op
×
«Citizenfour (2014) - Edward Snowden» προβολή στο π. Κάμπινγκ Βούλας
Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ Βούλας
22/01/16 20:30
Εθελοντές Camping Βούλας
Αττικής » Ανατολικής Αττικής » Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
άλλα: Προβολή στο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του π. Κάμπινγκ Βούλας την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου  2016, στις 8.30 μμ, την ταινία «Citizenfour (2014) - Edward Snowden»

«Citizenfour (2014) - Edward Snowden» προβολή στο π. Κάμπινγκ Βούλας

Διαβάστηκε

Προβολή στο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του π. Κάμπινγκ Βούλας την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου  2016, στις 8.30 μμ, του ντοκιμαντέρ «Citizenfour (2014) - Edward Snowden»


Αμερικανικό  Ντοκιμαντέρ του 2014 – διάρκεια: 114’
Σκηνοθεσία:  Laura Poitras 
Με τους: Edward Snowden - Glenn Greenwald -  William Binney -  Jacob Appelbaum - Ewen MacAskill - Jeremy Scahill
 
O Edward Snowden είναι ένας Αμερικανός διαχειριστής συστημάτων που εργάστηκε για την NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας) και την CIA (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών). Τον Ιούνιο του 2013, διέρρευσε στον τύπο πληροφορίες για μια σειρά από απόρρητα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Αγγλίας.

Οι αποκαλύψεις αυτές στοιχειοθετούν μια από τις μεγαλύτερες διαρροές στην ιστορία και πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις 
γύρω από ζητήματα αδιάκριτης εισβολής στην ιδιωτικότητα, κρατικού ελέγχου και επιτήρησης στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.  Ανέδειξαν ότι σήμερα, χρειαζόμαστε να αγωνιστούμε για την διαφύλαξη της προσωπικής ζωής και να αντιτεθούμε στο καθεστώς πανοπτικής επιτήρησης που εγκαθιδρύεται παντού σε έναν κόσμο που βασίζεται όλο και περισσότερο σε ψηφιακά μέσα. 

Το CitizenFour είναι το ντοκιμαντέρ της Laura Poitras που αναβιώνει αυτές τις αποκαλύψεις μέσα από τις βιντεοσκοπημένες συναντήσεις της με τον Edward Snowden στο Χονγκ Κονγκ, όπου παρέλαβαν μαζί με τον δημοσιογράφο Glenn Greenwald χιλιάδες απόρρητα έγγραφα και δημοσίευσαν τις πρώτες ειδήσεις μιας ιστορίας που μας καλεί να σκεφτούμε διαφορετικά για υπηρεσίες και εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Η  είσοδος  είναι  ελεύθερη και η προβολή γίνεται  στο κτίριο δίπλα στην είσοδο των πεζών.

enallaktikos-gr
Εθελοντές Camping Βούλας web:
Δίπλα στο ΠΙΚΠΑ Βούλας 166 73, Ελλάδα
Αττικής, Ανατολικής Αττικής, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
τηλ: 6977990887
"Οι Εθελοντές Camping Βούλας αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Το παλαιό κάμπινγκ Βούλας είναι ένα μικρό κομμάτι παράλιας γης της Αττικής.

Εκτός από την αμμώδη παραλία του, περιλαμβάνει μεγάλη έκταση ακαλλιέργητης γης, μεγάλα δένδρα, δρόμους και 11 μικρά και ανεξάρτητα κτίσματα.

Δεδομένης της καταστροφής, της αυθαίρετης δόμησης ή περίφραξης αλλά και της δήθεν νόμιμης παραχώρησης ή πώλησης της δημόσιας παράλιας γης σε εγχώριους ή ξένους ιδιώτες , ο χώρος του πρώην κάμπινγκ Βούλας αποτελεί ακόμη πολύτιμο χώρο δημόσιας χρήσης.

Μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτόν όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αττικής,για να τον απολαμβάνουν ελεύθερα.Είμαστε οι πολίτες που το καλοκαίρι 2012 ανοίξαμε το κάμπινγκ και παραμείναμε και μετά όταν έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα να : Διατηρούμε καθαρή την παραλία και να διεκδικούμε το αυτονόητο - την ελεύθερη πρόσβαση σε ολους !

Ξαναδίνουμε ζωή στα εγκαταλελειμμένα κτήρια μετατρέποντας τα σε ένα ελεύθερο κύτταρο πολύμορφης κοινωνικής δημιουργίας, αλληλεγγύης, και πολιτισμού.

Υπερασπιζόμαστε αυτό το κομμάτι πολύτιμης και ακόμη δημόσιας - κοινόχρηστης περιουσίας και αναλαμβάνουμε την αυτοδιαχείριση του αναζητώντας άμεσοδημοκρατικούς τρόπους συνύπαρξης.

Λειτουργούμε με όρους άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας , με αποφάσεις της τακτικής ανοικτής συνέλευσης πολιτών. Παραμένουμε ανυπότακτοι και αντιστεκόμαστε στα σχέδια ξεπουλήματος της Δημόσια γης, του φυσικού πλούτου και αυτής της ίδιας της ζωής μας!"
Το Κάμπινγκ Βούλας βρίσκεται δίπλα στο ΠΙΚΠΑ Βούλας (ΚΑΑΠ) στα όρια των δήμων Γλυφάδας - Βούλας.

Η είσοδος επιτρέπεται σε πεζούς και ποδήλατα, αλλά και αυτοκίνητα έως ένα σημείο.

 Πρόσβαση: ΤΡΑΜ: Τέρμα-Βούλα 200μμ προς Γλυφάδα Λεωφορεία: Γραμμή Α2 (Αθήνα-Βούλα), Γραμμή Α1 (Πειραιάς-Βούλα)."
Σχετικά άρθρα

Με το Βλέμμα των Περιηγητών: Μια πολύτιμη ψηφιακή συλλογή με ελεύθερη πρόσβαση για όλους

Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» παρουσιάζει για πρώτη φορά στο διαδίκτυο τον Κόσμο των Περιηγητών, ένα πρωτοποριακό έργο για τις σημαντικότερες περιηγητικές εκδόσεις
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×