op
×
Δωρεάν προβολή: Το αξιόλογο animation  Βαλς με τον Μπασίρ  από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας
Δωρεάν προβολή: "Βαλς με τον Μπασίρ" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας
17/04/16 20:00
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία
Αττικής » Νοτίου Τομέα Αθηνών » Μοσχάτου-Ταύρου
άλλα: Το Βαλς με τον Μπασίρ είναι μια από τις πιο αξιόλογες ταινίες animation των τελευταίων χρόνων, μια περίτεχνα ειπωμένη ιστορία, αλλά και ένα σημαντικό αντιπολεμικό φιλμ

Δωρεάν προβολή: Το αξιόλογο animation "Βαλς με τον Μπασίρ" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας

Αυτή την Κυριακή, 17/4/2016, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας 

προβάλλει την ταινία "Βαλς με τον Μπασίρ" (2008), του Άρι Φόλμαν. 

Η ταινία πραγματεύεται την προσπάθεια ενός κινηματογραφιστή να πάρει 

συνεντεύξεις από παλιούς του φίλους και συμπολεμιστές από τον πόλεμο του Λιβάνου, στις αρχές του 1980, θέλοντας μέσα από αυτή τη διαδικασία να ανακαλέσει και τις δικές του μνήμες από εκείνη την εποχή, καθώς για κάποιον λόγο, όλες οι σχετικές αναμνήσεις έχουν "σβηστεί" από το μυαλό του. 

Μέσα από τις συνεντεύξεις, οι αναμνήσεις αρχίζουν σιγά-σιγά να αναδύονται,  μέσα από σουρεαλιστικές εικόνες. 

Το Βαλς με τον Μπασίρ είναι μια από τις πιο αξιόλογες ταινίες animation των τελευταίων χρόνων (ήταν, μάλιστα, η πρώτη τέτοια που προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας), μια περίτεχνα ειπωμένη ιστορία, αλλά κυρίως είναι ένα σημαντικό αντιπολεμικό φιλμ που όλοι αξίζει να παρακολουθήσουν. 

Κυριακή, 17/4/2016 στις 20.00, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. 

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. 

Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων. 

Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία web:
Πλάτωνος 13, Μοσχάτο Ταύρος 183 44, Ελλάδα
Αττικής, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Μοσχάτου-Ταύρου
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6939301718, email Τράπεζας Χρόνου: mesopotamiatx@gmail.com
"Βασικές καταστατικές αρχές

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες. Ενδιαφερόμαστε για τα κοινά. Όχι στην ιδιώτευση. Παρέμβαση με πολλούς τρόπους, σε πολλά μέτωπα (ζητήματα πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, ποιότητας ζωής, ...).
   
Όχι συγκεκριμένο κομματικό στίγμα. Άτομα ποικίλων προελεύσεων και οριζόντων. Όχι απολίτικοι ωστόσο. Κάνουμε πολιτική με τη βαθύτερη, ουσιαστικότερη έννοια του όρου. Δημοκρατικό πνεύμα. Κουλτούρα διαλόγου, επικοινωνίας, κατανόησης των διαφορετικών απόψεων. Κεντρικός στόχος: να συναντηθούμε μεταξύ μας, να διαλεχθούμε.

   
Κίνηση ανοιχτή στον καθένα. Ομάδες - επιτροπές - όργανα ανοιχτά σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Τα μέλη μας όχι αναγκαστικά Μοσχατιώτες, αλλά από την ευρύτερη περιοχή μας. Δίχως ιεραρχία, δίχως αρχηγισμούς, δίχως επίσημη εκπροσώπηση. Δημοκρατικά όλες οι αποφάσεις με λογική άμεσης δημοκρατίας.
   
Σημαντικό το στοιχείο της ευχαρίστησης. Η απόλαυση του να κάνουμε πράγματα μαζί. Να βρεθούμε, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να παρέμβουμε, να αλλάξουμε τα πράγματα (έστω τους εαυτούς μας).
   
Δεν είμαστε δημοτική παράταξη/κίνηση. Αν κάποιοι από εμάς επιθυμούν μια τέτοια παρέμβαση θα πρέπει να το κάνουν με άλλη επωνυμία, σε άλλο σχήμα διακριτό από τη ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ.

   
Απαραίτητη μια ολιγομελής γραμματεία επιφορτισμένη με τις ειδοποιήσεις, το συντονισμό των δράσεων, την τήρηση των οικονομικών. Τα μέλη της εκπροσωπούν όπου χρειαστεί τη συλλογικότητά μας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της γενικής συνέλευσης. Η γραμματεία δεν αποφασίζει για σημαντικά ζητήματα και είναι ανακλητή. Σε περίπτωση που η γραμματεία αδυνατεί, εκπρόσωπος της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέλος της στα πλαίσια πάντα των κατευθύνσεων της γεν. συνέλευσης.

   
Ευέλικτη λειτουργία. Επιμέρους ομάδες, ανοιχτές σε όσους το επιθυμούν, οι οποίες μπορούν να δραστηριοποιούνται για θέματα/εκδηλώσεις που τις ενδιαφέρουν. Η γραμματεία, πάντα ενήμερη, αναλαμβάνει την ειδοποίηση όλων.
   
Οι θέσεις της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ διαμορφώνονται από τις συζητήσεις στα πλαίσια των γενικών συνελεύσεων των μελών της.

   
Στις εκδηλώσεις της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ επιδιώκουμε τη συμμετοχή όλων. Δίνουμε βήμα σε απλό κόσμο, όχι μόνο σε ειδικούς και πάντως όχι σε προβεβλημένους πολιτικούς (δίχως ωστόσο αυτά να είναι αυστηροί κανόνες/όροι απαράβατοι, αλλά σηματοδότηση μιας κατεύθυνσης, μιας λογικής).
   
Προσπάθεια να συνέρχεται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα η γενική συνέλευση των μελών, τόσο για λόγους ουσιαστικής επικοινωνίας όσο και για να αποφασίζει για τα ζητήματα που θα προκύπτουν.

   
Απώτερη επιδίωξη μας η διαμόρφωση ενός λειτουργικού χώρου («στέκι») που να εξυπηρετεί τις ανάγκες που προκύπτουν από το ξεδίπλωμα των δραστηριοτήτων μας.

Ψηφίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση των μελών της Μεσοποταμίας στις 20-3-05"Σχετικά άρθρα

Φεστιβάλ «Στις γειτονιές της Αθήνας» με ελεύθερη είσοδο - Δείτε το πρόγραμμα

Οι πλατείες, οι πεζόδρομοι και τα πάρκα  επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας  μεταμορφώνονται σε μουσικές σκηνές και θέατρα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×