op
×

Επιβράβευση για το Πρόγραμμα "Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά" των ΕΛΠΕ

Διαβάστηκε
Επιβράβευση για το Πρόγραμμα  Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά  των ΕΛΠΕ

Επιβράβευση του Ομίλου ΕΛΠΕ από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, 

για τη υποστήριξη που παρέχει στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα

«Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά»


Για τη συνεχή στήριξη και προσφορά του στο καινοτόμο Πρόγραμμα «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά», που υλοποιείται τα τρία τελευταία χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, τιμήθηκε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατά τη διάρκεια Ημερίδας που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, παρουσία εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υψηλόβαθμων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

 

Παρόντες στη τελετή για τη τιμητική διάκριση στα ΕΛ.ΠΕ, που είναι και ο μεγάλος χορηγός του προγράμματος, ήταν ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου του Ομίλου κ. Άγγελος Κόκοτος και η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κα Ράνια Σουλάκη, η οποία και παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα.


Το πρόγραμμα «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά», είναι ένα  πρότυπο εκπαιδευτικό – ενταξιακό πρόγραμμα για μαθητές Ρομά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, το οποίο παρέχει πολύπλευρη συμβουλευτική υποστήριξη στο σύνολο των μελών της τσιγγάνικης οικογένειας. Είναι το μοναδικό ενταξιακό πρόγραμμα για μαθητές Ρομά που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχο με αυτά τα χαρακτηριστικά, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το λόγο αυτό, θα παρουσιαστεί εντός του Μαΐου σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Δημιουργήθηκε από μια ιδέα του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και σχεδιάστηκε από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Ι.Μ. Ιλίου – Διευθυντή Προγράμματος Ρομά κ. Δημήτριο Ανυφαντάκη. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται στις  εγκαταστάσεις του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, στον οικισμό σεισμοπλήκτων, από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και λογοθεραπευτή, ώστε να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών μιας ολοκληρωμένης και στοχευόμενης παρέμβασης. Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου και τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.


Κατά τη διάρκεια της τριετίας, υπήρξαν συνολικά πάνω από 250 ωφελούμενοι, παιδιά και γονείς. Ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός ότι, μετά την παρακολούθηση του προγράμματος ποσοστό άνω του 80% των μαθητών δεν εγκαταλείπει το σχολείο. 


Πέραν της ενταξιακής – εκπαιδευτικής παρέμβασης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει κι άλλες δράσεις, ημερίδες, εκπαιδευτικές εκδρομές και πολιτιστικά δρώμενα. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές Ρομά επισκέφθηκαν πέρυσι την Βουλή των Ελλήνων, ενώ πριν ενάμιση μήνα -στις 29 Φεβρουαρίου- έγιναν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τους απηύθυνε ειδική πρόσκληση.


Επισημαίνεται ότι, το Πρόγραμμα «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά» τιμήθηκε κατά τις εργασίες του πανευρωπαϊκού συνεδρίου «Βελτιώνοντας τις συνθήκες για τους Ρομά στην Ευρώπη: προκλήσεις και ανοιχτά θέματα» που διοργανώθηκε από τη Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και από τη Σύνοδο Καθολικών Επισκόπων Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. Η περιγραφή της λειτουργίας του προγράμματος συμπεριλήφθηκε και στην ετήσια έκθεση του State Department για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σε σχέση με κάποιες ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες και τις κινήσεις που έχουν γίνει για την ενσωμάτωσή τους και την εξάλειψη του ρατσισμού σε βάρος τους. 
Λέξεις Κλειδία - Tags
επιβράβευση Ελληνικά Πετρέλαια
145
Ρομά
17
οικογένεια
31
παιδιά
717
Σχετικά άρθρα

«Είμαι ο Καφρ Ναμπλ, έλα να με σώσεις»

Σπαρακτικές εικόνες με μικρά παιδιά από τη Συρία  που κρατούν φωτογραφίες με χαρακτήρες Pokemon και κάνουν έκκληση " Ελα να με σώσεις" κάνουν το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας συγκίνηση σε όλο τον κόσμο.

Πώς αυτός ο δάσκαλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση των μαθητών του μετατρέποντας την τάξη σε μποστάνι! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η αρχή έγινε με τη δωρεά μερικών σπόρων στον Ritz, οι σπόροι καλλιεργήθηκαν, έγιναν φυτά και λαχανικά και κάπως έτσι ξεκίνησε το "Green Bronx Machine" 

Τα Κρητικόπουλα που παράγουν τρόφιμα και τα προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κεντρικό Συσσίτιο

Τα προϊόντα που παρήχθησαν παραχωρήθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κεντρικό Συσσίτιο για την ενίσχυση των πολιτών, που έχουν ανάγκη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×