op
×

"Πιστεύω πως θα ανοίξουν κι άλλες πόρτες"

Διαβάστηκε
 Πιστεύω πως θα ανοίξουν κι άλλες πόρτες

Από: Mypreveza.gr

Ένα ζευγάρι με τα δύο τους παιδιά που περιμένουν το τρίτο και ακόμη μία έγκυος με τη συνοδό της και το μικρό της παιδί, και οι δύο γυναίκες βρίσκονται στον ένατο μήνα της κύησής τους, βρήκαν φιλόξενη στέγη  στην Πρέβεζα.

"Η απόφαση μου να παραχωρήσω το πατρικό μου σπίτι για την ανακούφιση των συνανθρώπων μου, για μένα ήταν μια αυτονόητη κίνηση, λέει η ιδιοκτήτρια .  Καμία υπέρβαση. Έχω συμμάχους μου σε όλη τη διαδρομή της ζωής μου την οικογένειά μου, και τον σύντροφό μου.   Πιστεύω, νιώθω, πως είναι εφικτό να ανοίξουν κι άλλες πόρτες.

Είμαι βαθύτατα συγκινημένη από τα χαμόγελα ανακούφισης που είδα σήμερα στα μάτια των προσφύγων που φιλοξενούνται στο σπίτι μου.  

Είμαι αισιόδοξη για τα τηλέφωνα που δέχομαι, την ανταπόκριση και τη διάθεση της γειτονιάς και του κόσμου να τους αγκαλιάσει.  Γι αυτό πιστεύω πως θα ανοίξουν κι άλλες πόρτες."

"Αν και οι ευχαριστίες μεταξύ ανθρώπων που αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό είναι περιττές, εντούτοις νοιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους βάλαμε ψυχή ή προσφέραμε κάποια πράγματα που βρίσκονταν στην αποθήκη για να υλοποιηθεί η ιδέα.


"Αναδείξαμε την αναγκαιότητα αξιοπρεπούς διαβίωσής των προσφύγων και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία για όσο θα βρίσκονται στη χώρα, που έχουν εγκλωβιστεί ή και για πάντα αν επιλέξουν να ζήσουν σε αυτή" αναφέρει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πρέβεζας στους Πρόσφυγες.


"Παρακολουθώντας από κοντά τις άθλιες συνθήκες της καθημερινότητας  των συνανθρώπων μας στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα αυτές τις 7 εβδομάδες κι έχοντας εντοπίσει και επισημάνει κατ' επανάληψη , τις σοβαρότατες ελλείψεις που συνεχίζουμε να βλέπουμε μέχρι και σήμερα χωρίς απολύτως καμία βελτίωση υπέρ τους, με την λειτουργία του χώρου να στηρίζεται αποκλειστικά στο φιλότιμο και την ψυχή των εθελοντών, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. "

Και βέβαια, όλο αυτό το εγχείρημα στηρίχτηκε από την πρώτη στιγμή από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας και την Αντιρατσιστική που είναι κομμάτι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Πρέβεζας."

Λέξεις Κλειδία - Tags
Πρέβεζα
11
σπίτι
71
πρόσφυγες
1266
Σχετικά άρθρα

Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην Softex

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης, κατήγγειλαν οι πρόσφυγες που διαμένουν στο παλιό εργοστάσιο  της Softex στη Θεσσαλονίκη και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα της Εγνατίας.

Δώρισε το σκάφος του για την διάσωση των προσφύγων (ΒΙΝΤΕΟ)

O ισπανός ποδοσφαιριστής Xavi Hernandez, πρώην μέσος της FC Barcelona, δώρισε το σκάφος του σε μια οργάνωση που βοηθά τους πρόσφυγες που ναυάγησαν στη Μεσόγειο. Το σκάφος θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα θα διατεθούν γι αυτό τον σκοπό. 

Διεθνής Αμνηστία: Χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα σε απάνθρωπες συνθήκες

"Ηλικιωμένοι, γυναίκες σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και νεογέννητα κοιμούνται καταγής μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του καλοκαιριού. Άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες, βρίσκονται σε ακατάλληλες τοποθεσίες, μακριά από νοσοκομεία".

Ο "Μετρητής της ντροπής"

"Δεν είναι απλά ένας αριθμός, είναι άνθρωποι." Ο "μετρητής της ντροπής", τοποθετήθηκε σε μια παραλία της Βαρκελώνης για να μας θυμίζει πόσοι συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης: Για τις εκκενώσεις των καταλήψεων στην πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτυλίχθηκε αστυνομική επιχείριση για την εκκένωση των καταλήψεων, Λεωφ. Νίκης 39, Ορφανοτροφείο και Κοινότητα Hurriya, που φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×