op
×

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε την ανατρεπτική ελληνογερμανική ταινία "Ψωμί και Ελιές" ΕΔΩ!

Διαβάστηκε
ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε την ανατρεπτική ελληνογερμανική ταινία   Ψωμί και Ελιές  ΕΔΩ!

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε την ανατρεπτική ελληνογερμανική ταινία  "Ψωμί και Ελιές" ΕΔΩ!


"Ψωμί και Ελιές": Ο Ιορδάνης Ορφανίδης και Ο  Αλεξάντερ Γιάσικ άφησαν την Γερμανία και ήρθαν μόνιμα στην ΕλλάδαΟι δημιουργοί της ελληνογερμανικής ταινίας «Brot and Oliven (Ψωμί και Ελιές)» Ιορδάνης Ορφανίδης και Αλεξάντερ Γιάσικ  αναφέρονται στην οικονομική κρίση και τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα.


Ο Λεωνίδας (Αντώνης Καρυστινός) και ο Βαγγέλης (Αναστάσης Κολοβός) είναι δύο αδέλφια που τους έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να χάσουν όλη την περιούσια τους.

Διαμένουν παράνομα στην ταβέρνα που είχαν ως επιχείρηση πριν την κατασχέσει η τράπεζα και συντηρούνται από την σύνταξη της μητέρας τους (Δόμνα Αδαμοπούλου).

Ο Λεωνίδας πιστεύει ότι δεν υπάρχει ποια μέλλον στην Ελλάδα και εξαναγκάζει τον αδελφό του και την μητέρα του να μεταναστεύσουν μόνιμα στην Γερμανία για να δουλέψουν στην μεγάλη ελληνική ταβέρνα του ευκατάστατου θείου τους Γιάννη(Αντώνης Καφετζόπουλος).


Ο θείος Γιάννης όμως, δεν τους έχει πει ακριβώς την αλήθεια σχετικά με την επιχείρησή του και η Γερμανία δεν είναι τελικά ο παράδεισος που περίμεναν να συναντήσουν.

Ως από μηχανής θεός, ο έρωτας αλλά και η εφευρετικότητα που χαρακτηρίζει τους Έλληνες θα οδηγήσουν σε μια Ελληνογερμανική συνεργασία που βοηθά τους ήρωες να επιβιώσουν οικονομικά, χωρίς να εγκαταλείψουν τελικά την πατρίδα τους.
Το σενάριο βασίζεται σε αληθινή ιστορία, ενώ όπως  αποκάλυψε ο Ιορδάνης ο τίτλος είναι έμπνευση της μητέρας του. Όταν μάλιστα, τον άκουσε ο Αλεξάντερ ενθουσιάστηκε γιατί αυτές οι δύο λέξεις  έφεραν στο μυαλό του την Ελλάδα.


Η αγάπη τους για την Ελλάδα είναι τόσο μεγάλη που τους ενοχλεί το γεγονός ότι πολλοί  Έλληνες έχουν φύγει από τη χώρα τους. Σε αντίθεση με εκείνους  που φεύγουν, οι δύο νεαροί σκηνοθέτες αποφάσισαν  να έρθουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Λέξεις Κλειδία - Tags
"Brot and Oliven Ψωμί και Ελιές Ιορδάνης Ορφανίδης Αλεξάντερ Γιάσικ ελληνογερμανική ταινία Αντώνης Καφετζόπουλος Αντώνης Καρυστινός Αναστάσης Κολοβός
2
Δόμνα Αδαμοπούλου οικονομική κρίση
53
Σχετικά άρθρα

Οι δηλώσεις του εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στην Ελλάδα που πέρασαν απαρατήρητες

Του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών, για το εξωτερικό χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι.

2018 Ευρωπαϊκό Έτος για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία! Υπογράφουμε ΕΔΩ

Η ΚΑΟ βάζει τους ανθρώπους πρώτα. Περιλαμβάνει τους συνεταιρισμούς,τις οργανώσεις δίκαιου εμπορίου, τις ηθικές τράπεζες, το κοινοτικό νόμισμα και τις μικροχρηματοδοτούμενες ομάδες. 

Ενοχοποίηση του θύματος. Του Γιώργου Σπύρου

Σπουδαία  τεχνική έλεγχου και χειραγώγησης του συλλογικού υποσυνείδητου και των αντιδράσεων ενός λαού. Ίσως ο κρισιμότερος κρίκος του παιδαγωγικού αφηγήματος των δανειστών σχετικά με τα αίτια της χρεοκοπίας της χώρας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×