op
×
Ημερίδα: Να σώσουμε τους σπόρους, να σώσουμε τον πλανήτη
Ημερίδα: Να σώσουμε τους σπόρους, να σώσουμε τον πλανήτη
20/03/16 11:30
άλλα: «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού» από κοινού με τον «Βλαστό» και με την υποστήριξη του «Πελίτι»

Ημερίδα: Να σώσουμε τους σπόρους, να σώσουμε τον πλανήτη

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ

Ο «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού» από κοινού με τον «Βλαστό» και με την υποστήριξη του «Πελίτι» σας καλούμε όλους στην ημερίδα που οργανώνουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:30 πμ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ με θέμα «ΓΕΩΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ» για να συζητήσουμε το πρόβλημα της διατροφής που στις μέρες μας παίρνει διαστάσεις εκρηκτικές: Κανένας πια δεν ξέρει τι τρώει και οι περισσότερες τροφές είναι τουλάχιστον ύποπτες, γιατί καλλιεργούνται με τη χημική γεωργία, δηλαδή με χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία μας. 

Υπάρχουν φάρμακα, όπως κάποια ζιζανιοκτόνα που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο, σε έρευνα της Greenpeace στην Ελλάδα αποδείχτηκε ότι μήλα και αχλάδια που εξετάστηκαν ήταν γεμάτα δηλητήρια και φυσικά ανάλογη είναι η κατάσταση σε όλα τα συμβατικά φρούτα και λαχανικά, σε άλλες έρευνες που έγιναν στη Γαλλία και τη Σκωτία στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (γτο), κοινώς «μεταλλαγμένα», αποδείχτηκαν τα προβλήματα υγείας που προκαλούν, ακόμα και στειρότητα! Και ενώ στην Ευρώπη οι γτο είναι απαγορευμένοι για ανθρώπινη χρήση, ως ζωοτροφές κυκλοφορούν ελεύθερα. Μεταλλαγμένο καλαμπόκι, σόγια, βαμβακόπιτα κλπ. περνάνε στον οργανισμό των ζώων και μέσω αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό! 


Παράλληλα, με τη συνεργασία των ΜΜΕ της διαπλοκής και των κυβερνήσεων, οι πολυεθνικές επιτίθενται με πολλούς τρόπους κατά της παραδοσιακής γεωργίας, όπως π.χ. –Με νόμο εμποδίζουν τους πολίτες να καλλιεργούν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά. –Απαγορεύουν στους αγρότες τη συλλογή και τη φύλαξη σπόρων, για να αγοράζουν τους σπόρους που κατασκευάζουν ή/και πατεντάρουν οι πολυεθνικές -Μέσω των εξαγορασμένων ΜΜΕ και κυβερνήσεων προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μόνη λύση για να λυθεί το πρόβλημα της πείνας στον λανήτη είναι η χημική γεωργία, κλπ. 

Οι συνέπειες είναι τραγικές, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές. Οι μεν παραγωγοί γιατί εξαθλιώνονται με διάφορους τρόπους στο μέτρο που δεν μπορούν να αντιταχθούν στις πανίσχυρες πολυεθνικές όσο παραμένουν μόνοι, όχι συνεταιρισμένοι δηλαδή, οι δε καταναλωτές κυρίως εξ αιτίας της καταστροφής της υγείας τους. Για να αντισταθούμε σ’ όλα αυτά, πρέπει πρώτα-πρώτα να ενημερωθούμε υπεύθυνα και σωστά, μακριά από την απατηλή προπαγάνδα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ που φυσικά συντάσσονται πάντα με τα μεγάλα συφέροντα . Στην ημερίδα που οργανώνουμε θα μιλήσουν μερικοί από τους καλύτερους επιστήμονες στη Ελλάδα γύρω απ’ αυτά τα ζητήματα ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (γτο), ΚΟΙΝΩΣ ΤΑ «ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ»


Σχετικά άρθρα

ΠΕΛΙΤΙ: Η TTIP και οι συνέπειές της στην Διατροφική Βιοποικιλότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή "Ζω Οικολογικά", η Βάσω Κανελλοπούλου μίλησε για τους κινδύνους που απειλούν την Διατροφική Βιοποικιλότητα από τις Διατλαντικές Συμφωνίες Εμπορίου. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×