γνώμονα το  συμφέρον των λίγων. Θέλοντας να αλλάξουμε αυτή τη μονόπλευρη σχέση που  επηρεάζει άμεσα τις ζωές μας και την καθημερινότητα μας, στοχεύουμε σε  μία οικονομία που θα αντλεί τη δύναμή της από την κοινωνία και τις  σχέσεις που εμείς οι ίδιοι οικοδομούμε με εμπιστοσύνη και κοινή  προσπάθεια. Προς αυτή την οικονομία χρησιμοποιούμε ως όχημα ένα ψηφιακό  κρυπτο νόμισμα, το FairCoin.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που σε  συνδιασμό με εναλλακτικά τοπικά νομίσματα και τράπεζες χρόνου μπορεί να  δημιουργήσει ένα νέο πιο δίκαιο οικονομικό σύστημα.

Ο FairCoop υποστηρίζει ότι η μετάβαση σε ένα πιο δίκαιο νομισματικό σύστημα είναι το στοιχείο κλειδί.

Γι' αυτό το λόγο, προτάθηκε και το FairCoin ως το κρυπτονόμισμα πάνω στο οποίο βασίζει τις δράσεις αναδιανομής των πόρων του και το χτίσιμο ενός  νέου παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Ο Faircoop συνεργάζεται με διάφορες τοπικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, για να χτιστούν Ολοκληρωμένοι Συνεταιρισμοί.

Για τον Faircoop, αυτό το νέο δίκτυο Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών, είναι μια σημαντική διαδικασία, που μπορεί να την στηρίξει, λόγω και της εμπειρίας πολλών μελών του, στον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας.

Στόχος, να δείξει στον κόσμο, πως μπορεί να ενωθεί, να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία των Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών και της Faircoop και με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά, την κουλτούρα και τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας, να χτίσουν ένα δυνατό δίκτυο συνεταιρισμών στην Ελλάδα, που θα είναι καλά δικτυωμένοι μεταξύ τους, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.


Πρόγραμμα


11.00 - 15.00 Παρουσίαση Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού
17.00 - 21.00 Ανάλυση της πλατφόρμας του Faircoop και του ψηφιακού νομίσματος-εργαλείου  Faircoin
Κυριακή 22 Νοέμβρη  
Ώρα έναρξης 15.00
 
Στον Καθρέφτη, Σταμάτη 4, Χαλκίδα


Ομάδα Οικογιορτής Εύβοιας

Καθρέφτης  Τεχνών & Ιδεών


Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Καθρέφτης Τεχνών & Ιδεών web:
Σταμάτη 4 και Λέλας Παπαλουκά, Χαλκίδα 341 00, Ελλάδα
Στερεάς Ελλάδας, Ευβοίας, Χαλκιδέων
kathreftis.texnonideon@yahoo.com
Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Καθρέφτης Τεχνών & Ιδεών αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Χαλκίδα. "Τι είναι ο «Καθρέφτης»;

Ο «Καθρέφτης» είναι οι επιθυμίες, τα όνειρα, οι ανάγκες, τα ενδιαφέροντα,οι ιδέες, η δημιουργικότητα, οι ανησυχίες μας που εδώ και καιρό έψαχναν χώρο να εκφραστούν, να συναντηθούν, να συλλογικοποιηθούν, να επικοινωνήσουν και να επικοινωνηθούν.

Ποιες είναι οι δραστηριότητες του;

Σεμινάρια, μαθήματα, χορός, μουσική, μελισσοκομία, ζωγραφική, εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κέντημα, κεραμική, κόσμημα, ξένες γλώσσες, διαλέξεις, επικοινωνία, παιχνίδι, μοντάζ, κινηματογραφικές προβολές, δημιουργικός κώδικας, φωτογραφία, μαγειρική, θέλετε κι άλλα; Πείτε τα!


Πώς λειτουργεί;

Ο «Καθρέφτης» είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, την οποία διαχειρίζεται η Γενική Συνέλευση των μελών της. Όλα τα μέλη είναι ισότιμα.


Πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις;

Όλα τα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν, αυτά που μπορεί να προκύψουν, αλλά και κάθε νέα ιδέα που μπορεί να έχει ο καθένας, τίθενται στη συνέλευση και συναποφασίζονται συλλογικά. Η Γενική Συνέλευση είναι ανοιχτή και πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 19:00.


Σε ποιους απευθύνεται;

Σε οποιονδήποτε μπορεί να σεβαστεί τον τρόπο λειτουργίας, τις διαδικασίες στις οποίες βασίζεται και τις αρχές που διέπουν το όλο εγχείρημα και θέλει να παίξει, να πειραματιστεί, να παρακολουθήσει, να δημιουργήσει, να σκεφτεί, να ανταλλάξει απόψεις, να μάθει, να εκφραστεί, να ακούσει και να  μοιραστεί τις ιδέες και τις επιθυμίες του."Σχετικά άρθρα

Αυτές είναι οι συνεταιριστικές αρχές και αξίες

Συνεταιρισμός είναι μια αυτόνομη ένωση προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά για την αντιμετώπιση των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεών τους δια μέσου μιας συνιδιόκτητης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης.

Το θαυματουργό φυτό της "αθανασίας" και ευζωίας καλλιεργείται στην Κρήτη

Όταν το φυτό της «αθανασίας» και της ευζωίας, η περίφημη αλόη, σμίγει με την κρητική γη και καλλιεργείται με μεράκι, τότε αναμφίβολα δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαύσουν μοναδικά προϊόντα

Ανοικτό συνέδριο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Με πρωτοβουλία των μεγαλύτερων κοινωνικών δικτύων στο χώρο των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών και συνεταιρισμών έχουν ξεκινήσει οι οργανωτικές διαδικασίες για το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο που προγραμματίζεται στις 20-22 Μάιου 2016.

Στον Καναδά οι συνεταιρισμοί στηρίζουν έμπρακτα τους πρόσφυγες

Στον Καναδά, ο συνεταιρισμός ασφαλειών και επενδύσεων "Co-operators", δεσμεύτηκε πως θα επενδύσει το ποσό των 250.000 δολαρίων με στόχο την στήριξη των Σύριων προσφύγων που έφτασαν πρόσφατα στη χώρα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×