op
×

Πρόστιμα 15.000 ευρώ στην 4η αγορά χωρίς μεσάζοντες

Διαβάστηκε
Πρόστιμα 15.000 ευρώ στην 4η αγορά χωρίς μεσάζοντες

Προσπάθεια τρομοκράτησης από πλευράς του Δήμου καταγγέλλει η "Κίνηση Αλληλεγγύης και Αυτοοργάνωσης στο Μαρούσι - Αλληλέγγυοι Δρόμοι":


"Την Κυριακή 9 Φλεβάρη, στο «Μαρούσι της Αλληλεγγύης» όπως διαφημίζεται στα κανάλια (με τίνος λεφτά άραγε;) η αλληλεγγύη έφαγε πρόστιμο 15.000 ευρώ. Γιατί, τόλμησε να απλωθεί, σʼ ένα λασπωμένο στενό, δίπλα στο ρέμα. Γιατί τόλμησε να μαζέψει παραγωγούς και πολίτες σʼ ένα μέρος, με μόνο στόχο την επαφή και το κοινό όφελος. Χωρίς απολύτως κανένα άλλο κέρδος, χρηματικό ή κομματικό. Χωρίς Μεσάζοντες.

Χρειαζόταν «ειδική άδεια» απʼ το ΔΗΜΟ, μας είπαν, οι αστυνόμοι κι οι υπάλληλοι του Υπουργείου, που ήρθαν πρωί-πρωί να διαλύσουν την αγορά. Κι έκοψαν κλήσεις 1000 ευρώ σε κάθε παραγωγό, με αιτιολογία «στάθμευση χωρίς άδεια σε παράπλευρο δρόμο του ΟΑΚΑ». Και τους προέτρεψαν να ζητήσουν τα ρέστα απʼ τους «κακούς» οργανωτές, εθελοντές, πολίτες του Μαρουσιού.

Αυτό ήταν και το όλο νόημα της σημερινής παρέμβασης. Να τρομοκρατηθούν παραγωγοί, καταναλωτές, πολίτες και να μην συνεχίσουν να συναθροίζονται. Να μη μιλούν, να μην προσπαθούν νʼ αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους προβλήματα. Να μην αντιστέκονται. Να φοβούνται σε κάθε τους βήμα, μήπως «καταπατούν» τη γειτονιά τους. Σε λάθος γειτονιά «τολμήσαμε» να φωνάξουμε τη λέξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Γιατί στο Μαρούσι η Αλληλεγγύη είναι μονοπώλιο και διαφημιστικό σλόγκαν. Η Αλληλεγγύη εξαργυρώνεται σε ψήφους, και δεν αποσκοπεί στην πραγματική εξυπηρέτηση αναγκών.

Ας μην προτρέξει η Δημοτική Αρχή, να μας υπενθυμίσει (όπως κάθε φορά) τη λίστα των «ευεργετημάτων» της. Δεν είναι δικά της, ούτε η Αγορά, ούτε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ούτε τα συσσίτια. Δεν είναι δικές της ούτε οι πλατείες, ούτε οι δρόμοι, ούτε τα λασπωμένα στενοσόκακα, σαν κι αυτό που «καταπατήσαμε» σήμερα, εμείς, οι δημότες της πόλης, χωρίς να έχουμε πάρει την «ειδική άδεια».

ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ


Καταγγέλλουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης, γιατί υλοποιούν πολιτική εντολή κι έχουν βάλει στο στόχαστρο το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες, αντί να ελέγχουν και να παρεμβαίνουν κατά της αισχροκέρδειας στην αγορά, που έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος διαβίωσης στην Ελλάδα των Μνημονίων και της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση των προστίμων, που επιβλήθηκαν στον παραγωγούς. Δεν φοβόμαστε - Δεν τρομοκρατούμαστε. Το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες, ως ανάγκη του ίδιου του λαού, είναι εδώ, κάθε μέρα και πιο δυναμικό και θα νικήσει."

-  Τρίτη 11 Φλεβάρη, 6 μ.μ. - Πικετοφορία διαμαρτυρίας στο Μαρούσι


Δείτε την παρουσίαση του δικτύου Αλληλέγγυοι ΔρόμοιΛέξεις Κλειδία - Tags
Αλληλέγγυοι Δρόμοι τρομοκράτηση
8
πρόστιμα
35
Δήμος Αμαρουσίου
29
Χωρίς Μεσάζοντες
415
Σχετικά άρθρα

20η δράση "χωρίς μεσάζοντες" στην Ελευσίνα

Στην 20η δράση απευθείας διάθεσης αγροτικών προϊόντων από παραγωγούς "Χωρίς Μεσάζοντες" προχωρά ο δήμος Ελευσίνας. Οι παραγωγοί οι οποίοι επιλέχθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του δήμου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί αφενός για την ιδιότητά τους ως παραγωγοί και αφετέρου για την ποιότητα των προϊόντων τους.

Άνωση Εθελοντές Βόλου προς επίδοξους υποψηφίους εκλογών

Η εθελοντική ομάδα μας «ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου» από τη στιγμή που ξεκίνησε τη δράση της, επέλεξε την ανεξαρτησία από οποιοδήποτε κόμμα και οποιαδήποτε τοπική αρχή, κάτι που διασφαλίστηκε μέχρι σήμερα με κάθε τρόπο.

Χωρίς Μεσάζοντες: αναβολή ψήφισης του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές

Το ΠΑΣΟΚ «μπλόκαρε» τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδιου εκφράζοντας την αντίθεσή του σχετικά με το θέμα της κλήρωσης για την χορήγηση των θέσεων στις λαϊκές. Η κυβέρνηση αποφάσισε την προσωρινή αναβολή της ψήφισης ώστε να λυθεί το ζήτημα και να «περάσει» το νομοσχέδιο.

Ωραιόκαστρο: Πρωτοφανής επιχείρηση της αστυνομίας στη "διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες"!

Πρωτοφανή επιχείρηση αποτροπής της "διάθεσης προιόντων χωρίς μεσάζοντες" έστησε η αστυνομία στο Ωραιόκαστρο.  Πρόκειται για την τρίτη φορά που επεμβαίνει η αστυνομία για να αποτρέψει τη δράση αυτή αλλά αυτή τη φορά ξεπερνάει κάθε φαντασία ο ζήλος της.

Η επιστροφή του... Θωμά Μπακαλάκου. Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Ο πόλεμος για τον έλεγχο της τροφής μαίνεται. Η κυβέρνηση επαναφέρει και πριμοδοτεί τους μεσάζοντες, "δολοφονεί" τους λαϊκατζήδες, την ίδια στιγμή που  οι περισσότερες  Ευρωπαϊκες χώρες κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση: διευκολύνουν, θεσμοθετούν  και θωρακίζουν νομικά τις Αγορές Αγροτών απευθείας διάθεσης τροφής.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×