op
×
Γιορτή γευσιγνωσίας παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων στον Συνεταιρισμό Πανδώρα
Γιορτή γευσιγνωσίας παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων στον Συνεταιρισμό Πανδώρα
14/05/16 13:00
Καταναλωτικός Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός ΠΑΝΔΩΡΑ
Αττικής » Βορείου Τομέα Αθηνών » Αγίας Παρασκευής
άλλα: Θα ακούσουμε μουσική της Κρήτης και θα παρουσιαστούν στο προαύλιο του πρατηρίου του Συνεταιρισμού Κρητικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου.

Γιορτή γευσιγνωσίας παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων στον Συνεταιρισμό Πανδώρα

Ο Συνεταιρισμός Πανδώρα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών & Φίλων Κρήτης Αγίας Παρασκευής σας καλούν το  Σάββατο 14 Μαΐου στις 13.00 στο πρατήριο στην Αγία Παρασκευή, Αγίου Ιωάννου 24Γ σε μια γιορταστική συνάντηση γευσιγνωσίας παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων. 

Θα δοκιμάσουμε Κρητικές γεύσεις και φυσικά θα πιούμε ρακί και τσικουδιά.

Θα ακούσουμε μουσική της Κρήτης και θα παρουσιαστούν στο προαύλιο του πρατηρίου του Συνεταιρισμού Κρητικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου.
 

Καταναλωτικός Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός ΠΑΝΔΩΡΑ web:
Αγίου Ιωάννου 24 Γ, Αγ. Παρασκευή 153 42, Ελλάδα
Αττικής, Βορείου Τομέα Αθηνών, Αγίας Παρασκευής
rentzos8@yahoo.gr - Τηλ: +30 210 60 000 78

Ο Καταναλωτικός Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός ΠΑΝΔΩΡΑ αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Είναι αλήθεια ότι, μια φορά κι’ έναν καιρό, στην Ελλάδα, στην Πατρίδα μας, καλλιεργούσαμε τη γη μας, εκτρέφαμε τα ζώα μας και η χώρα όχι μόνο ζούσε αλλά έκανε και εξαγωγές. Σήμερα ούτε καλλιεργούμε ούτε παράγουμε, ζούμε με δανεικά και η χώρα έγινε αποικία χρέους, που σημαίνει φτώχεια, εξαθλίωση και ταπείνωση του ελληνικού λαού.

Αυτή την καταστροφή που ολοένα μεγεθύνεται θεωρούμε ότι, αν ενώσουμε τις όποιες δυνάμεις έχουμε ως πολίτες της χώρας, μπορούμε ειρηνικά να την αντιστρέψουμε. Και ένας τρόπος που προτείνουμε, ρεαλιστικός και αναγκαίος, είναι η δημιουργία – σύσταση καταναλωτικών παραγωγικών συνεταιρισμών.

Στα πλαίσια ενός τέτοιου θεσμού τόσο ο καταναλωτής όσο και ο παραγωγός βγαίνουν κερδισμένοι αφού ο μεν καταναλωτής αγοράζει φθηνότερα ο δε παραγωγός πουλάει ακριβότερα και το επί πλέον κέρδος κοινωνικοποιείται προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Με τέτοιους καταναλωτικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς θα ξαναζωντανέψει το κοινοτικό πνεύμα, που βοήθησε τον ελληνισμό να επιβιώσει ακόμα και τότε που βρέθηκε εθνικά υπόδουλος.

Όταν ο Ελληνικός λαός μπορέσει με τη συμμετοχή του σ’ ένα δίκτυο πολιτών να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των βασικών αξιών της ζωής του και της κοινωνίας γενικότερα, τότε θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Θα δημιουργήσουμε πλούτο υλικό, πνευματικό, ηθικό, θα μάθουμε οι ίδιοι να παράγουμε, να πουλάμε, να κερδίζουμε, να ζούμε επαρκώς και αξιοπρεπώς με τις δικές μας δυνάμεις, να λειτουργούμε συλλογικά.

Σας καλούμε όλους με την παρουσία σας και την ενεργό συμμετοχή να συνδράμετε αυτή την κοινή προσπάθεια.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣΣχετικά άρθρα

Σε αυτό το χωριό εδώ και 40 χρόνια δεν καπνίζει κανείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακούγεται απίθανο. Κι όμως, στην Κρήτη υπάρχει ένα χωριό στο οποίο δεν βάζει κανείς τσιγάρο στο στόμα.  Στο χωριό  Σκοτεινό, την δεκαετία του ΄70 οι κάτοικοι αποφάσισαν να κόψουν το τσιγάρο. Απόφαση την οποία τηρούν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους μέχρι σήμερα και μπράβο τους. 

Εντοπίστηκε λεοντόψαρο - Το ενυδρείο Κρήτης προειδοποιεί: «Προσοχή στα δηλητηριώδη αγκάθια του» (ΦΩΤΟ)

Κρίνεται απαραίτητη η προειδοποίηση των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων καθώς και του ευρύτερου κοινού της περιοχής, ώστε να προληφθούν τυχόν ατυχήματα

Άστεγος αναζητά σπίτι να φιλοξενήσει το σκύλο του όσο ο ίδιος θα είναι στο νοσοκομείο

Ένας άστεγος άντρας στην Κρήτη αναζητά φιλόζωους να προσφέρουν στέγη στον πιστό του σκύλο μιας και ο ίδιος χρειάζεται να μπει στο νοσοκομείο για λόγους υγείας. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×