op
×

Έρχεται το 5o Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας!

Έρχεται το 5o Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας!

5o Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας

3-4-5 Ιουνίου 2016 στο χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος


Αγαπητοί φίλοι συνεργάτες & αλληλέγγυοι,

Το φεστιβάλ από το 2012 μέχρι σήμερα συντέλεσε με τον τρόπο του στην εξέλιξη της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας στον ελλαδικό χώρο και στην παγίωση της στη συνείδηση των ανθρώπων ως μια πραγματικότητα. Εκατοντάδες πλέον άνθρωποι ασχολούνται ενεργά στο τομέα της παραγωγής και χιλιάδες ωφελούνται από το προϊόν αυτής της οικονομίας που δεν είναι πάντα υλικό αλλά έχει και κοινωνικά χαρακτηριστικά εμπνέοντας και δίνοντας δύναμη στους συνανθρώπους μας να παλέψουν στον αγώνα για την επιβίωση αποπνέοντας παράλληλα έναν αέρα ελευθερίας που μόνο η συνθήκη της αλληλεγγύης μπορεί να προσφέρει: ο άνθρωπος για την φύση και τον άνθρωπο.

Έτσι αποφασίσαμε φέτος να ταράξουμε λιγάκι τα νερά και (μεταξύ των άλλων) να αλλάξουμε την ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ τοποθετώντας το στην αρχή του καλοκαιριού και όχι στο τέλος του όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Οι λόγοι που μας οδήγησαν εκεί ήταν κυρίως πρακτικοί: ο Οκτώβρης μας έβρισκε πάντα «στο τρέξιμο» γιατί οι περισσότεροι αξιοποιούν τον Αύγουστο για τις διακοπές τους και έτσι το πραγματικά ωφέλιμο διάστημα για την διοργάνωση είναι μόλις ένας μήνας με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο καιρός επίσης πάντα ήταν ένα στοίχημα που σε γενικές γραμμές κερδήθηκε αλλά η αμφιβολία για τις συνθήκες δημιουργούσε διαρκώς επιπλέον συζητήσεις.

Με χαρά και αέρα ανανέωσης λοιπόν το 5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί στις 3-4-5 Ιουνίου 2016 στο χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ο χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι αλήθεια ότι αγαπήθηκε πολύ απ’ όλους και πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα. Στο φετινό Φεστιβάλ επιχειρούμε να φέρουμε πιο κοντά και να δώσουμε λόγο σε όλους όσους συντελούν στην πραγμάτωση του εγχειρήματος όσο και να ανοίξουμε διάπλατα το διάλογο πάνω στις αρχές, τις δυνατότητες και το μέλλον της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας.
Δημιουργούμε φέτος Κόμβους που στόχο έχουν να συγκεντρώσουν περισσότερες από μια θεματικές μέσα τους και να δείξουν πως μπορούν τα διαφορετικά εγχειρήματα να συνεργαστούν μεταξύ τους στα πλαίσια της αλληλεγγυας και συνεργατικής οικονομίας. 
Οι Κόμβοι αυτοί θα συνδέονται μεταξύ τους μέσα από ένα διαρκές εκφραστικό και παιγνιώδες δρώμενο που θα αγαλλιάσει όλους τους παρόντες. 

Με εργαστήρια, ομιλίες, προβολές, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης θα επιχειρήσουμε για άλλη μια φορά να δώσουμε το έναυσμα για συμμετοχή, διασύνδεση, επικοινωνία όλων όσων θεωρούν την αυτονομία την αυτοδιεύθυνση και τη συνεργατικότητα ως αδιαπραγμάτευτες αξίες.

Καλώς ορίσατε στο 5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας. 

Ολα αυτά τα χρόνια το φεστιβάλ στηρίζεται στη συνεργασία και την αλληλεγγύη όλων μας. Για την υλοποίησή του, και φέτος, είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας. 
Μπορείτε να συμμετάσχετε στο Φεστιβάλ με δυο τρόπους:

1. Nα βοηθήσετε σε κάποια από τις παρακάτω ομάδες εργασίας: 
-Ομάδα Επικοινωνίας
-Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης
-Ομάδα Προγράμματος
-Ομάδα Αλληλέγγυων (εθελοντισμού)

2. Να συμμετάσχετε με εργαστήρια, ομιλίες, προβολές, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης σε μια από τις παρακάτω θεματικές:

- Υγεία
- Προϊόντα
- Παιδεία
- Εργασία & Οικονομία
- Ενέργεια
- Στέγαση & ελεύθεροι χώροι
- Τεχνολογία
- Ψυχαγωγία

Επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα διοργάνωσης στέλνοντας email στο festival.economicsolidarity@gmail.com

Η συμμετοχή μπορεί να γίνει: -κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην ομάδα. –μέσω διαδικτύου –με άλλο τρόπο αλλά πάντοτε σε συνεργασία με τους συντονιστές των ομάδων.

Σχετικά άρθρα

Κοινωνική οικονομία: Οι Συνεταιρισμοί παράγουν πολλαπλάσιο πλούτο και θέσεις εργασίας

Κείμενο του μη κερδοσκοπικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Μαραθώνα "ΣυνΔημιουργία" της Αθήνας για το "Βίος Coop". Ο συνεργατισμός και η αλληλεγγύη απλώνονται σε όλη τη χώρα.

Κοινωνική Οικονομία: Μετά το 3ο και το συνεχές - με "κόφτη"- Μνημόνιο Τι περιμένουμε; Δεν υπάρχουν "σωτήρες"

Επιχειρήσεις κοινωνικής, αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας με αυτοδιαχείριση από τους εργαζόμενους σε αυτές και παραγωγή που να ικανοποιεί τις κοινωνικές βιοτικές ανάγκες.

Εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και ΡΟΜΠΕΝ του ξύλου: Εμείς δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι

Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ και οι Ρομπέν του ξύλου, μαζί με τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, κατεβαίνουν ενωμένοι στην Αθήνα, από τις 30/6 και για όσο χρειαστεί στο Υπουργείο Εργασίας, για τη διεκδίκηση άμεσης λύσης για τα αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

"Βιβλιοσυναντήσεις: Διαβάζουμε κι αλλάζουμε" - Δράση για σχολικές ομάδες

23/04/18 08:00
Από τη Δευτέρα 23 Απριλίου έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 συγγραφείς-μέλη του Κύκλου επισκέπτονται το Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης ΠΙΟΠ για να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με σχολικές ομάδες.
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×