op
×

Μην εγκαταλείπετε τους καλύτερούς σας φίλους..

Διαβάστηκε
Μην εγκαταλείπετε τους καλύτερούς σας φίλους..

Μια διδακτική ιστορία του Πάουλο Κοέλιο για όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους  αδιαφορώντας για το εάν και πως θα επιβιώσουν.

Ένας άνθρωπος, το άλογο και το σκυλί του περπατούσαν σ’ ένα δρόμο. Καθώς περνούσαν δίπλα από ένα τεράστιο δέντρο, έπεσε ένας κεραυνός και όλοι έμειναν στον τόπο. Αλλά ο άνθρωπος δεν αντιλήφθηκε ότι είχε πια αφήσει τον κόσμο τούτο και συνέχισε να περπατάει με τα ζώα του. Μερικές φορές οι πεθαμένοι θέλουν χρόνο για να συνειδητοποιήσουν τη νέα τους κατάσταση.

Ο δρόμος ήταν πολύ μακρύς, ανηφορικός, ο ήλιος έκαιγε κι αυτοί είχαν ιδρώσει και διψούσαν πολύ. Σε μια στροφή διέκριναν μια μεγαλόπρεπη πύλη, καμωμένη ολόκληρη από μάρμαρο, που οδηγούσε σε μία πλατεία στρωμένη με χρυσάφι, που στο κέντρο της είχε μία πηγή από όπου ανάβλυζε κρυστάλλινο νερό.

Ο οδοιπόρος προχώρησε προς τον άνθρωπο που φύλαγε την είσοδο και του είπε:
«Καλημέρα».
«Καλημέρα», απάντησε ο φύλακας.
«Ποιος είναι αυτός ο τόσο όμορφος τόπος;».
«Είναι ο Παράδεισος».
«Ωραία που φτάσαμε στον Παράδεισο, διψάμε πολύ».
«Μπορείτε να μπείτε κύριε και να πιείτε όσο θέλετε» του είπε
 ο φύλακας δείχνοντάς του την πηγή.
«Το άλογο και το σκυλί μου διψάνε κι αυτά».
«Λυπάμαι πολύ» του είπε ο φύλακας. «Εδώ δεν επιτρέπονται ζώα».

Ο άνθρωπος στενοχωρήθηκε επειδή διψούσε πολύ, αλλά δεν ήθελε να πιει νερό μόνο αυτός. Ευχαρίστησε το φύλακα και συνέχισε το δρόμο του. Αφού περπάτησαν αρκετή ώρα στην ανηφόρα, εξαντλημένοι πια, έφτασαν σ' ένα μέρος που είχε για είσοδο μια παλιά ξύλινη πύλη που οδηγούσε σε χωματόδρομο πλαισιωμένο από δέντρα. Στη σκιά ενός από τα δέντρα καθόταν ένας άνδρας μ' ένα καπέλο στο κεφάλι, ίσως και να κοιμόταν.
«Καλημέρα» του είπε ο οδοιπόρος.
Ο άνδρας έγνεψε με το κεφάλι.
«Διψάμε πολύ, εγώ το άλογο και το σκυλί μου».
«Έχει μια πηγή σ' εκείνες τις πέτρες» του είπε ο άνδρας δείχνοντας το σημείο. «Πιείτε όσο θέλετε».
Ο οδοιπόρος, το άλογο και το σκυλί πήγαν ως την πηγή και έσβησαν τη δίψα τους. Ο οδοιπόρος γύρισε για να τον ευχαριστήσει.
«Ελάτε πάλι όποτε θέλετε» του απάντησε ο άνδρας.
«Αλήθεια πως λέγεται αυτό το μέρος;».
«Παράδεισος».
«Παράδεισος;». Μα ο φύλακας της μαρμαρένιας πύλης είπε ότι ο Παράδεισος ήταν εκεί!».

«Εκεί δεν είναι ο παράδεισος. Είναι η κόλαση» του απάντησε ο άνδρας.
Ο οδοιπόρος τα 'χασε. «Πρέπει να τους απαγορεύσετε να χρησιμοποιούν το όνομά σας. Αυτό σίγουρα θα προξενεί μεγάλα μπερδέματα».
«Καθόλου. Αντίθετα μας κάνουν μεγάλη χάρη. Επειδή εκεί μένουν όλοι αυτοί που είναι ικανοί να εγκαταλείψουν τους καλύτερους τους φίλους».
 

Πηγή: istoriesadespoton.gr


Λέξεις Κλειδία - Tags
Πάουλο Κοέλιο αδέσποτα ζώα
126
Ιστορία
78
Σχετικά άρθρα

15 σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες που δεν έχετε δει ξανά

Μία συλλογή 15 σπάνιων ιστορικών φωτογραφιών,  η καθεμιά διηγείται και μία ιστορία.  Η πρώτη Αφροαμερικανή που έγινε δεκτή σε σχολείο λευκών στις ΗΠΑ. Οι διοργανωτές επιχειρούν να σταματήσουν την Kathrine Switzer, για να μην τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστώνης κ.α

Opencourses: Διαθέσιμα 26 Ακαδημαϊκά Μαθήματα Ιστορίας & Αρχαιολογίας εντελώς δωρεάν!

26 Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα με πλήρη σειρά βιντεοδιαλέξεων, σε σύνολο 76, είναι διαθέσιμα από τα ελληνικά ΑΕΙ, ανοικτά και δωρεάν, στη βραβευμένη πύλη opencourses.gr!

Αν η Ιστορία έσπαγε τον πούτσο της μπροστά στον ταμία του Βασιλόπουλου. Του Αϊστόουλ Δεμπάνκ

Τέσσερεις απολαυστικές καλοκαιρινές ιστορίες απο τον γνωστό Ινδό Σίχ τραβεστί και διακεκριμένο καταστασιακό Dr. Ψυχοθεραπευτή  απογοητευμένων αριστερών της φυλής Παπούα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×