op
×

Στην Κίνα, οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά που έκαναν παλιά οι μέλισσες (ΦΩΤΟ)

Διαβάστηκε
Στην Κίνα, οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά που έκαναν παλιά οι μέλισσες (ΦΩΤΟ)

Στην αγροτική Κίνα,  οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά που έκαναν παλιά οι μέλισσες. 

Εντυπωσιακές φωτογραφίες δείχνουν αγρότες στη Hanyuan στην επαρχία  Sichuan  της Κίνας να απλώνουν επιμελώς  γύρη στα λουλούδια με το χέρι τους. 

Η Hanyuan είναι γνωστή ως "η παγκόσμια πρωτεύουσα του αχλαδιού", όμως η χρήση εντομοκτόνου έχει οδηγήσει σε δραστική μείωση του πληθυσμού  των μελισσών στην περιοχή, απειλώντας τη σοδειά των φρούτων.

Έτσι, τώρα οι αγρότες γονιμοποιούν  τεχνητά  τα δέντρα που παράγουν φρούτα, μεταφέροντας προσεκτικά γύρη  από τα αρσενικά  στα θηλυκά λουλούδια για να τα γονιμοποιήσουν.

Για τον φωτογράφο Kevin Frayer, αυτές οι εικόνες ανθρώπων που γονιμοποιούν λουλούδια, δηλώνουν το κίνδυνο της απώλειας που οδηγεί στην  ανθρώπινη εφευρετικότητα. 

Από τη μια πλευρά,  βλέπουμε την ιστορία της  ανθρώπινης επίδρασης στο περιβάλλον ενώ από την άλλη βλέπουμε την ικανότητά μας να είμαστε πιο αποτελεσματικοί , πέρα από όλα αυτά, είπε ο  Frayer  στην Huffington Post. 

Oι πληθυσμοί των μελισσών  μειώνονται παγκοσμίως σύμφωνα με την έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που έγινε τον Φεβρουάριο.

H συρρίκνωση του αριθμού των μελισσών θα μπορούσε να επιφέρει στην αξία της σοδειάς , απώλεια  εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.  Αλλά σε κάποια μέρη της Κίνας,  η γονιμοποίηση με το χέρι μπορεί να κοστίσει λιγότερο.

Αγρότες στην Hanyuan ξεκίνησαν να γονιμοποιούν με το χέρι επειδή η ανθρώπινη εργασία ήταν πιο φθηνή είπε ο Frayer. 

H αύξηση της εργασίας  και η μείωση των εκτάσεων με φρούτα θέτει σε αμφισβήτηση τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της γονιμοποίησης με το χέρι.

Όσο οι μέλισσες οδεύουν προς εξαφάνιση  οι φωτογραφίες του Frayer μπορεί να προμηνύουν ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον - ένα μέλλον στο οποίο η ανθρώπινη εφευρετικότητα πρέπει να υπερισχύσει  της στενοκεφαλιάς.

Είναι πολύ πιθανό  στη διάρκεια της ζωής μας αυτή η πρακτική, να γίνει παράδειγμα για να εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο .

Αυτές είναι οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του Kevin Frayer




 Ο  53χρονος He Guolin, Κινέζος αγρότης κρατά ένα κοντάρι με φτερά κοτόπουλου για να γονιμοποιήσει με το χέρι, άνθη αχλαδιάς




Κινέζα αγρότισσα γονιμοποιεί με το χέρι μία αχλαδιά στην επαρχία Sichuan της Κίνας




Κινέζα αγρότισσα δείχνει τη γύρη που χρησιμοποιεί για να γονιμοποιήσει αχλαδιές με το χέρι




Η 26χρονη αγρότισσα  He Meixia γονιμοποιεί μια αχλαδιά




Αγρότες γονιμοποιούν ξεχωριστά κάθε άνθος αχλαδιάς









Η χρήση εντομοκτόνου στα οπωροφόρα δέντρα της περιοχής έχει προκαλέσει μείωση στον πληθυσμό των μελισσών και τώρα γονιμοποιώντας τα με το χέρι στοχεύουν σε μια καλύτερη παραγωγή φρούτων 




Ένας αγρότης τεντώνεται για να γονιμοποιήσει το άνθος μιας αχλαδιάς




Η 53χρονη Κινέζα αγρότισσα Luo Mingzhen  κάνει ένα διάλειμμα για να ξεκουραστεί




Η Hanyuan αυτοαποκαλείτια παγκόσμια πρωτεύουσα αχλαδιού  αλλά η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της γονιμότητας με το χέρι, δοκιμάζεται από τα αυξανόμενα κόστη και την παραγωγή των φρούτων που φθίνει 




Η Κινέζα αγρότισσα σκαρφαλώνει στην αχλαδιά ενώ γονιμοποιεί τα λουλούδια του δέντρου με το χέρι


Πηγή: Huffington Post


Λέξεις Κλειδία - Tags
αχλαδιές
3
μείωση μελισσών γονιμοποίηση με το χέρι αγρότες
52
Κίνα
113
Σχετικά άρθρα

Με λεωφορεία σαν κι αυτό, μπορεί να λυνόταν το κυκλοφοριακό στην Αθήνα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Φανταστείτε πως είστε κολλημένοι με το αυτοκίνητο στην Κηφισίας ( δεν χρειάζεται φαντασία) και περνάει από πάνω σας ένα "ιπτάμενο" λεωφορείο. Κάτι τέτοιο, έφτιαξαν οι Κινέζοι για να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κυκλοφοριακό χάος.

Κίνα: Εκστρατεία κατά της κρεατοφαγίας για την σωτηρία του πλανήτη

Να περιορίσει στο μισό την κατανάλωση του κρέατος δεσμεύτηκε η κυβέρνηση της  Κίνας με στόχο να περιοριστούν οι ρύποι του θερμοκηπίου από τον κλάδο της κτηνοτροφίας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×