op
×
Εργαστήριο Φυσικού Αφρόλουτρου στο Αγρόκτημα Φοίφα
Εργαστήριο Φυσικού Αφρόλουτρου στο Αγρόκτημα Φοίφα
21/05/16 11:30
Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα
Πελοποννήσου » Μεσσηνίας » Καλαμάτας
άλλα: Στο προηγούμενο εργαστἠριο μάθαμε να κάνουμε χειροποίητο σαπούνι, προσθέσαμε το μείγμα των βοτάνων της αρεσκείας μας και περιμένουμε το σαπουνάκι μας να ωριμάσει

Εργαστήριο Φυσικού Αφρόλουτρου στο Αγρόκτημα Φοίφα

Εργαστήριο Φυσικού Αφρόλουτρου, 21.05.2016, 11.30-14.00
-Αγρόκτημα Φοίφα, Ηρώων Πολυτεχνείου, Καλαμάτα


Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Στο προηγούμενο εργαστἠριο μάθαμε να κάνουμε χειροποίητο σαπούνι, προσθέσαμε το μείγμα των βοτάνων της αρεσκείας μας και περιμένοντας το σαπουνάκι μας να ωριμάσει, σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε και στην δημιουργία υγρού σαπουνιού ή αφρόλουτρου!

Σας καλούμε να δειτε μαζί μας το τρόπο παρασκευής υγρού σαπουνιού , να δημιουργήσουμε μαζί εκχυλίσματα βοτάνων και να δημιουργήσουμε μαζί το σπιτικό αφρόλουτρο των ονείρων μας. Που αλλού; Μα στο μαγικό αγρόκτημα Φοίφα!

Γιατί να φτιάξουμε σπιτικό αφρόλουτρο; Γιατί το φτιάχνουμε με εντελώς φυσικά συστατικά που δεν δημιουργούν αλλεργίες και δερματοπάθειες , τροφοδοτούμε το δέρμα μας με ότι χρειάζεται και ταυτόχρονα επαναχρησιμοποιούμε το παλιό μας λάδι.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά απο 4 εως 104.
Για πληροφορίες και συμμετοχές, μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας εδώ ή καλέστε τώρα στο 2721022505.
Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα web:
Ηρώων Πολυτεχνείου, Καλαμάτα 241 00, Ελλάδα
Πελοποννήσου, Μεσσηνίας, Καλαμάτας
τηλ.2721022505, 6972755079 , info@agroktimafifa.gr

Το "Αγρόκτημα Φυσικής & Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα" αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Καλαμάτα. Το "Αγρόκτημα Φυσικής & Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα" είναι μία περιβαλλοντική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία έχει ως σκοπό την προώθηση και την ενίσχυση της "αγροκουλτούρας". 

Ως αγροκουλτούρα ορίζουμε την πολιτισμική δράση, που δημιουργείται μέσα από την πρωτογενή αγροτική παραγωγή και μεταποίηση προϊόντων, βασισμένη στην παραδοσιακή και φυσική καλλιέργεια. Το παραπάνω πολιτισμικό στοιχείο αποτελούσε και το βασικό χαρακτηριστικό των παραδοσιακών αγροτικών κοινωνιών και της ̈αγροκουλτούρας ̈, που αυτές ανέπτυξαν.

Με γνώση και σεβασμό του παρελθόντος προσπαθούμε να αναπτύξουμε τον ̈πολιτισμό της καλλιέργειας ̈.

Η έδρα μας είναι ένα περιαστικό αγρόκτημα, μέρος της έκτασης του πρώην Γεωργικού Σταθμού, το οποίο και επιβίωνει, σε πείσμα των καιρών, ενα μικρό οικοσύστημα με πορτοκαλιές, μανταρινίες, ελιές, λεμονιές, πέυκα, καζουαρίνες, σεγκόιες, ακακίες, λεύκες, πλατάνους, με λαχανόκηπο από παραδοσιακές ποικλίες, με βοτανόκηπους με θεραπευτικά βότανα και άνθη, και μια θεματική γωνιά φυσικής κομποστοποίησης. Για εμάς, η καλλιέργεια στο αγρόκτημα είναι μια διαρκής διαδικασία πειραματισμού με βάση τις αρχές της φυσικής και της παραδοσιακής καλλιέργειας. Επιμένουμε σε παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας, πλήρως εναρμονισμένους με τις ανάγκες της γης σε κάθε περιοχή και τις απαραίτητες διαδικασίες προστασίας της τοπικής μας βιοποικιλότητας.


Στο αγρόκτημα λειτουργεί τράπεζα σπόρων από παραδοσιακές ποικιλλίες της περιοχής, καθώς και το δίκτυο Σποροφυλάκων. Όσοι ενδιαφερόνται και επιθυμούν να γίνουν και αυτοί "σποροφύλακες" της βιοποικιλότητάς μας, μπορούν να επισκεφτούν το αγρόκτημά μας και να προμηθευτούν μικρή ποικιλία σπόρων της περιοχής, να τους καλλιεργήσουν με αγάπη και να επιστρέψουν λίγο σπόρο πίσω.

Η καθημερινή σχέση με τον αγρό και την ύπαιθρο μας ηρεμεί και μας δημιουργεί την ανάγκη να παρατηρήσουμε τις φυσικές διαδικασίες και να διδαχτούμε μέσα από αυτές. Για αυτό έχουμε επιλέξει κομμάτι της καθημερινότητάς μας στο αγρόκτημα, να είναι αφιερωμένο σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, πάνω στους παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας, στη χρήση των θεραπευτικών βοτάνων, στην κομποστοποίηση αλλά και σε ευρύτερες τεχνικές αυτοδιαχείρισης τόσο της τροφής μας και των υπολλειμάτων μας, όσο και της υγείας μας.

Τέλος, στο αγρόκτημά μας μπορείτε να προμηθευτείτε εποχικά βιολογικά προϊόντα, παραδοσιακής και φυσικής καλλιέργειας, αλλά και να οργανώσετε τη δική σας εκδήλωση μέσα σε ένα περιβάλλον φυσικό και αυθεντικό, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του ̈πολιτισμού της καλλιέργειας ̈.

Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοιφα

Ηρώων Πολυτεχνείου,

Νέα Είσοδος, Καλαμάτα

τ.κ 24100


Σχετικά άρθρα

Αυτή η γυναίκα ελευθέρωσε δυο χιμπατζήδες - πειραματόζωα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για 6 χρόνια αυτοί οι χιμπατζήδες ήταν πειραματόζωα σε ένα κλουβί εργαστηρίου. Η Λίντα  που συμμετείχε στο πρόγραμμα, τους απελευθέρωσε και μετά από χρόνια πήγε να τους ξαναδεί
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×