op
×

Η οσμή του θανάτου: 99 χιλιάδες Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα τοξικά καθαριστικά

Διαβάστηκε
Η οσμή του θανάτου: 99 χιλιάδες Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα τοξικά καθαριστικά

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα αποσμητικά χώρου, τα αρωματικά κεριά καθώς και πολλά καθαριστικά προϊόντα οικιακής χρήσης είναι σιωπηλοί "δολοφόνοι" που ευθύνονται για περίπου 100.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Επιμέλεια: Βιβή Συργκάνη | enallaktikos.gr

Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν ότι πολλά προϊόντα οικιακής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των εντομοκτόνων σπρέι, των αποσμητικών και προϊόντων καθαρισμού, περιέχουν χημικές ουσίες γνωστές ως Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (VOCs), οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, ιδιαίτερα σε παιδιά και υπερήλικες.

Υψηλά επίπεδα λιμονένιου, χημικής ουσίας που μπορεί να μετατραπεί στην καρκινογόνο φορμαλδεΰδη όταν αναμιγνύεται με άλλα αερομεταφερόμενα στοιχεία, έχουν βρεθεί σε πολλά προϊόντα οικιακής χρήσης.

Ερευνητές από το Βασιλικό Κολέγιο Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας του Λονδίνου προειδοποιούν, ότι οι πολίτες σε μεγάλο βαθμό αγνοούν αυτού του είδος τη ρύπανση και τους κινδύνους για τη υγεία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ρύπανση του αέρα σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να προκαλέσει ή να συμβάλει σε 99.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη.

"Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ανάπτυξη του εμβρύου, ενώ τη συνδέουν και με περιπτώσεις αποβολών. Επίσης, παρατηρείται αύξηση στις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια για τους ηλικιωμένους. H εσωτερική ρύπανση του αέρα σχετίζεται με το άσθμα, τον διαβήτη, την άνοια, την παχυσαρκία και την εμφάνιση καρκίνου στον ευρύτερο πληθυσμό", εξηγεί η έκθεση των ερευνητών.

με πληροφορίες από rt.comReuters
Σχετικά άρθρα

Πώς εμφανίζεται το μελάνωμα και πότε είναι ύποπτος ένας σπίλος | Του Αθανάσιου Χριστόπουλου

Ο ορισμός μίας ημέρας του έτους ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος έχει μεγάλη σημασία, διότι το μελάνωμα αποτελεί τον κακοηθέστερο καρκίνο του δέρματος

Εδώ και 35 χρόνια η Monsanto γνωρίζει ότι η γλυφοσάτη προκαλεί καρκίνο στα θηλαστικά...

Σύμφωνα με στοιχεία από τα αρχεία της EPA στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπιστώθηκε ότι η Monsanto γνώριζε ήδη από το 1981 ότι η ουσία glyphosate μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Καρκινοπαθής κέρδισε την Johnson & Johnson - Νέα δικαστική ήττα για την εταιρεία με αφορμή την πούδρα της

Δικαστήριο στο Σεντ Λούις επιδίκασε το ποσό των 55 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση στην Gloria Ristesund, η οποία χρησιμοποιούσε την πούδρα για 35 χρόνια

Συγκλονιστικός ο 16χρονος: Μου είπαν ότι θα πεθάνω, έπαθα σοκ αλλά το ξεπέρασα...

Πριν πέντε μήνες, διαγνώστηκε με καρκίνο σε καταληκτικό στάδιο. Ο 16χρονος Μαξ Έντουαρντς έγραψε πως νιώθει γνωρίζοντας ότι η ζωή του έχει σύντομη ημερομηνία λήξης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×